Suzan & Freek komen het hoogst de Top 40 binnen

- Hitlijsten

 Suzan & Freek Goldband Topic A7S
Suzan & Freek komen het hoogst de Top 40 binnen

Met Kwijt komen Suzan & Freek deze week het hoogst de Nederlandse Top 40 binnen. Het duo blijft Goldband, met Noodgeval, en Topic en A7S, met Kernkraft 400 (A Better Day), flink voor.

28 (--) KWIJT – Suzan & Freek
Dankzij Kwijt van Suzan & Freek heeft Nederland er een nieuwe rapper bij. Freek laat het zingen op deze track namelijk vooral aan Suzan over en is zelf voor het merendeel in raps te horen. De tekst van Kwijt gaat over de behoefte om af en toe even uit het dagelijks leven te ontsnappen en lekker niets te hoeven. Daar kunnen Suzan & Freek over meepraten. Deze zomer zaten ze samen in Italië en maakten daar meteen de clip bij hun elfde Top 40-hit. Dat deden ze niet met een regisseur of een camerateam, maar gewoon lekker simpel met z’n tweeën op een smartphone. Dit najaar doet het Gelderse stel een uitgebreide theatertour door Nederland, die begin april 2023 wordt afgesloten met een concert in Carré in Amsterdam.

34 (--) NOODGEVAL – Goldband
Als je wel eens een muurtje gestuukt hebt, komt de naam Goldband je misschien wel bekend voor. Het is namelijk niet alleen een Haagse band, maar ook een merk pleistergips waarmee je je muur of je plafond glad kunt strijken. Dat Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen voor deze bandnaam hebben gekozen is niet zo gek als je weet dat hun vaders als stukadoor werkten en de drie zelf ook een tijdje in de bouw werkzaam waren. Daar hebben de leden van Goldband nu geen tijd meer voor, zeker niet na het enorm succesvolle optreden op Lowlands vorige maand. Meteen daarna verkocht de Haagse band drie keer de AFAS Live in Amsterdam uit en dan kan een eerste Top 40-hit niet uitblijven. Die is er nu met Noodgeval.

38 (--) KERNKRAFT 400 (A BETTER DAY) – Topic X A7S
Dankzij David Guetta & Bebe Rexha, Alok, Gabry Ponte, Willy William en Nathan Dawe & Ella Henderson staan er momenteel flink wat remakes van bekende hits in de Top 40. Topic en A7S zorgen ervoor dat er weer eentje bijkomt, want hun Kernkraft 400 (A Better Day) is, zoals de titel al verraadt, een remake van de hit van Zombie Nation uit 2000. Die stond destijds negen weken in de Top 40 en kwam tot de achtste plek. Helemaal origineel was die track 22 jaar geleden niet, want de melodie is gebaseerd op de muziek uit een computerspel uit de jaren ’80. De Duitse dj en producer Tobias Topic en de Zweed Alexander Tidebrink, zoals A7S eigenlijk heet, hebben aan hun remake de extra titel A Better Day toegevoegd.

Foto: YouTube