Tipparade: Duurt Te Lang hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Troye Sivan Charli XCX Niels Geusebroek Tony Junior Douwe Bob One Direction Liam Payne Jonas Blue Mumford & Sons Boef
Davina Michelle

De Tipparade telt deze week zeven binnenkomers. Vier van die nieuwe noteringen zijn van Nederlandse bodem.

Met de vier nieuwe Nederlandse producties bestaat precies de helft van de noteringen uit de Tipparade uit nummers van eigen bodem. Daarbij is Slide (van Caza en Famke Louise) de snelste stijger met 14 plaatsen winst op nummer 7. Verder zien we in de lijst slecht één zittenblijver via New Light (van John Mayer). De 40-jarige Amerikaan stond in 2013 voor het laatst in de Top 40 en inmiddels lijkt New Light zijn vijfde Tipparade-notering op rij te gaan worden die de sprong voorwaarts niet weet te maken. New Light staat inmiddels voor de vierde week op nummer 2 in de Tipparade.

De binnenkomers in de Tipparade zetten we voor je op een rij:

12 (--) DUURT TE LANG- Davina Michelle
Zelf is Davina Michelle nog niet bijgekomen van alle lofbetuigingen rond haar optreden in het tv-programma De Beste Zangers. Daar zong ze voor het eerst een Nederlandstalig nummer door haar draai aan Duurt Te Lang van Glen Faria te geven. Ondanks het succes van deze track blijft ze voorlopig Engelstalige nummers op haar YouTube-kanaal plaatsen. Daarbij was haar versie van P!nk’s What About Us de meest succesvolle met ruim 10 miljoen views en P!nk zelf complimenteerde haar met de uitvoering.

22 (--) RATATA- Boef
Boef heeft zich na de release van zijn nieuwste track Ratata opgesloten om vol concentratie een week of twee te kunnen werken aan nieuwe nummers. Tijdens zijn verblijf heeft hij ook andere muzikanten uitgenodigd om hem bij te staan tijdens de schrijfsessie. Dat betekent overigens niet dat we niets van de 25-jarige rapper gaan horen want aan RTL Boulevard liet hij weten dat er deze én volgende week weer nieuwe clips van hem zullen verschijnen.

26 (--) GUIDING LIGHT- Mumford & Sons
“Het was een draak om te proberen en op te nemen. We moesten echt hard werken en hebben het op verschillende manieren geprobeerd”, zo vertelde Marcus Mumford aan de BBC over hun nieuwste single Guiding Light. De Britse band schreef het nummer een jaar geleden en perfectioneerde het tot de track die op 20 september werd uitgebracht. Guiding Light is de voorloper van het vierde album van de groep: Delta. Dat album werd geproduceerd door Paul Epworth die eerder al werkte voor onder meer Coldplay, Adele, Bruno Mars en U2. Delta staat gepland voor 16 november en wordt vergezeld van een wereldtournee die de band op 9 mei naar de Ziggo Dome zal brengen.

27 (--) POLAROID- Jonas Blue & Liam Payne & Lennon Stella
Komende maand moet het debuutalbum van Jonas Blue verschijnen. De 29-jarige Brit weet toegankelijke popnummers steeds tot in de hoogste regionen van de hitlijst te krijgen en dat deed hij al met Fast Car, Perfect Strangers, Mama en zijn huidige hit Rise. Voor zijn nieuwste track Polaroid wist hij One Direction-zanger Liam Payne en Nashville-zangeres Lennon Stella te strikken.

28 (--) SHINE- Douwe Bob
Douwe Bob gooit het met zijn volgende album over een andere boeg. Zo werkte hij samen met producer Thijs van der Klugt (Baskerville) en schreef hij nieuwe nummers met de complete band, waar dat voorheen vaak een onderonsje was met gitarist Jan-Peter en toetsenist Matthijs. Shine is de eerste single van het album The Shape I’m In dat op 9 november moet verschijnen.

29 (--) BETTER PART OF ME- Tony Junior & Niels Geusebroek
In 2010 stond Tony Junior voor het eerst in de Top 40 met Loesje, een remake van het uit 1939 stammende nummer van Wim Poppink en The Ramblers. De 28-jarige dj en producer levert met zijn nieuwste track, een samenwerking met Niels Geusebroek, het tegenovergestelde van die gimmick. Better Part Of Me noemt Tony zelf één van de belangrijkste nummers uit zijn leven. Op het artwork bij de track is een piepjonge ‘Junior’ te zien met zijn opa en met het nummer brengt hij een eerbetoon aan hem als dank voor de muzikale inspiratie die hij hem geeft.

30 (--) 1999- Charli XCX & Troye Sivan
Met 1999 maken Charli XCX en Troye Sivan een tijdssprong naar het verleden. Zo lieten ze zich met het artwork bij het nummer inspireren door The Matrix, dat één van de bioscoopsuccessen van dat jaar was. Ook andere hoogtepunten uit dat jaar staan centraal, waaronder de eerste (en grootste) hit van Britney Spears terwijl ook Eminem, Michael Jackson en Jonathan Taylor Thomas een plek in de tekst kregen. 1999 werd geproduceerd door Oscar Holter die eerder nummers maakte voor onder meer Katy Perry, Hailee Steinfeld, Taylor Swift, Demi Lovato en P!nk en ook nummers produceerde voor het nieuwe album van Sivan.

Alle verschuivingen in de nieuwe Tipparade check je hier