Nieuws
Preview Top 40

Sugardaddy naar 3e week op 1

Sugardaddy naar 3e week op 1
Roxy Dekker 

Roxy Dekker heeft de Nederlandse Top 40 stevig in haar greep en daarmee koerst ze af op een derde week op nummer 1.

Afgelopen week verscheen de videoclip van Sugardaddy en daarmee weet Roxy weer een belangrijke component toe te voegen op haar streamingscore. Nog steeds heeft ze overtuigend de leiding maar de concurrentie weet wel dichterbij te komen. Binnen de top 10 ligt er een stijging in het verschiet voor Dasha. Afgelopen week werd Austin een top 10-hit en komende week moet voor haar ook de top 3 haalbaar zijn. De top 10 lijkt verder niet al te veel in beweging te gaan komen in een relatief rustige week.

Nogal wat tracks staan te trappelen om de bovenste helft van de Top 40 binnen te wandelen. Dat lijkt voor I Don’t Wanna Wait (van David Guetta en OneRepublic) wel te gaan lukken. Ook Mwaki (van Zerb, Sofiya Nzau en Tiesto) en I Like The Way You Kiss Me (van Artemas) hebben maar een klein duwtje nodig. Scared To Start (van Michael Marcagi) en Before You Leave Me (van Alex Warren) moeten een wat groter verschil overbruggen. Illusion van Dua Lipa heeft de beste papieren om de snelste stijger te worden in de aankomende Top 40.

Voor Je ’t Weet van Tino Martin en Anouk kan wel eens een verrassend hoge binnenkomer zijn. De track die afgelopen vrijdag verscheen kreeg op de radio de volle aandacht, de (lyric-)clip staat bij de drie meest bekeken video’s en ook op streaming kent het Nederlandse gelegenheidsduo een voortvarende start. Anouk zette haar hoogste binnenkomst in 2013 in de boeken als nieuwe hit op nummer 4; dat is beslist te hoog gegrepen. Tino Martin moet zijn hoogste binnenkomst beslist kunnen overtreffen. Twee keer kwam hij binnen op nummer 36 (met Loop Niet Weg en Hartslag Van De Stad).

Komend weekeinde lijken we ook twee Duitse producers te kunnen gaan toevoegen aan de lijst van debutanten. Jaxomy en Agatino Romero namen Pedro van Raffaella Carrà onder handen. De meme rond de wasbeer is op TikTok ongekend populair en de overstap naar de Nederlandse hitlijst was een kwestie van tijd. Carrà kan, bij binnenkomst in de Top 40, ook de zangeres worden met de langste periode tussen haar eerste en laatste hit. Dat record staat nu op naam van Kate Bush. Raffaella stond in 1977 voor het eerst in de lijst met A Far L’amore Comincia Tu. Na ruim 46 jaar ligt er dus een nieuwe hit voor de Italiaanse zangeres, die in 2021 overleed, op de loer.

Afgelopen vrijdag verscheen er met The Tortured Poets Department nieuwe muziek van Taylor Swift; haar elfde studioalbum. Wereldwijd werden die nummers, alleen al op de eerste dag, meer dan 300 miljoen keer aangeklikt en dat is een record. Haar vorige album, Midnights, strandde op 185 miljoen streams in de eerste 24 uur waar haar nieuwe album ruim 313 miljoen streams noteerde. De grote verrassing op de releasedag was dat er, na de eerste release, nog eens 15 nummers werden toegevoegd waardoor de verzameling uit totaal 31 nummers bestaat. De openingstrack, Fortnight, is een samenwerking met Post Malone. De track werd vrijdag dik 25 miljoen keer aangeklikt op Spotify en ook dat is een record. All I Want For Christmas Is You van Mariah Carey zette de teller vier maanden geleden op 23,7 miljoen streams in 24 uur.

Eyes Closed van Imagine Dragons is de vierde track die mogelijk een plek in de Top 40 van komend weekeinde gaat krijgen. Daarachter neemt de onzekerheid snel toe voor wat betreft de kansen om deze week al in de Top 40 te komen. Espresso (van Sabrina Carpenter) lijkt op het vlak van airplay wat achter te blijven en ook Zoet Zout Zuur (van Robert van Hemert) haakt daarop wat af. Belong Together (van Mark Ambor) is op streaming zijn vorige nummer (Good To Be) al ruimschoots voorbij maar moet nog wachten op de switch bij de radio. Doe Maar (van Antoon) beweegt ook richting de ondergrens van de nieuwe lijst.

Hoe de lijst er precies zal uitzien? De hele week deelt Domien Verschuuren de ontwikkelingen rond de lijst met je om 18u00 in de Top 40 Update. De nieuwe lijst neemt hij vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur met je door op Qmusic.

(22/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Dua Lipa - Training Season
Details Eminem - Houdini
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Myles Smith - Stargazing
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details La Fuente - Ratata
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Rondé - Undecided
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Teddy Swims - The Door
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Dua Lipa - Illusion
Details Billie Eilish - Lunch
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Flemming - Hoop Dat Jij Me Mist