Nieuws
Worldwide Club 20

My City is hoogste nieuwe

My City is hoogste nieuwe
Tiësto 

Voor de vijfde week staan David Guetta en OneRepublic op de eerste plaats van de Worldwide Club 20. Tiësto en Prophecy pakken met My City ondertussen de hoogste nieuwe.

I Don’t Wanna Wait van David Guetta en OneRepublic staat voor de vijfde week op de eerste plaats. Achter de Frans-Amerikaanse combinatie blijven opnieuw de nummers 2 en drie zitten. Op 9 december zagen we voor het laatst een top 3 in de Worldwide Club 20 die voor de derde week gelijk was. Toen stonden Drums (van James Hype en Kim Petras), Saving Up (van Dom Dolla) en Dress Code (van Mau P) op de plekken 1,2 en 3.

Met de vijfde week op nummer 1 pakt David Guetta weer een record terug. De Fransman staat nu, door het totaal aantal weken van zijn 9 nummer 1-hits, op te tellen voor de 32e week op nummer 1. Zes weken geleden kwam Calvin Harris op 31 weken toen hij met Lovers In A Past Life op nummer 1 stond. Dat record is de Brit nu (dus) weer kwijt geraakt aan David Guetta.

De Worldwide Club 20 zorgt sowieso voor wat veranderingen in de recordlijstjes. Zonder twijfel is David Guetta de man met de meeste hits in de lijst. Zijn huidige nummer 1 is de 33e track in de lijst. De tweede plek was tot deze week voor John Summit die afgelopen week met Go Back zijn 20e hit wist bij te schrijven. Go Back, de samenwerking met Sub Focus en Julia Church, is deze week de snelste stijger en komt, met tien plekken winst, op nummer 8. Deze week worden de 20 hits van de Amerikaanse Summit weer aan de kant geschoven door Tiësto. De Nederlander komt namelijk binnen in de lijst met My City en dat is voor de Nederlander zijn 21e succes in de Worldwide Club 20. My City is een samenwerking met het Spaanse dj-duo Prophecy. De mannen uit Barcelona staan bekend voor hun melodische house- en technotracks. In 2018 maakten ze hun debuut en met Tiësto maakten ze My City tot het officiele anthem van EDC Las Vegas.

Met Stumblin’ In wist Cyril afgelopen week de eerste plek van de Nederlandse Top 40 te bereiken. De Australische producer, bekend van zijn bucket hats en middeleeuwse drinkbeker, levert met grote regelmaat remixen van klassiekers. Zo nam hij ook The Sound Of Silence onder handen. Oorspronkelijk is dat nummer van Simon en Garfunkel, toen The Sounds Of Silence, die het in 1965 opnamen. Cyril nam echter een cover onder handen die de Amerikaanse band Disturbed in 2015 uitbracht. In België wist die track destijds tot nummer 23 te komen waar het in Nederland niet in de hitlijsten kwam. Anders is dat nu met de remix van Cyril die nieuw is op nummer 16.

Meer klassiekers in de lijst deze week via I Got All This Love. Mark Knight, Darius Syrossian en James Hurr maakten in hun track gebruik van Let’s All Chant. Die discotrack werd in 1977 opgenomen door de Michael Zager Band. Het idee voor de track kwam van producer Jerry Love die zelf had gemerkt dat in de grote discotheken het publiek altijd los ging op nummers met kreten als ‘ooeh’ en ‘aaah’. Dat was een prachtige basis voor een hit waarop hij Michael Zager benaderde. Die vond het eigenlijk helemaal niks maar bleef er wel op broeden. Niet veel later kwam hij met de typische ‘your body – my body’-regel waarna het ook voor hem duidelijk was dat het een hit was. Inmiddels zijn we 47 jaar verder en het effect van Let’s All Chant is nog niet uitgewerkt. Voor Mark Knight is het inmiddels zijn 14e hit in de Worldwide Club 20 waar James Hurr (met hit nummer 6) en Darius Syrossian (met hit nummer 3) het een stukje meer bescheiden houden. I Got All This Love is nieuw op nummer 17.

Hier bekijk je de complete Worldwide Club 20

1 ( 1) I DON'T WANNA WAIT- David Guetta & OneRepublic

11 (--) MY CITY- Tiësto & Prophecy

16 (--) THE SOUND OF SILENCE - CYRIL REMIX- Disturbed

17 (--) I GOT ALL THIS LOVE- Mark Knight, Darius Syrossian & James Hurr

20 (--) FORTNIGHT (BLOND:ISH REMIX)- Taylor Swift featuring Post Malone

(09/06/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt