Levitating is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Dua Lipa DaBaby Kevin Yade Lauren Suzan & Freek Lucas & Steve Alida
Levitating is de hoogste binnenkomer in de Top 40

Levitating van Dua Lipa en DaBaby is deze week de hoogste nieuwe binnenkomer in de Top 40. De zangeres en de rapper mogen op 31 starten. Ook Kevin en Yade Lauren, Suzan & Freek en Lucas & Steve en Alida mogen een Top 40-hit bijschrijven.

31. LEVITATING – Dua Lipa feat. DaBaby
De originele versie van Levitating stond al op het album Future Nostalgia, dat Dua Lipa begin dit jaar uitbracht. Daarna is de Brits-Kosovaarse zangeres lekker aan het remixen geslagen met deze track. Een paar maanden geleden verscheen er al een nieuwe versie, waarop Madonna en Missy Elliott van de partij zijn, en nu is er een tweede remix gemaakt. Daarop doet rapper DaBaby mee. Achter die naam zit de 28-jarige Amerikaan Jonathan Kirk. Hij stond al twee keer eerder in de Top 40. Begin dit jaar was hij te horen op Camila Cabello’s My Oh My en in de zomer stond zijn eigen track Rockstar, een samenwerking met Roddy Ricch, genoteerd. Dua Lipa brengt met Levitating haar Top 40-totaal op vijftien.

34. ALS IK JE NIET ZIE – Kevin & Yade Lauren
Begin september bracht Kevin het album Animal Stories uit. Dat deed de 26-jarige rapper uit Rotterdam, die voluit Kevin de Gier heet, voor het eerst op zijn eigen platenlabel. Net als het album heet ook dat Animal Stories. Vanaf de dag van de release scoorde het hoge streamingcijfers en vorige maand stond de track Ietsjes Later al drie weken in de Top 40, met een 31ste plek als hoogst behaalde notering. Die prestatie heeft Kevin met zijn nieuwe single al bijna overtroffen. Als Ik Je Niet Zie is een samenwerking met zangeres Jade Clevers, oftewel Yade Lauren. Dankzij eerdere samenwerkingen met respectievelijk Yellow Claw, Kris Kross Amsterdam & Lil Kleine en Snelle haalde zij al drie keer eerder de Top 40.

38. PAPA – Suzan & Freek
Het televisieprogramma Beste Zangers heeft de afgelopen jaren al aardig wat Top 40-hits opgeleverd. Denk bijvoorbeeld maar aan Afscheid van Glennis Grace of Hij Gelooft In Mij van Do. Ook het dertiende seizoen van het AVROTROS-programma, dat sinds een paar weken op donderdagavond op NPO1 is te zien, is weer goed voor een paar hitnoteringen. Vorige week kwam Miss Montreal de lijst binnen met haar versie van Door De Wind van Stef Bos en deze week is het opnieuw een cover van de 59-jarige zanger die de Top 40 haalt. Suzan & Freek zongen in Beste Zangers Stefs bekendste nummer: Papa. Met het origineel stond Stef zelf in 1991 acht weken genoteerd en kwam destijds tot de achtste plaats.

39. ANOTHER LIFE – Lucas & Steve ft. Alida
Deze week verschijnt het nieuwe album van Lucas & Steve, Letters To Remember. Volgens het Limburgse dj- en producersduo is de nieuwe single Another Life een mooie afspiegeling van de tracks die je op dat album gaat horen. ‘Met Another Life laten we precies de stijl zien, die je ook op ons album terug gaat horen. Een veel volwassener popsound met herkenbare melodieën’, aldus het tweetal in een interview. Aan Letters To Remember werkten diverse zangeressen mee, onder wie Haris en Kiesza. Op Another Life, de negende Top 40-notering van Lucas & Steve, hoor je de stem van de Noorse Alida Peck. Zij zong eerder dit jaar al op de hit In Your Eyes van Robin Schulz en schreef zelf ook mee aan de tekst van Another Life.

Foto: cover single