Shawn Mendes en Camila Cabello direct nieuw op 8 in de Top 40

- Hitlijsten

 Taylor Swift Shawn Mendes Camila Cabello Krezip

Afgelopen week kwam Seňorita van Shawn Mendes en Camila Cabello uit en die bloedhete track komt deze week al keihard de top 10 binnen.  Ook You Need To Calm Down vanTaylor Swift en How Would You Feel van Krezip zijn deze week nieuw in de Top 40.

8. SEŇORITA – Shawn Mendes feat. Camila Cabello

Er gaan al een paar jaar geruchten dat Shawn Mendes en Camila Cabello meer zijn dan alleen maar collega’s of goede vrienden. Zelf ontkennen ze dat er sprake is van een relatie en hebben het in interviews alleen maar over vriendschap. Door de clip bij hun nieuwe duet Seňorita worden de geruchten juist alleen maar verder aangewakkerd, want de 20-jarige singer-songwriter uit Canada en de twee jaar oudere Amerikaanse zijn behoorlijk intiem. Seňorita is de tweede hit die Shawn en Camila samen scoren. Dik drie jaar geleden stonden ze al zestien weken in de Top 40 met I Know What You Did Last Summer. Die hit strandde op de twaalfde plek, dus dat hebben ze met Seňorita al overtroffen. Qmusic koos de track als Alarmschijf.

34. YOU NEED TO CALM DOWN – Taylor Swift

Jarenlang hadden Taylor Swift en Katy Perry een ‘fittie’ met elkaar. De ruzie ontstond een jaar of vijf geleden toen Katy schijnbaar een paar achtergronddansers van Taylor had weggekaapt voor een tournee en dat schoot bij Taylor in het verkeerde keelgat. Een paar weken geleden werd de ruzie eindelijk bijgelegd en lieten de twee via social media weten dat ze weer samen door één deur kunnen. Om nog eens extra te benadrukken dat ze nu goede vriendinnen zijn, laat Taylor Katy opdraven in de clip bij haar nieuwste hit You Need To Calm Down. Aan het einde van de video zie je ze gezellig samen knuffelen. Katy is verkleed als hamburger en Taylor als kartonnetje friet, alsof ze met z’n tweeën een Happy Meal zijn.

40. HOW WOULD YOU FEEL – Krezip

Beloftes zijn er om gebroken te worden. Dat zou je kunnen zeggen als het om de nieuwe single van Krezip gaat. Zangeres Jacqueline Govaert en haar band lieten na de release van de comeback-hit Lost Without You een paar maanden geleden heel stellig weten dat er niet meer nieuwe liedjes zouden verschijnen dan die ene, maar niets is minder waar. ‘Ineens was er inspiratie voor een nieuwe song’, is de simpele verklaring van Jacqueline. De release van How Would You Feel viel een paar weken geleden mooi samen met het optreden van de band op Pinkpop. Het legendarische concert uit 2000 werd in Landgraaf na negentien jaar nog eens dunnetjes overgedaan. How Would You Feel is de dertiende Top 40-notering voor Krezip.

Foto: YouTube