Nieuws
Hitlijsten

P!nk Top 40

P!nk Top 40
P!nk 

P!nk scoort vandaag met Trustfall haar 40e Top 40-hit. Hoog tijd om de alle hits van de Amerikaanse zangeres op een rij te zetten in de enige echte P!nk Top 40.

P!nk is de 19e act uit de Top 40-geschiedenis die genoeg hits heeft om een eigen Top 40 mee te vullen. Van die 19 acts is P!nk pas de derde zangeres die dit presteert. Alleen Madonna en Rihanna gingen haar voor. Madonna scoorde haar 40e Top 40-hit in 2000 en Rihanna deed dit in 2017. Bekijk elders op deze site een volledig overzicht van acts met de meeste hits.

Van de 40 Top 40-hits van P!nk zijn er 17 in de top 10 terechtgekomen en maar liefst 26 hit van P!nk werden ooit uitgeroepen tot Alarmschijf. Dat geldt ook voor haar nieuwste hit Trustfall, die afgelopen week de Alarmschijf op Qmusic was. 26 Alarmschijven is een hele bijzondere prestatie, want slechts één artiest verzamelde er nog meer. Dat is Rihanna, die er 30 op haar naam heeft.

Als iemand genoeg hits scoort om zijn eigen Top 40 mee te vullen, dan voegen we ook maar meteen de daad bij het woord. We hebben alle hits van P!nk gerangschikt op het aan punten volgens de Top 40-puntentelling. De tien grootste hits van de zangeres hebben we hieronder uitgelicht.

Hier check je de volledige P!nk Top 40 met alle video's en audiofragmenten. And now ... we better get this party started.1. P!nk - What About Us (2017)

De grootste Top 40-hit van P!nk is What About Us, de eerste single van haar album Beautiful Trauma. In de herfst van 2017 stond het nummer zeven weken op de eerste plaats in de Top 40. What About Us een direct aanklacht tegen de machthebbers, die volgens P!nk niet naar de gewone mensen of naar minderheden luisteren. Deze frustratie over het politieke klimaat wordt ook naar voren gebracht door de dansers in de videoclip. Het was niet de eerste keer dat P!nk me een protestnummer de Top 40 haalden. In de zomer van 2007 scoorde ze een klein hitje met Dear Mr. President, dat gericht was aan de toenmalige Amerikaanse president George W. Bush. What About Us betekende indirect ook de doorbraak voor de Nederlandse zangeres Davina Michelle. Nog voordat het nummer in de Top 40 stond zong zij een cover van What About Us op haar YouTubekanaal. Twee weken later reageerde P!nk vol lof over de uitvoering van Davina Michelle en zei ze: "Dat is beter dan ik ooit zal klinken." Hierdoor kreeg de jonge Nederlandse zangeres veel media-aandacht, waarna ze in het programma Beste Zangers belandde ...

2. P!nk featuring Nate Ruess - Just Give Me A Reason (2013)

P!nk heeft er lang op moeten wachten, maar op 23 februari 2013 was het dan eindelijk zover. Twaalf jaar en tien maanden na haar Top 40-debuut scoorde ze met haar 27e hit Just Give Me A Reason haar eerste nummer 1-hit in de Nederlandse Top 40. Daarmee evenaarde ze de prestatie van de Ierse rockband U2, die ook pas met zijn 27e hit voor het eerst op nummer 1 stond. Slechts drie acts scoorden nog later in hun carrière hun eerste nummer 1-hit in de Top 40. Dat waren Armin Van Buuren (me zijn 34e hit), André Hazes (met zijn 35e hit) en David Guetta (met zijn 59e hit). Just Give Me A Reason was een duet met Nate Ruess, die we vooral kennen als de zanger van de band Fun. Nate zingt het tweede couplet van Just Give Me A Reason, waarna het nummer verdergaat als duet. Na deze hit heeft Nate Ruess niet meer in de Top 40 gestaan, niet solo en ook niet met zijn band Fun. Just Give Me A Reason was pas de derde hit van P!nk waarop ze samenwerkte met een andere artiest. Haar twee eerdere samenwerkingen waren Lady Marmalade met Christina Aguilera, Lil' Kim en Mýa (2001) en Feel Good Time met producer William Orbit (2003). Na haar samenwerking met Nate Ruess haalden nog vijf collabs met PInk de Top 40.

