Nieuws
Worldwide Club 20

Prada is hoogste nieuwe

Prada is hoogste nieuwe
Calvin Harris  Sam Smith  Cassö  D-Block Europe  Raye 

Desire van Calvin Harris en Sam Smith staat voor de tweede week op nummer 1 in de Worldwide Club 20.

Binnen een jaar scoort Sam Smith zijn tweede nummer 1 in de lijst. De Brit is niet per definitie iemand die je op de eerste plek van de Worldwide Club 20 zet. Toch stond Unholy nog geen jaar geleden ook vijf weken op nummer 1 dankzij de remix van Disclosure.

Voor Calvin Harris is Desire inmiddels zijn derde nummer 1-hit in de lijst en die hebben de lijst bij elkaar opgeteld nu 14 weken aangevoerd. Daarmee is hij de artiest met de een na meeste weken bovenaan. Alleen David Guetta wist zijn aantal weken op de eerste plek van de Worldwide Club 20 hoger te krijgen; hij stond 18 weken op die felbegeerde positie.

Disconnect van Becky Hill kwam op 12 april op nummer 5 in de lijst. De twee daaropvolgende weken ging de track naar beneden en vorige week stond Disconnect op nummer 8. Deze week weer groene cijfers voor de track die nu, met zes plaatsen winst, op nummer 2 komt. Één keer eerder wist Becky Hill nog hoger te komen. Met Crazy What Love Can Do stond haar samenwerking met David Guetta en Ella Henderson drie weken op nummer 1. De ex-nummer 1-hit van Peggy Gou, It Goes Like Nanana, maakt op nummer 3 de top 3 compleet.

Op nummer 4 komen we de snelste stijger van deze week tegen. Atmosphere kwam vorige week binnen op nummer 15; twee plekken dan de vorige Fisher-track Take It Off. Terwijl die track nu wegzakt naar nummer 17 klimt Atmosphere met elf plekken winst naar nummer 4. Daarmee zijn alle zes de noteringen van Fisher bij de bovenste vier van de lijst gekomen. Just Feels Like stond precies twee jaar geleden zelfs drie weken op nummer 1.

De drie binnenkomers in de lijst van deze week zijn eigenlijk weinig origineel. Het zijn namelijk allemaal bewerkingen van eerdere releases. De hoogste nieuwe in de lijst komt op naam van een Brits viertal waarvan we Raye al eens eerder in de Worldwide Club 20 mochten verwelkomen. In het voorjaar van 2021 stond ze zelfs zes weken op nummer 1 dankzij haar samenwerking met David Guetta en Joel Corry op Bed. Haar huidige ‘partners in crime’, Cassö en D-Block Europe, zagen we nog niet eerder in de lijst. De oorsprong van Prada ligt in 2020 bij Ferrari Horses van D-Block Europe met daarop de vocalen van Raye. Cassö maakte een remix van die track op zijn laptop en Raye vond het allemaal zo fantastisch dat er een nieuw refrein voor de track kwam. Alles resulteerde in Prada dat op TikTok al voor de officiële release een daverend succes was. Inmiddels is de track overal aan en het viertal weet nu ook de dansvloer tot ongekende hoogtes op te zwepen. Prada is de hoogste nieuwe in de lijst op nummer 13.

Als je Ayla zegt dan zou je kunnen denken aan de gelijknamige track van het Australische Flash And The Pan uit 1988. Voor de juiste Ayla hoeven we iets minder ver te reizen in de tijd want de Ayla op Car Keys werd in 1996 gemaakt door de Duitse producer Ayla. Ingo Kunzi, zoals hij in het dagelijks leven heet, bracht in 1994 als DJ Tundo zijn eerste verzamelaar uit, Acido. Een jaar later verscheen zijn tweede project Ayla. Daarmee wist hij jaren later een succesje in de Britse hitlijst te scoren. In september van 1999 stond de track op nummer 22 in de UK Single Chart. Alok gebruikte de track als basis voor Car Keys waar hij Ava Max wist te strikken voor de vocalen. Voor Alok is het zijn vijfde notering in de Worldwide Club 20. Eerder dit jaar wist zijn samenwerking met James Arthur, Work With My Love, de lijst voor twee weken aan te voeren. Car Keys is nieuw op nummer 16.

Ook de derde binnenkomer van deze week is afkomstig uit Duitsland. Sunbeam is het project van Floris Preis en Michael Gerlach die al sinds 1992 progressieve electronische muziek maken. Twee jaar na de start maken ze de trancetrack Outside World met daarin samples die je terug kunt vinden uit de Japanse tekenfilm Akira. Bart Skils en Weska namen de track onder handen in het kader van het 20-jarige jubileum van het Armada-label. Outside World is nieuw op nummer 19.

Bekijk hier de complete Worldwide Club 20.

1 ( 1) DESIRE- Calvin Harris & Sam Smith

13 (--) PRADA- Cassö, Raye & D-Block Europe

16 (--) CAR KEYS- Alok & Ava Max

19 (--) OUTSIDE WORLD - BART SKILS & WESKA REMIX- Sunbeam

(03/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kenya Grace - Strangers
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Son Mieux - Tonight
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Dua Lipa - Houdini
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Zoë Tauran - Monster
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Loreen - Is It Love
Details Bankzitters - Cupido
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Tyla - Water
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Luke Combs - Fast Car
Details Snelle - Hoodiedate