Tipparade: Afrojack & James Arthur stevenen af op hit

- Hitlijsten

 Afrojack James Arthur Mau P Ava Max Boef IShowSpeed Jvke Metejoor Hannah Mae Snelle
Tipparade: Afrojack & James Arthur stevenen af op hit

Voor het eerst in de geschiedenis van de Tipparade staat een track 5 weken achter elkaar op nummer 1 in de Tipparade. Deze twijfelachtige eer is voor Drugs From Amsterdam van Mau P.

Het is deze week tamelijk rustig in de Tipparade. In de top 10 vinden we 2 noemenswaardige verschuivingen terug. Allereerst gaat Ava Max van 16 naar 6 met Weapons, terwijl Million Dollar Baby pas deze week de Top 40 heeft bereikt. Een paar plekken lager komt Boef met zijn nieuwste track Ff Ademen Jij de lijst binnen op nummer 10. Buiten de top 10 maakt het gelegenheidsduo Afrojack & James Arthur een grote sprong: Lose You stijgt van 27 naar 13.

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 5 binnenkomers aan je voor.

10 (--) FF ADEMEN JIJ – Boef
Boef is terug met nieuw materiaal. De uit Frankrijk afkomstige rapper stond voor het laatst in 2020 in de enige echte met Tout Est Bon (met Numidia). Vervolgens wisten 3 tracks niet verder te komen dan de Tipparade. Ff Ademen Jij is de leadsingle van het in januari te verschijnen album Luxeprobleem. De komende weken zal er om de week nieuw materiaal van dat album worden uitgebracht. Met Ff Ademen Jij heeft hij deze week alvast de hoogste nieuwe binnenkomer te pakken.

26 (--) WORLD CUP – IShowSpeed
Achter IShowSpeed gaat de 21-jarige Amerikaan Darren Watkins Jr. schuil. Hij is vooral bekend van YouTube en heeft nu een WK-nummer uitgebracht: World Cup. In de track rapt hij erop los, vooral over zijn idool Christiano Ronaldo.

27 (--) GOLDEN HOUR – Jvke
Jacob Lawson, ofwel Jvke, is een 21-jarige TikTok sensatie uit de Verenigde Staten. Met Golden Hour lijkt hij zijn eerste wereldwijde hit te gaan pakken, nadat hij vorig jaar al 2 singles uitbracht en zijn eerste lp. In het voorjaar zal hij in New York en Los Angeles ook zijn eerste eigen concerten geven.

29 (--) WAT WIL JE VAN MIJ – Metejoor & Hannah Mae
Met 1 Op Een Miljoen brak Metejoor, oftewel Joris van Rossem, vorig jaar door in ons land. Het duet met Babet kwam tot de 29e plek in de Top 40. Waar Rendez-Vous (met Emma Heesters) en Kijk Ons Nou (met Snelle) bij ons in de Tipparade strandde, had de Belgische zanger er in zijn thuisland grote hits mee. De samenwerking met Nederlandse artiesten bevalt blijkbaar goed, want nu is hij met Hannah Mae de studio ingedoken. Deze 24-jarige zangeres groeide op in Emmen en bereikte in 2019 met Back To You de Tipparade, dat destijds onder een commercial van een supermarktketen zat. Komende zaterdag is Wat Wil Je Van Mij alvast voor het eerst te horen tijdens Q-Pop van Qmusic België in het Sportpaleis in Antwerpen. Komend jaar zal Metejoor die zaal zelf twee keer vullen: deze week kondigde hij een extra concert aan.

30 (--) 5 VOOR 12 – Snelle
Op de valreep van 2022 brengt Snelle nog een single uit. Met zijn vorige 4 singles lukte hem niet om de oversteek te maken naar de enige echte, iets wat best opmerkelijk is als je bedenkt dat hij in de periode 2019-2021 de ene hit na de andere hit scoorde. Eerder deze week teasde Lars Bors, zoals Snelle in het echt heet, de track al op Instagram. De première van 5 Voor 12 op Qmusic was vanmiddag in de middagshow van Domien Verschuuren.