3. P!nk - So What (2008)

Nate Ruess was niet de enige man die voorkwam in de videoclip van Just Give Me A Reason. In deze video had ook de Amerikaanse freestyle-motorcrosser Carey Hart een rol. Hij is sinds 7 januari 2006 getrouwd met P!nk. De twee hadden elkaar in 2001 leren kennen tijdens de X Games, een jaarlijks sportevenement voor extreme sporten. Carey was daar een van de deelnemers. Begin 2008 raakte hun relatie in een crisis, waarna ze besloten om als vrienden uit elkaar te gaan. Haar breuk met Carey leverde dat jaar de inspiratie voor de break-upsong So What. Carey was niet te beroerd om zichzelf te spelen in de videoclip, waarmee hij voor de eerste keer zijn opwachting maakte in een video van zijn echtgenote. In 2009 kwamen P!nk en Carey weer bij elkaar en hij zou laten ook nog te zien zijn in de clips van True Love en Just Like Fire. Dankzij So What scoorde P!nk haar eerste solo-nummer 1-hit in eigen land. In september 2008 voerde het nummer één week de Amerikaanse Billboard Hot 100 aan. In 2001 had ze al een nummer 1-hit gescoord met Lady Marmalade, maar deze prestatie moest ze natuurlijk delen met Christina Aguilera, Lil' Kim en Mýa.

4. P!nk - Walk Me Home (2019)

Na Just Give Me A Reason hebben P!nk en Nate Ruess nog één keer samengewerkt op een track. Deze keer zong hij zelf niet mee, maar hij is schreef wel mee aan het nummer. We hebben het over Walk Me Home, de eerste single van het album Hurts 2 B Human uit 2019. In Amerika en veel andere landen werd dit nummer niet zo'n grote hit, maar in Nederland wel. Het nummer bereikte de 7e plaats en stond 22 weken lang in de Top 40. Daarmee is het - na haar twee nummer 1-hits - haar lang genoteerde hit in de Nederlandse hitlijst. De videoclip werd geregisseerd Michael Gracey die in 2017 zijn regiedebuut had gemaakt met musicalfilm The Greatest Showman. In 2019 volgde hij P!nk ook tijdens een deel van Beautiful Trauma Tour, wat in 2021 zou resulteren in de documentaire P!nk: All I Know So Far. Deze documentaire begint met P!nks aankomst in Amsterdam, waar zij op 16 juni 2019 een optreden gaf in de Johan Cruyff ArenA. Dat was voor veel fans een bijzonder moment, want het was het eerste concert van P!nk in ons land sinds 2013. Nooit eerder had P!nk zo'n lange tijd geen concert gegeven in ons land. Ten tijde van dit concert stond Walk Me Home op nummer 15 in de Top 40.

5. P!nk + Willow Sage Hart - Cover Me In Sunshine (2021)

Op 2 juni 2011 werd P!nk voor het eerst moeder. Op die dag werd haar dochter Willow Sage Hart geboren. Op 26 december werd ze ook nog moeder van een zoon: Jameson. In de documentaire P!nk: All I Know So Far is te zien dat P!nk en Willow een bijzonder sterke band hebben. In 2013 was de 1-jarige Willow al te zien te zien in de videoclip van True Love en een paar jaar later dook ze ook op in de video van Just Like Fire, niet geheel toevallig de clips waarin haar vader ook te zien was. Op 9 februari plaatste P!nk haar eerste filmpje op TikTok en daarin zong Willow het refrein van Cover Me In Sunshine. Tien dagen later verscheen het liedje als duet tussen moeder en dochter op single, waarna het direct werd uitgeroepen tot Alarmschijf. Daarmee brak de 9-jarige Willow het record van Tevin Campbell, die tot dan toe de jongste artiest met een Alarmschijf was. Hij was 13 jaar toen zijn nummer Tomorrow (A Better Me, A Better You) de Alarmschijf werd. Uiteraard was Willow ook een van jongste kinderen die in de Top 40 hebben gestaan hebben, maar dat record blijft in handen van de destijds 4-jarige Jordy. Niet alleen voor Willow, maar ook voor P!nk was Cover Me In Sunshine een bijzondere hit. Het was namelijk haar 17e top 10-hit in Nederland, waarmee ze op gelijke hoogte kwam met Mariah Carey. Rihanna (28) en Madonna (36) zijn de enige zangeressen die nog vaker de top 10 haalden in ons land.

