Tipparade: Ava Max en Harry Styles denderen door

- Hitlijsten

 Ava Max Harry Styles Yssi SB Sigurd Barrett James Arthur Galantis Nghtmre Liam O'Donnell Nona Scooter Jaap Reesema Pommelien Thijs
Tipparade: Ava Max en Harry Styles denderen door

Zeven nieuwkomers telt de Tipparade deze week, waaronder Nu Wij Niet Meer Praten van Jaap Reesema en Pommelien Thijs en nieuwe tracks van Galantis en James Arthur. Scooter van Yssi SB is de hoogste nieuwe binnenkomer van deze week.

De lijst wordt net als vorige week aangevoerd door It’s OK Not To Be OK van Marshmello en Demi Lovato, dat na 8 weken nog altijd niet de oversteek heeft weten te maken naar de Top 40. De tijd begint te dringen, want de volgende track van de Amerikaanse dj en producer krijgt al aardig wat airplay. Too Much, dat hij maakte met Imanbek en Usher, schiet deze week door van 29 naar 22. De grootste stijger van de week staat op naam van Harry Styles. Golden schiet 17 plekken omhoog. Ook Ava Max gaat hard: zij wint met 16 plekken net iets minder veel terrein dan Harry, maar staat nu al wel een plekje hoger, namelijk op 8.

De complete Tipparade bekijk je zoals iedere week hier. Uiteraard zetten we alle nieuwkomers hieronder voor je op een rij.

11 (--) SCOOTER – Yssi SB feat. Qlas & Blacka, Ashafar & ADF Samski
Hij is pas 17, maar de Almeerse rapper Yssi SB heeft in minder dan een jaar al indruk gemaakt in de Nederlandse hiphopscene. Zijn sprookje begon aan het begin van dit jaar met de track Paper Zien. Niet veel later verscheen er een dikke remix van het nummer, waarop ook zijn labelbaas Henkie T, Jack, Sevn Alias en Josylvio op te horen waren. 5 weken stond het nummer in de Tipparade, maar de Top 40 werd net niet gehaald. Scooter wordt al een week lang flink gestreamd en bracht flink wat buzz met zich mee. Qlas & Blacka, Ashafar en ADF Samski werkten ook mee aan de track.

23 (--) PILFINGERDANSEN – REMIX – Sigurd Barrett
Fliep, flap… wie had gedacht dat een Deens kinderliedje ooit de Tipparade zou halen. Toch is het Pilfingerdansen van Sigurd Barrett gelukt, althans de remix. En dat komt mede door een filmpje met Kanye West op Dumpert, waaronder het nummer was gezet. Al snel ging de track viral op TikTok, omdat je het eigenlijk onder elk filmpje met dansmoves kunt zetten. Het past telkens als een jas en levert een hilarisch resultaat op. Zo kwamen al video’s voorbij met Donald Trump, gabbers en bezoekers van dancefestivals.

26 (--) TRAIN WRECK – James Arthur
Train Wreck van James Arthur ken je misschien wel van zijn album Back From The Edge uit 2016. Daar staat ook zijn grote Top 40-hit Say Won’t Let Go op. De track komt nu de Tipparade binnen en dat heeft een reden. De track wordt namelijk plotseling massaal gebruikt door TikTok-gebruikers en dat leidde al tot miljoenen streams wereldwijd. Daarom heeft James’ label besloten om het nummer nu een nieuwe release te geven. De zanger zelf vindt dat heel bijzonder. “Ik bevond me op de bodem van mijn persoonlijke leven en carrière, toen ik het schreef. Het nummer is voor iedereen die zich ooit zo heeft gevoeld, die zijn droom uit het oog heeft verloren en de hoop niet wil opgeven.”

27 (--) TU TU TU (THATS WHY WE) – Galantis & NGHTMRE feat. Liam O’Donnell
De laatste keer dat we Galantis in de Top 40 hebben gezien, was in 2017 toen Hunter tot de 34e plek wist te komen. Christian Karlsson en Linus Eklöw verdwenen daarna even van de radar, maar dit jaar zijn ze terug met onder andere de aanstekelijke single Tu Tu Tu (That’s Why We). Daarvoor werkten de Zweden samen met de 30-jarige Amerikaanse dj Tyler Marenyi, die werkt onder de naam NGHTMRE. Hij werkte eerder al samen met The Chainsmokers. De Britse singer-songwriter Liam O’Donnell zong Tu Tu Tu (That’s Why We) in. Hij schreef eerder ook nummers voor onder andere Fall Out Boy.

28 (--) FOREVER YOURS – Nona
Net als heel veel andere mensen had ook de Nederlandse zangeres Nona van der Wansem hele andere plannen voor 2020. Ze zou te zien zijn op North Sea Jazz en op Pinkpop, maar zoals bekend was het een festivalloze zomer. Dan ga je niet bij de pakken neer zitten, maar ga je werken aan nieuwe muziek. En dat is precies wat Nona deed. Forever Yours is de eerste track die we uit haar schrijfsessies van de afgelopen maanden mogen horen. Haar stem doet een beetje denken aan een mix van die van Amy Winehouse en Celeste. In Forever Yours hoor je dan ook verschillende invloeden terug en dat is niet gek. De zangeres groeide namelijk voor een deel op in de muziekwinkel van haar ouders.

29 (--) FCK 2020 – Scooter
De Duitse raveband Scooter heeft niet veel introductie meer nodig. De groep van de pornoblonde HP Baxter scoorde al 12 Top 40-hits, waaronder rammers als Hyper Hyper (1994), Weekend! (2003) en One (Always Hardcore) (2005). Voor het eerst sinds 2007 staan de Duitsers nu weer in de Tipparade en wel met een track die een dikke middelvinger opsteekt richting dit jaar. De titel van het nummer, FCK 2020 laat dan ook niets aan de verbeelding over. Het is een keiharde beuker, zoals we van Scooter gewend zijn, om alle quarantaine-stress eruit te stampen en te schreeuwen.

30 (--) NU WIJ NIET MEER PRATEN – Jaap Reesema & Pommelien Thijs
Jaap Reesema zal met een dubbel gevoel naar 2020 kijken. Aan de ene kant zorgde corona voor een vervelend jaar en aan de andere kant boekte hij weer veel succes in België. Hij stond daar in 2018 al op 1 met Ellie, dat hij samen maakte met de Vlaamse hitproducer Regi Penxten, en stond vorig jaar nog met nummer 5 met Summer Life. Die track bracht hij uit met diezelfde Regi en zangeres Olivia Trappeniers, oftewel OT. Dit jaar deed hij mee aan de Vlaamse versie van Beste Zangers, Liefde Voor Muziek. Daaruit voort kwam de nummer 1-hit Kom Wat Dichterbij, een track van Gene Thomas die Regi, OT en Jaap in een nieuw jasje staken. Hoewel dat nummer wekenlang op 1 stond bij onze zuiderburen, lukte het in Nederland niet om er de Top 40 mee in te komen. Nu is er Nu Wij Niet Meer Praten, dat de Nederlander maakte met alleskunner Pommelien Thijs. Zij is vooral bekend als actrice uit onder andere de dramaserie #LikeMe, maar is ook nog eens zangeres. De samenwerking staat al in de top 5 van de Belgische chart. Jaap is ook te horen op de nummer 3 in de Tipparade van deze week. Need You Now maakte hij met Armin van Buuren.

Foto: YouTube