I’m Good (Blue) voor de 8e week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 David Guetta Bebe Rexha Dean Lewis Ed Sheeran Maan Goldband Rihanna Beyoncé Oliver Tree Robin Schulz Taylor Swift
I’m Good (Blue) voor de 8e week op 1 in de Top 40

David Guetta en Bebe Rexha hebben ook deze week de populairste hit van ons land in handen.

Met 8 weken op nummer 1 nadert David Guetta het record van DJ Snake die als Franse artiest de meeste weken op 1 op zijn naam heeft staan: 9 weken. Bebe Rexha heeft in dat opzicht nog wat inhaalwerk voor de boeg want de Amerikaanse artiest met de meeste weken op 1 is Madonna die de Nederlandse Top 40 totaal 22 weken wist aan te voeren.

Dean Lewis naar 3
Unholy van Sam Smith en Kim Petras maakt een pas op de plaats en staat voor de tweede week op nummer 2. Dean Lewis klimt met How Do I Say Goodbye twee plekken en daarmee scoort de Australische zanger zijn eerste top 3-hit. Miss You van Oliver Tree en Robin Schulz laat daaronder voor het eerst zijn gezicht zien in de top 5. Het nummer stijgt van 7 naar 5. De track met de sample van Oliver Tree's Jerk is voor de Duitser zijn zesde top 5-hit, na Prayer In C (met Lily Wood & The Prick, #1 in 2014), Sugar (met Francesco Yates, #4 in 2015), In Your Eyes (met Alida, #5 in 2020), Alane (met Wes, #4 in 2020) en All We Got (met Kiddo, #4 in 2021). Anti-Hero van Taylor Swift komt de top 10 binnen, door van 11 naar 7 te stijgen. Daarmee bereikt de Canadese zangeres voor het eerst sinds 2017 weer de top 10. Destijds kwam Look What You Made Me Do niet hoger dan de zevende stek. 

Ed Sheeran evenaart de George Baker Selection
Ed Sheeran klimt met Celestial naar nummer 9 en daarmee scoort de Britse zanger zijn 18e top 10-hit. Sheeran komt daarmee in de top 20 van acts met de meeste top 10-hits, naast de George Baker Selection. Madonna is recordhouder met 36 top 10-hits.

Maan en Goldband starten op 13
De hoogste binnenkomer in de lijst komen we deze week tegen op nummer 13. In juni van 2013 zagen we voor het laatst een binnenkomer op die positie: La La La van Naughty Boy en Sam Smith. Nu beginnen Maan en Goldband op die positie met Stiekem. Maan scoort er haar 16e Top 40-hit mee terwijl Goldband een tweede hit weet te boeken. P!nk heeft al veel meer hits op haar naam staan. De Amerikaanse pakte vorige week de Alarmschijf met Never Gonna Not Dance Again en die track is nu haar 39e Top 40-hit, want hij komt binnen op 35. Claude weet met zijn eerste Top 40-hit net iets hoger te starten. Hij is nieuw op 32 met Ladada (Mon Dernier Mot). Lees hier alles over de drie nieuwkomers. 

Twee snelste stijgers
Twee hits pakken deze week de meeste winst. Lift Me Up van Rihanna (op nummer 15) en Cuff It van Beyoncé (op nummer 26) klimmen zes plaatsen. RiRi heeft nu haar 35e hit in de top 20 van de Top 40 te pakken. Daarmee heeft meer dan 85,3% van al haar Top 40-hits (41) in het linker rijtje van de Nederlandse Top 40 gestaan. 

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week. 

Foto: YouTube