6. P!nk - F**kin' Perfect (2011)

Willow Sage Hart was ten tijde van de hit F**kin' Perfect nog niet geboren. P!nk was op dat moment wel zwanger van haar. De periode dat dit nummer in de Top 40 stond loopt voor een groot deel samen met haar zwangerschap. F**kin' Perfect is een powerballad over zelfacceptatie die vooral opviel door de heftige videoclip waarin een jonge vrouw aan automutulatie doet. De hoofdrolspeelster krast met een scheermesje het woord "perfect" in haar linkerarm. Op 5 februari 2011 kreeg P!nk mede dankzij dit nummer een bijzonder Top 40-record in handen. Terwijl ze met Raise Your Glass en F**kin' Perfect in de lijst stond, overtrof ze de Top 40-score van Christina Aguilera. Niets bijzonders, zou je denken, maar beide zangeressen hadden op dat moment nog nooit op nummer 1 gestaan. Christina was tot die dag de succesvolste artiest zonder ooit op nummer 1 te hebben gestaan, maar die titel ging die dag dus naar P!nk. Ze hield het record overigens maar 10½ maand op haar naam. In december werd haar Top 40-score gepasseerd door David Guetta. Die hield het record in handen tot zijn eerste nummer 1-hit I'm Good (Blue) in 2022. Tegenwoordig mag de Noorse dj Kygo zich de succesvolste Top 40-act noemen zonder nummer 1-hit.

7. P!nk - Raise Your Glass (2010)

De voorloper van F**kin' Perfect was Raise Your Glass. Beide nummers waren toegevoegd aan het eerste verzamelalbum van P!nk dat wereldwijd werd uitgebracht: Greatest Hits... So Far!!! P!nk had op dat moment echter al zoveel hits op haar naam staan, dat lang niet al haar hits op dit album stonden. Most Girls, de soundtrackhits Lady Marmalade en Feel Good Time, God Is A DJ, Last To Know, Nobody Knows, Funhouse en I Don't Believe In You hadden allemaal de Top 40 gehaald, maar ontbraken op het compilatiealbum. Met Raise Your Glass scoorde P!nk na Lady Marmalade en So What haar derde nummer 1-hit in de Amerikaanse Billboard Hot 100. Bijna haalde de opvolger F**kin' Perfect diezelfde positie. Dit nummer werd in februari 2011 echter van de eerste plaats gehouden Grenade van Bruno Mars. In Nederland bereikten Raise Your Glass en F**kin' Perfect respectievelijk de 4e en de 6e plaats in de Top 40. P!nk maakte deze nummers overigens allebei met de Zweedse songwriters en producers Max Martin en Shellback. Max Martin staat bekend als de succesvolste songwriter uit de Top 40-geschiedenis en schreef tussen 2006 en 2022 mee aan maar liefst negen Top 40-hits van P!nk, waaronder haar huidige hit Never Gonna Not Dance Again.

