Marco Borsato scoort 15e nummer 1-hit in de Top 40

- Hitlijsten

 Danny Vera Lewis Capaldi Duncan Laurence Armin Van Buuren Marco Borsato
Marco Borsato

Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle is de nieuwe nummer 1 van Nederland. Daarmee scoort Marco zijn vijftiende nummer 1-hit in de Top 40.

Borsato nadert hiermee de absolute recordhouder, The Beatles, die in totaal 16 hits op de eerste plek wisten te krijgen. De Britse groep stond met die 16 hits totaal 74 weken bovenaan de Top 40 en voor Marco is het inmiddels zijn 70e week bovenaan de Nederlandse hitlijst. De nummer 3 in het overzicht van acts met de meeste weken op nummer 1 is Justin Bieber. Zijn teller staat ‘pas’ op 40 weken. 

Stephan Bouwman verrast makers
Omdat het de eerste keer is dat Armin van Buuren een nummer 1-hit scoort verraste Qmusic-dj Stephan Bouwman hem op Schiphol met het nieuws. Armin kwam daar aan na een optreden op Ibiza. Ook ging Stephan langs bij Davina Michelle, Marco Borsato en John Ewbank. 

Borsato gaat The Rolling Stones voorbij
Vanaf volgende week treedt Marco toe tot de vier meest succesvolle acts die ooit in de Top 40 hebben gestaan. Met zijn 39e Top 40-hit is de Nederlander nu de Rolling Stones genaderd tot op 29 punten. De nummer 1 krijgt iedere week 40 punten en daarmee is nu al duidelijk dat Marco volgende week, tenzij er écht gekke dingen gaan gebeuren, de legendarische groep rond Mick Jagger gaat overtreffen.

Marco Borsato scoort 15e nummer 1-hit in de Top 40

In drie decennia op 1
Marco Borsato is de derde Nederlandse act die in drie decennia (90ies, 00s en 10s)  op nummer 1 heeft weten te staan. De Golden Earring ('60-'70-'80) en André Van Duin ('70-'80-'90) gingen hem voor. Slechts één andere artiest stond ook in de 90ies, 00s en 10s op nummer 1: Britney Spears.

Vier jaar in de top 10
Marco Borsato staat 208 weken in de top 10 en dat is precies vier jaar. In de Top 40-historie is er slechts een act die nog langer in de top 10 stond; Rihanna stond er maar liefst 224 weken. Met zijn nummers Dromen Zijn Bedrog en Rood hield Marco het 18 weken vol in de top 10 van de Lijst der Lijsten.

Marco Borsato scoort 15e nummer 1-hit in de Top 40

John Ewbank, Armin van Buuren en Davina Michelle feesten ook
Ook voor Marco's vaste tekstschrijver valt er wat te vieren: hij staat voor de 14e keer genoemd als schrijver en componist bij een nummer 1-hit. Alleen Paul McCartney (20) en John Lennon (19) wisten vaker een ‘credit’ te krijgen bij een nummer 1-hit. Armin van Buuren stond 33 keer eerder onder zijn eigen naam in de Top 40, maar pas bij zijn 34e hit weet hij nu de eerste plek te bereiken. Dat is laat, maar nét geen record. André Hazes scoorde met zijn 35e Top 40-hit (Zij Gelooft In Mij) dat was dan wél na zijn overlijden, voor het eerst een nummer 1-hit. Voor Davina Michelle is het na Duurt Te Lang haar tweede hit op de nummer 1-positie.

Borsato Top 40
Alle hits van Marco Borsato vind je in onze speciale Marco Borsato Top 40 op Spotify!

Foto: BSR Agency