Nieuws
Worldwide Club 20

Ride Or Die hoogste nieuwe

Ride Or Die hoogste nieuwe
Cassö  Raye  D-Block Europe 

Cassö, Raye en D-Block Europe weten er nog een week aan vast te plakken met Prada dat nu voor de derde achtereenvolgende week de Worldwide Club 20 weet aan te voeren.

Naast drie weken op nummer 1 staat Prada ondertussen ook zeven weken bij de drie grootste clubhits ter wereld. Wel ziet de Britse samenwerking de voorsprong deze week zo goed als verdampen. Daarmee doemt er ook in een rap tempo nieuwe concurrentie op. Met het wegvallen van Jealous (van Mochakk) zien we dat de nummers 2 tot en met 5 van deze week allemaal positieverbetering weten te vinden. More Baby van Chris Lake en Aluna is, met negen plaatsen winst, niet alleen de voornaamste concurrent op nummer 2 maar ook nog eens de snelste stijger. Voor Chris Lake is het inmiddels zijn vierde top 2-hit in de Worldwide Club 20 na The Answer (2021), In The Yuma (2022) en Beggin’ (2023). Beggin’, net als More Baby een samenwerking met Aluna, stond halverwege juni zelfs een weekje op de eerste plaats.

Niet voor het eerst komen we Hi-Lo en Eli Brown tegen op een samenwerking. Dat gebeurde vorig jaar al met Industria. Toen bleek de Worldwide Club 20 nog wat te hoog gegrepen voor het duo maar dat is nu wel anders met Ride Or Die. Oliver Heldens: “Het was fijn om met Eli Brown samen te werken om onze sterktes te combineren; niet alleen in de studio maar ook met onze back-2-back sets.” Ride Or Die ontstond net voor zo’n set in Londen, in maart van dit jaar, en was toen ook al in die set te horen. De reactie van het publiek liet de twee verder sleutelen aan het nummer. “Deze gaat verder waar Industria stopte”, zo laat Brown weten. Het is deze week de hoogste nieuwe in de lijst op nummer 9.

Ook de tweede binnenkomer in de lijst, Saving Up, was al veelvuldig te horen want Dom Dolla stopte ‘m al bijna 12 maanden in zijn sets. “Inmiddels hebben velen de tekst al meegezongen bij al mijn shows en dan komt het juiste moment om hem dan eindelijk uit te brengen”, zo laat hij via Instagram weten. Dom Dolla scoort zijn zevende hit in de Worldwide Club 20. Pump The Brakes (2021), Rhyme Dust (2023) en Eat Your Man (2023) waren al nummer 1-hits voor Dominic Matheson. Saving Up is nieuw op nummer 11.

Diamond Therapy is een alternatieve behandeling waarmee je zelf weer in staat wordt gesteld om gezond te worden. Tijdens de sessies worden diamanten op speciale posities op het lichaam gelegd of bewogen in het aura van de patiënt. Wat de relatie is die Diplo, Royce & Walker en Channel Tres met de behandelwijze hebben is niet helemaal duidelijk maar ze weten er wel een succes mee te hebben. Voor Diplo is het zijn negende notering in de lijst waar we Channel Tres in 2021 één weekje in de lijst zagen (met Alter Ego). (Sam) Walker en (Gavin) Royce staan voor het eerst in de lijst. Diamond Therapy is nieuw op nummer 14.

Voor John Summit noteren we de 17e notering in de Worldwide Club 20 en Legacy verschijnt niet op het Off The Grid-label. De dj en producer werd aangeklaagd voor de naam en dat terwijl hij het label zelf vanaf de grond wist op te bouwen. De aanklacht was afkomstig van Mikey Made Cromie die met Off The Grid als merk festivals en evenementen op de markt zet. Hij gebruikt de naam sinds 2015 en liet tegenover DJMag al weten dat er geen aanklacht is geweest of een bedrag met zes nullen. Wel werd hij door het management van Summit gecontacteerd met de vraag of de twee merken naast elkaar konden bestaan. Daarop volgde een volmondig ‘nee’. En dus verschijnt Legacy op het Experts Only-label. De track is een samenwerking met het Italiaanse duo VLTRA en nieuw op nummer 16.

Bekijk hier de complete Worldwide Club 20.

1 ( 1) PRADA- Cassö, Raye & D-Block Europe

9 (--) RIDE OR DIE- Hi-Lo & Eli Brown

11 (--) SAVING UP- Dom Dolla

14 (--) DIAMOND THERAPY- Diplo + Walker & Royce ft. Channel Tres

16 (--) LEGACY- John Summit & VLTRA

17 (--) NOW U DO- DJ Seinfeld x Confidence Man

(22/10/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Loreen - Is It Love
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Son Mieux - Tonight
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Teddy Swims - The Door
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Tate McRae - Greedy
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Antoon - Blindelings
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Di-Rect - My Blood
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Cyril - Stumblin' In
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Davina Michelle - 17
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Nathan Dawe x Bebe Rexha - Heart Still Beating