Made You Look van Meghan Trainor hoogst nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 Meghan Trainor Son Mieux Ava Max
Made You Look van Meghan Trainor hoogst nieuw in de Top 40

Made You Look van Meghan Trainor valt deze week binnen op 29 in de Nederlandse Top 40 en daarmee is het de hoogste binnenkomer. Ook This Is The Moment van Son Mieux en Million Dollar Baby van Ava Max zijn nieuw in de Lijst der Lijsten.

29 (--) MADE YOU LOOK – Meghan Trainor
In februari 2021 werd Meghan Trainor moeder van zoontje Riley. De zwangerschap en de periode daarna maakten dat de 28-jarige Amerikaanse zangeres nogal onzeker was over haar lichaam. Ze ging in therapie en tijdens een van de sessies moest ze naakt voor de spiegel gaan staan en vijf minuten lang naar zichzelf kijken. Dat had niet alleen therapeutische waarde, het leverde Meghan ook inspiratie op voor een nieuw nummer: Made You Look. Je vindt deze single ook op Meghans album Takin’ It Back, dat eind oktober uitkwam. Het is de zesde Top 40-hit voor de zangeres die in 2014 doorbrak met All About That Bass. Daarna haalde ze de lijst dus nog een paar keer, maar haar laatste hit tot nu had Meghan in het voorjaar van 2016.

31 (--) THIS IS THE MOMENT – Son Mieux
Na zeven Tipparade-noteringen op rij brak Son Mieux afgelopen voorjaar door met een eerste Top 40-hit. Multicolor schopte het tot de tweede plek in de lijst en verdwijnt deze week na maar liefst 22 weken. Het enorme succes van Multicolor zorgde er voor dat Son Mieux de hele zomer kon toeren langs alle grote Nederlandse festivals. In de tussentijd werd een nieuwe track geschreven en daarvoor lieten zanger Camiel Meiresonne en de rest van de band zich natuurlijk inspireren door alles dat hen dankzij Multicolor overkwam. ‘We worden overspoeld door alles dat om ons heen, maar we moeten niet vergeten het moment te vieren’, vertelde hij in een interview over This Is The Moment, de volgende hit van Son Mieux.

33 (--) MILLION DOLLAR BABY – Ava Max
Twaalf weken stond Ava Max in de Tipparade met Million Dollar Baby. Het leek er steeds meer op dat de 28-jarige Amerikaanse de Top 40 niet zou halen met deze track. Sterker, twee weken geleden kwam opvolger Weapons de Tipparade in. Terwijl die naar de zesde plek in de Tipparade stijgt, komt Million Dollar Baby alsnog binnen. Als de melodie je op sommige momenten heel bekend in de oren klinkt, kan dat kloppen. Ava ‘leende’ een stukje uit de nummer 1-hit Can’t Fight The Moonlight van LeAnn Rimes uit 2000. Met LeAnns goedkeuring, want op TikTok hielp zij mee om Million Dollar Baby te promoten. Net als Weapons staat deze hit op Ava’s album Diamonds & Dancefloors, dat in januari verschijnt.

Foto: YouTube