Robin Schulz en Wes pakken Alarmschijf

- Hitlijsten

 Wes Robin Schulz
Robin Schulz

Robin Schulz gooide Alane van Wes, met goedkeuring van de zanger, in de blender. Het resultaat check je de hele komende week als Alarmschijf op Qmusic.

Met het origineel van Alane scoorde Wes Madiko, zoals de Kameroense zanger echt heet, in 1997 al een dikke zomerhit in de Nederlandse Top 40. De track stond 8 weken op nummer 1 en was 27 weken in de lijst terug te vinden. Nog altijd is Alane een grote favoriet in de zomer en ook bij Robin Schulz. De Duitse dj en producer, de succesvolste Duitse Top 40-act van de afgelopen 10 jaar, wist al snel dat hij ooit iets met het nummer wilde doen, zo liet hij onlangs weten. "Alane is altijd al een van mijn favoriete nummers geweest. Iedereen kent het. Niet veel nummers zijn zo tijdloos. Het geeft je meteen een goed humeur en alleen al de taal maakt het lied echt uniek.”

Taal
Daarvoor moest Robin wel contact opnemen met Wes, die de laatste jaren minder in de schijnwerpers staat en de enige Afrikaanse ambassadeur is van Michael Jackson’s Family Foundation. Hij was wel te porren voor een nieuwe versie van zijn wereldhit. "Alane betekent ‘liefdeslied’ in de Bantu-Kana-taal. Het is één van de oudste Bantu-talen van Afrika en ik ben altijd erg ontroerd en heel blij om te zien dat het de hele mensheid zoveel vreugde en geluk kan geven." Hoe mooi die taal ook is, in Nederland blijven we toch stukjes van onze eigen taal in het nummer horen. Van “zomer in Zaandam, Mimi ’t is zomer in Zaandam” tot aan “Luilak hang je was op”: we zingen gretig mee en dat kan ook met deze nieuwe versie, want de lyrics zijn grotendeels hetzelfde.

Check in onze playlist op Spotify bijna alle Alarmschijven vanaf 2000!