Tipparade: Alan Walker hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Bastille Seeb Snoop Dogg Conor Maynard Hardwell Jacqueline Govaert Douwe Bob Alan Walker
Alan Walker

De nieuwe Tipparade telt deze week vijf binnenkomers onder aanvoering van Alan Walker en Sophia Somajo.

Twee noteringen uit de lijst van vorige week weten de sprong naar de Media Markt Top 40 te maken. Glow van Gavin James, de track die inmiddels al 12 weken in de lijst staat, weet de oversteek niet te maken en komt deze week aan het plafond van de Tipparade. E-Lo (van Los Unidades en Jozzy) maakt, met tien plaatsen winst op nummer 14, de grootste sprong voorwaarts en dat kan dan weer niet worden gezegd van Hold My Girl (van George Ezra). Die track kwam vorige week binnen op nummer 29 en op die plek blijft de track van de 25-jarige Brit deze week zitten.

De vijf binnenkomers van deze week nemen we natuurlijk met je door. De complete Tipparade check je hier.

22 (--) DIAMOND HEART- Alan Walker & Sophia Somajo
Er komen drukke tijden aan voor Alan Walker. De Noorse dj heeft wereldwijd al 14 miljoen streams op zijn naam geschreven en in februari zal hij een uitgebreide tour door de Verenigde Staten doen. Ook in ons land gaat het prima want Darkside weet deze week terug te keren bij de tien grootste hits van ons land. Ondertussen staat zijn volgende track al te trappelen en dat is een samenwerking met de Zweedse zangeres Sophia Somajo.

25 (--) I DO- Douwe Bob & Jacqueline Govaert
Precies een maand geleden verscheen het vierde album van Douwe Bob, The Shape I’m In. Een album waarop hij beschrijft hoe hij zichzelf beter heeft leren kennen door eens goed naar zichzelf te kijken. Van de twaalf tracks op het album kennen we Shine inmiddels al; die track verliet vorige week na acht weken de Tipparade. Deze week komt de 25-jarige zanger terug met het enige duet van het album, I Do, dat hij opnam met Jacqueline Govaert. En met duetten heeft Douwe Bob eerder al bewezen succesvol te zijn want in 2015 werd Hold Me, een duet met Anouk, zijn grootste Top 40-hit.

27 (--) IT’S NOT LIVING (IF IT’S NOT WITH YOU)- The 1975
Het credo van The 1975 is dat niets onmogelijk is en dat geldt vooral ook voor de titels en teksten die de Britse groep wereldkundig maakt. It’s Not Living (If It’s Not With You) draait om de pijn na een relatiebreuk en is afkomstig van het album A Brief Inquiry Into Online Relationships. Het nummer houdt ergens het midden tussen I Could Never Take The Place Of Your Man (Prince) en Heaven Is A Place On Earth (Belinda Carlisle) en is voor The 1975 de eerste notering in de Tipparade.

28 (--) HOW YOU LOVE ME- Hardwell (feat. Conor Maynard & Snoop Dogg)
Conor Maynard schreef eerder al samenwerkingen met Kris Kross Amsterdam en CMC$ op zijn naam en Hardwell is de volgende Nederlandse act op zijn muzikale staat van dienst. De 30-jarige dj heeft op zijn beurt Snoop Dogg weten te strikken voor een bijdrage op zijn nieuwste track How You Love Me. Afgelopen week verkoos Radio 538 de track als Dance Smash.

30 (--) GRIP- Seeb x Bastille
Dat Bastille succesvol kan samenwerken met een dj bewijst de Britse groep met hun huidige Top 40-hit Happier. Die track met Marshmello werd niet alleen Alarmschijf maar ook nog eens hun eerste top 10-hit én grootste succes in ons land. Voor hun nieuwste track, Grip, ruilden ze de dj-met-helm in voor twee dj’s… Seeb was in 2016 al het verantwoordelijke duo voor de succesvolle remix van I Took A Pill In Ibiza waarmee de track van Mike Posner een plek kreeg bij de 18 grootste hits ooit. Het duo uit Noorwegen scoorde daarna zelf een bescheiden hit met Breathe.