Ik Ga Zwemmen voor vierde week meest gestreamde track

- Hitlijsten

 Mart Hoogkamer
Ik Ga Zwemmen voor vierde week meest gestreamde track

Mart Hoogkamer weet de maand vol te maken nu zijn Ik Ga Zwemmen ook voor een vierde week de Streaming Top 40 weet aan te voeren.

Achter Hoogkamer is de top 4 ongewijzigd ten opzichte van een week eerder. Dit jaar bleven die plekken al twee keer eerder (op 27 maart en op 24 april) gelijk aan een week eerder. Achter de ongewijzigde top 4 is Pepas van Farruko de snelste stijger. De zanger uit Puerto Rico kwam vorige week binnen op nummer 18 en klimt deze week 13 plaatsen naar nummer 5. In omgekeerde richting is Goed Genoeg van Ronnie Flex en Yade Lauren de snelste zakker. De samenwerking tussen de twee zakt 14 plaatsen naar nummer 39.

Vorige week lanceerde ABBA twee nieuwe nummers in de aanloop naar een compleet album. Beide nummers komen deze week binnen in de Streaming Top 40. Don’t Shut Me Down komt binnen op nummer 22 waar I Still Have Faith In You op nummer 8 de hoogste nieuwe is.

Nadat Kanye West op 29 augustus zijn album Donda lanceerde, is Hurricane officieel verkozen tot de eerste single van het album. De track was oorspronkelijk bedoeld voor het Yandhi-album dat twee jaar geleden verscheen, maar werd kort voor de release geschrapt. Sinds 2019 was Hurricane al op internet te vinden en nu heeft het dus een formeel plekje op het album gekregen. Na verschillende versies met ook Big Sean, Ty Dolla $ign of Young Thug is op de albumversie Lil Baby te horen. De rapper kreeg daar overigens geen formele credit voor. Hurricane komt binnen op nummer 30.

Een plekje lager in de lijst zien we Heat Waves van Glass Animals voor het eerst in de lijst. De Britse groep bracht de track ruim een jaar geleden uit als single van hun derde album Dreamland. Inmiddels is er een tweede leven gestart voor het nummer dat te horen was in de Netflix-serie Never Have I Ever.

De complete Streaming Top 40 bekijk je hier

1 ( 1) IK GA ZWEMMEN- Mart Hoogkamer

5 (18) PEPAS- Farruko

8 (--) I STILL HAVE FAITH IN YOU- ABBA

22 (--) DON’T SHUT ME DOWN- ABBA

30 (--) HURRICANE- Kanye West

31 (--) HEAT WAVES- Glass Animals

38 (--) BON GEPAKT- Donnie feat. René Froger