Nieuws
Streaming Top 40

Roxy stoot zichzelf van de top.

Roxy stoot zichzelf van de top.
Bankzitters  Roxy Dekker 

Het Huisfeestje van Bankzitters en Roxy werd afgelopen week uitbundig gevierd, zó goed dat de influencer-zangeres zichzelf van de eerste plaats in de Streaming Top 40 afstoot. Dat wordt weer een huisfeest.

In de jonge geschiedenis van de lijst was Frenna de eerste die zichzelf, op 5 december 2018, van de bovenste beste positie afstootte. Louboutin verving Verleden Tijd. Boef verwisselde zichzelf van de koppositie op 24 juni 2020. Nooit Thuis verving Treinstation van #1. Roxy Dekker is wel de eerste zangeres in de Streaming Top 40 die dit kunstje flikt. Bankzitters hebben na Je Blik Richting Mij en Cupido nu hun derde nummer 1-hit in de Streaming Top 40 te pakken.

De vijf grootste streaminghits van ons land zijn deze week Nederlandstalig. Houdini van Eminem maakt even pas op de plaats en valt wat terug van nummer 2 naar nummer 6. Joost komt met zijn Luchtballon binnenvaren en zweeft omhoog van nummer 9 naar nummer 3 en is één van de twee stijgers met het predicaat streamingsuperstip. Ook La Fuente pakt nu eens de grootste winst en dat pas in zijn 8e week. Ratata gaat, mede dankzij de Outsiders-remix, nu van 29 naar nummer 14.

We verwelkomen deze week vier binnenkomers. Met Espresso staat Sabrina Carpenter nog altijd stevig in de top 10 van de Streaming Top 40. De tweede single van haar komende album Short n' Sweet staat alweer klaar. In Please Please Please zingt ze over haar nieuwe vriend, die geen beste reputatie heeft, maar de zangeres verdedigt hem. Fans beweren dat de song over haar nieuwe liefde, de Ierse acteur Barry Keoghan, gaat. Please Please Please schreef Sabrina samen met haar vaste songpartner Amy Allen (met wie ze ook Espresso schreef) en Jack Antonoff, de muzikale rechterhand van Taylor Swift. De track is nog maar twee weken oud en komt nu al hoog binnenstormen op nummer 11. Sabrina is niet te stuiten.

Niet Flowers van Miley Cyrus of Stiekem van Maan & Goldband, maar Engelbewaarder van Marco Schuitmaker was de grootste streaminghit van 2023 en voerde de jaarlijst van de Streaming Top 40 aan. Engelbewaarder had ook mede dankzij de video en de Outsiders-remix een record in de Streaming Top 40 gevestigd door 21(!) weken de nummer 1 te bezetten. De streams op Spotify zitten nu heel dicht tegen de 60 miljoen aan. Een grote meezinger als Engelbewaarder leent zich heel goed voor een EK-versie. Engelbewaarder heet nu Oranjebewaarder (Het Wordt Prachtig Net Als In 1988). In de videoclip, die we deze dagen extra veel gaan zien in de pauzes van het Nederlands Elftal bij dit EK, zien we de zanger in de auto naar Duitsland rijden en optreden bij een Oranje camping. Gaat Oranje de finale halen? Aan de Oranjeknaller,. nieuw op nummer 34, van Marco Schuitmaker zal het niet liggen.

De bijna 22-jarige Benson Boone is een gewilde hitmaker geworden. De Amerikaanse singer-songwriter vertaalt zijn sterke liedjes in sterke streamingcijfers. Beautiful Things piekte tot nummer 2 en staat (deze week stationair op nummer 22) nu bijna een half jaar genoteerd. De opvolger Slow Down is de tweede single van zijn album Fireworks & Rollerblades. In deze pianogestuurde song verdiept Benson zich in de complexiteit van een romance. De uitverkorene raakt zenuwachtig als hun relatie te snel gaat. In Beautiful Things zong hij over zijn angst om afstand te moeten doen van de mooie dingen waar hij van houdt. Slow It Down is een wijze raad en komt binnen op nummer 36.

Donnie kun je inmiddels wel de ambassadeur van de Foute Party noemen. Na Schultenbräu met Chantal Janzen kreeg de Nederlandse rapper de smaak te pakken en maakte hij ook het Foute Anthem van 2024. Maradonnie strikte ditmaal niemand minder dan Snollebollekes (Rob Kemps), die nu zijn allereerste notering in de Streaming Top 40 pakt. Donnie is kind aan huis in deze lijst met 4x #2. Met het Foute Anthem van vorig jaar Schultenbräu wist hij samen met Chantal een mooie zevende plaats te halen. Gaat hij hier dit jaar overheen? Het festijn begint volgend weekend al. Engelengezang (met Q-dj’s Domien en Anton in de videoclip als engeltjes en gastrollen voor de andere jocks) komt binnen op nummer 40.

De volledige Streaming Top 40 vind je hier.

1 ( 4) HUISFEESTJE- Bankzitters feat. Roxy Dekker  

11 (--) PLEASE PLEASE PLEASE- Sabrina Carpenter

34 (--) ORANJEBEWAARDER- HET WORDT PRACHTIG NET ALS IN 1988- Marco Schuitmaker

36 (--) SLOW IT DOWN- Benson Boone 

40 (--) ENGELENGEZANG- Donnie & Snollebollekes

(20-06-2024)

Alle Top 40-hits

Details Mark Ambor - Belong Together
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Roxy Dekker feat. Ronnie Flex - Gaan We Weg?
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Dasha - Austin
Details Myles Smith - Stargazing
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Cyril - Stumblin' In
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Eminem - Houdini
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Coldplay - Feelslikeimfallinginlove
Details Adam Port & Stryv - Move
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Sabrina Carpenter - Please Please Please
Details Alex Warren - Carry You Home
Details Dua Lipa - Illusion
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Billie Eilish - Birds Of A Feather
Details Emma Heesters & Rolf Sanchez - Contigo
Details Disturbed - The Sound Of Silence - Cyril Remix
Details Sam Feldt with Jvke & Anitta - Mi Amor
Details Di-Rect - My Blood
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Dua Lipa - Training Season
Details Kleine John feat. DJ Dylvn - Samen (Niet Alleen)
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Luchtballon
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Marshmello & Kane Brown - Miles On It