8. P!nk - Sober (2008)

Als je alle albums van P!nk vergelijkt, dan komt het album Funhouse uit 2008 als succesvolste uit de bus. Het album leverde maar liefst zes Top 40-hits op die samen goed waren voor 1621 punten. De eerste single van Funhouse was So What (zie hierboven). Die track werd ook de grootste hit van het album. De opvolger Sober deed het ook heel goed. Het nummer stond in januari 2009 twee weken op nummer 3 in de Top 40 en was daarmee na Lady Marmalade en Get The Party Started de derde top 3-hit voor de zangeres in ons land. In het nummer zingt ze over het prettige gevoel dat je hebt als je onder invloed bent, maar vraagt ze zich af hoe ze dit gevoel ook in een nuchtere staat zou kunnen bereiken. De inspiratie voor deze track haalde ze uit een persoonlijke ervaring. Onderstaande videoclip werd opgenomen in Stockholm door de Zweedse regisseur Jonas Åkerlund die ook de video's voor vele andere Top 40-hits maakte. In het begin van de video zie je het standbeeld van Joris en de draak en het stadhuis van Stockholm. De andere vier hits van Funhouse die de Top 40 bereikten, waren Please Don't Leave Me, Funhouse, I Don't Believe You en Bad Influence! Dat laatste nummer haalde pas in 2011, 2½ jaar na de release van het album de Top 40.

9. P!nk - Just Like A Pill (2002)

Het op een na succesvolste album van P!nk komt uit jaar beginperiode. Dat is het album Missundaztood uit 2002. Alle vier de singles van dit album werden uitgeroepen tot Alarmschijf en kwamen stuk voor stuk in de top 10 terecht. Hoewel de derde single Just Like A Pill met een zesde plaats het minst hoog in de lijst kwam, stond dit nummer wel de meeste weken genoteerd en is het daarmee toch de grootste hit van dit album. In dit nummer vergelijkt ze haar toxische relatie met het nemen van drugs, iets waarmee P!nk in haar jeugd daadwerkelijk ervaring heeft gehad. Op jonge leeftijd heeft ze drugs echter al afgezworen. De videoclip van Just Like A Pill was wat duisterder dan we op dat moment van de zangeres gewend waren. Het was ook de eerste keer dat ze zwart haar had in een video. Eerder had ze roze haar of haar natuurlijk haarkleur: blond (al dan niet met roze accenten). P!nk, die in 1979 werd geboren als Alecia Beth Moore, heeft zichzelf overigens niet vernoemd naar haar haarkleur van destijds. Ze kreeg als tiener van haar vriendinnen de bijnaam Mr. Pink. Dat was de naam van een bekend personage uit de Tarantinofim Reservoir Dogs uit 1992.

10. P!nk - Get The Party Started - P!nk (2002)

Aan bijna al haar hits heeft P!nk zelf meegeschreven. Slechts zes van haar veertig hits werden geschreven door anderen. Lady Marmalade is natuurlijk een cover. De andere hits waaraan ze niet meeschreef, zijn Most Girls, Get The Party Started, Feel Good Time, Try en Cover Me In Sunshine. Get The Party Started werd geschreven en geproduceerd door Linda Perry. Zij had in 1993 als zangeres van 4 Non Blondes de grootste hit van het jaar gescoord met What's Up? Linda verkoos echter een carrière als songwriter boven een leven in de schijnwerpers. Get The Party Started was Linda eerste grote hit als songwriter voor iemand anders. Later schreef ze ook top 10-hits voor Christina Aguilera en Gwen Stefani. P!nk zelf luidde met Get The Party Started een heel nieuw tijdperk in. Haar album Missundaztood was een echt popalbum, terwijl haar debuutalbum Can't Take Me Home - met daarop haar eerste hits There You Go en Most Girls - veel meer r&b-georiënteerd waren. Daardoor klinkt dat album nu een stuk gedateerder dan Missundaztood. Get The Party Started bereikte de tweede plaats in de Top 40, maar werd van de eerste plaats gehouden door Whenever Wherever van Shakira. In de zomer van 2001 onderging Lady Marmalade datzelfde lot. Toen zat Angel van Shaggy featuring Rayvon in de weg.

De volledige lijst, inclusief alle video's en cijfers, vind je hier.
Beluister deze lijst ook via onze playlists op Spotify en YouTube.

(04/02/2023)

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Joost - Europapa
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Dua Lipa - Training Season
Details Dasha - Austin
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Frenna - Pretty Girls
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Rondé - Undecided
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Di-Rect - My Blood
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Bankzitters - Entourage
Details Djo - End Of Beginning
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Hozier - Too Sweet
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Antoon - Blindelings
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Claude - Écoutez-Moi