Ik Ga Zwemmen 5 weken meest gestreamd

- Hitlijsten

 Mart Hoogkamer
Ik Ga Zwemmen 5 weken meest gestreamd

Voor de vijfde week is Mart Hoogkamer de lijstaanvoerder in de Streaming Top 40.

Ik Ga Zwemmen krijgt inmiddels serieuze concurrentie in de lijst maar weet, met name in de weekenden, voldoende marge op te bouwen om alles en iedereen voor te blijven. De zanger, die op 9 april een concert in Ahoy zal geven, voert een opnieuw ongewijzigde top 3 aan. Achter Hoogkamer staan The Kid Laroi en Justin Bieber (met Stay) voor de zevende week op nummer 2. $hirak, Ronnie Flex, Yssi SB en Lil Kleine staan (met Uhuh) voor de derde week op nummer 3.

In de top 5 zien we deze week drie Nederlandstalige tracks want achter Ik Ga Zwemmen en Uhuh weten ook Donnie en René Froger aan te sluiten op nummer 5. Bon Gepakt kwam vorige week bescheiden binnen op nummer 38 en is nu met 33 plekken winst de snelste stijger. De vorige drie Nederlandstalige tracks die tegelijk in de top 3 stonden waren Frans Duits (Donnie en Frans Duijts), Blijven Slapen (Snelle en Maan) en Goud (Suzan en Freek) die dat halverwege juni presteerden. De laatste keer dat een track in de Streaming Top 40 nog sneller wist te stijgen dan Bon Gepakt was op 18 januari 2020. Toen klom Yummy van Justin Bieber met 34 plaatsen winst naar plek 3. Dat bleek later ook meteen de hoogst bereikte positie te zijn.

Drie van de vijf binnenkomers plaatsen we in het urban-genre. Nieuwste RS6 is de populairste track van het Selfmade-album van Lijpe en die track is op nummer 12 de hoogste nieuwe.

De zegetocht van ABBA in de streaminglijst lijkt van korte duur. Vorige week wist de Zweedse band te debuteren in de Streaming Top 40 met twee tracks. I Still Have Faith In You kwam binnen op nummer 8 maar is nu, met 22 plekken verlies, de snelste zakker op nummer 30. Don’t Shut Me Down zakt ook en komt, met 9 plaatsen verlies, op nummer 31 terecht.

De volledige Streaming Top 40 bekijk je hier.

1 ( 1) IK GA ZWEMMEN- Mart Hoogkamer

5 (38) BON GEPAKT- Donnie feat. René Froger

12 (--) NIEUWSTE RS6- Lijpe

27 (--) COLD HEART – PNAU REMIX- Elton John & Dua Lipa

28 (--) FAIR TRADE- Drake feat. Travis Scott

33 (--) GIRLS WANT GIRLS- Drake feat. Lil Baby

38 (--) DON’T BE SHY- Tiësto & Karol G