Nieuws
Streaming Top 40

Tino & Mart pakken samen de snelste stijger

Tino & Mart pakken samen de snelste stijger
Tino Martin  Mart Hoogkamer 

De Spaanstalige ballade Si No Estás van Iñigo Quintero voert voor de tweede week de Streaming Top 40 aan en is dankzij TikTok de nummer 1 in het volledige streamingplaatje van ons land.

De top 4 is stationair, maar het zijn sterke streaminghits die we voorlopig nog wel even bovenin zullen aantreffen. In de top 10 van de lijst zijn het Tyla, en Suzan, Freek & Claude, en Teddy Swims die een streaming-stip pakken. Lose Control drukt Loco Loco de top 10 uit.

Cruel Summer uit 2019 van Taylor Swift is nog altijd een gewilde track op de streamingdiensten en stijgt in haar vijfde week van 24 naar nummer 15. Een plaats lager vinden we de snelste stijger van deze week. Tino Martin & Mart Hoogkamer doen het vooral op videostreams erg goed. Ze pakken met Hartslag Van De Stad zelfs een streamingsuperstip en stijgen van 28 naar nummer 16.

We verwelkomen deze week vier binnenkomers in de Streaming Top 40. Hicham Hendrick Mulazi Gieskes heeft als Mula B een handvol top 10-hits in de Streaming Top 40 weten te scoren, waarvan twee keer de #2-positie met Viraal (als gastrapper bij Frenna, zijn enige Nederlandse Top 40-hit tot nu toe) en Big Man (met Sevn Alias en Trobeats). De Nederlandse rapper met Marokkaanse roots dropte afgelopen week twee nieuwe tracks getiteld AaAAaa en Ik Kijk Soms Naar Jou. Op laatstgenoemde track laat Mula B een meer gevoelige kant van zichzelf horen. Ik Kijk Soms Naar Jou is de hoogste binnenkomer op nummer 25.

Ruim 20 jaar geleden scoorde de Amerikaanse zangeres Lumidee een wereldhit met Never Leave You (Uh Ooh Uh Ooh), onder andere een nummer 1-hit in ons land. De zangeres beweerde later dat haar zang vals klonk omdat DJ Tedsmooth haar de song liet zingen met een andere achtergrondtrack dan op het Dancehall-reggae gebaseerde Diwali-ritme dat hij later toevoegde. Never Leave You (Uh Ooh Uh Ooh) is zo’n hit uit de zero’s die Kris Kross Amsterdam wel wilde ‘lenen’ voor hun nieuwste track. De Nederlandse dj-hitmakers wisten Sera te strikken, die nu na Head Held High voor de tweede keer in de Streaming Top 40 staat. De Britse zanger Conor Maynard is kind aan huis bij KKA. Stay (Never Leave) is alweer de vijfde track waar hij zijn vocalen voor leent (met Early In The Morning als zijn allergrootste hit tot nu toe). De track komt binnen op nummer 35.

Fast Car van Tracy Chapman is zo’n classic song waar nu een hele nieuwe generatie mee opgroeit. Zo ook Luke Combs. De 33-jarige countryzanger hoorde de song voor het eerst in de auto van zijn vader en de song staat sindsdien voor de tijd die hij samen met zijn vader doorbracht. Luke bleef dicht bij het origineel van Tracy Chapman’s nummer 1-hit uit 1988 en behield zelfs de songline ‘So I work in a market as a checkout girl’. De zanger komt net als de zangeres uit de arbeidsklasse, waar Fast Car ook een metafoor is voor vervlogen hoop en uitgestelde dromen. Luke Combs stond maar liefst 8 weken nummer 2 in de Amerikaanse hitlijst van Billboard en werd o.a. van de nummer 1-positie afgehouden door countrycollega Morgan Wallens met Last Night. In ons land pakt de track al behoorlijk wat radioplays en ook op streaming gaat ie lekker. Hij staat nu voor het eerst bij de 40 grootste streaminghits van ons land. Fast Car komt binnen op nummer 37.

De Braziliaanse dj Alok (Achkar Peres Petrillois) is inmiddels geen onbekende naam meer in de EDM-wereld. Car Keys (Ayla), ondersteund met de vocalen van Ava Max, is alweer zo’n 3 maanden uit en is inmiddels uitgegroeid tot zijn grootste hit in de Nederlandse Top 40. De track scoort enorm veel radioplays en staat in de top 10 van de Nederlandse Top 40. Op streaming komt Car Keys (Ayla) nog altijd te kort voor de bovenste 40. Met zijn allernieuwste track Jungle gaat het sneller. In samenwerking met zijn Amerikaanse collega’s The Chainsmokers en de 20-jarige Britse zangeres Mae Stephens komt Alok met Jungle de Streaming Top 40 binnen op nummer 39. Het is na Deep Down zijn tweede notering in de lijst. We zijn benieuwd of Car Keys (Ayla) nu hier snel bij aansluit.

Extra aandacht voor de longstayers van deze week, want Calm Down van Rema pakt zijn 80e(!) week en zakt een plaatsje terug naar nummer 27. Acht plaatsen hoger vinden we Another Love van Tom Odell, die over twee weken zijn 80 weken vol kan maken. Libianca heeft met People één van de grootste streaminghits van het jaar te pakken. In haar 40e week schuift ze een plekje terug naar nummer 23. Goldband heeft met hun doorbraakhit Noodgeval de 60 weken vol kunnen maken en valt deze week uit de lijst. Met Maan schuiven ze deze week weer Stiekem een plaatsje omhoog naar 33 in hun 51e week.

De volledige Streaming Top 40 vind je hier.

1 ( 1) SI NO ESTÁS- Iñigo Quintero

25 (--) IK KIJK SOMS NAAR JOU- Mula B 

35 (--) STAY (NEVER LEAVE)- Kris Kross Amsterdam, Sera, Conor Maynard

37 (--) FAST CAR- Luke Combs

39 (--) JUNGLE- Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens

(26/10/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy