Heat Waves is hoogste nieuwe

- Hitlijsten

 Glass Animals Doja Cat Rain Radio DJ Craig Gorman
Heat Waves is hoogste nieuwe

De Top 40 telt deze week drie binnenkomers. Heat Waves van Glass Animals is de hoogste binnenkomer op plek 24.

De track van de Britse band had een lange adem en stond vorig jaar al in verschillende hitlijsten, waaronder ook die van Australië. Deze week volgt ook het succes in Nederland.

24 (--) HEAT WAVES- Glass Animals
Vermoedelijk had niemand er tot een paar weken terug nog op gerekend dat Glass Animals met Heat Waves in de Top 40 zou belanden. Het nummer verscheen vijftien maanden geleden al op single en vind je ook op het album Dreamland, dat de Britse band vorig jaar zomer uitbracht. De Top 40 en ook de Tipparade wist Glass Animals destijds echter niet te halen met Heat Waves. Dat het nummer nu ruim een jaar later een herkansing krijgt is te danken aan TikTok. Heat Waves wordt veel gebruikt als achtergrondmuziek in allerlei video’s en virals op het platform en is zo alsnog enorm populair geworden. Het levert de band Glass Animals, die in 2010 al werd opgericht, eindelijk haar eerste Top 40-notering op.

34 (--) WOMAN- Doja Cat
‘The Queen Of TikTok’. Zo wordt Doja Cat soms wel eens genoemd. De muziek van de Amerikaanse zangeres en rapster, die in het dagelijks leven Amala Dlamini heet en volgende maand 26 kaarsjes mag uitblazen, gaat regelmatig ‘viral’ op het platform. Niet gek dus dat haar tracks even later dan over de hele wereld opduiken in de hitlijsten en dus ook bij ons in de Top 40. Ook Woman, de openingstrack van het album Planet Her, dat Doja drie maanden geleden uitbracht, was binnen de kortste keren razend populair op TikTok. Er zwerven diverse compilaties van TikTokkers die dansjes doen op de track over het internet. Na Say So en de samenwerking Kiss Me More met SZA is Woman de derde Top 40-hit voor Doja Cat.

38 (--) TALK ABOUT- Rain Radio & DJ Craig Gorman
Het ligt voor de hand om een dikke hit te pakken als je een bestaande track wilt hergebruiken voor je eigen release, maar daar dacht Rain Radio anders over. De Britse broers Fred en Benjy Gibson gebruikten voor Talk About namelijk een stukje uit Big Hoops (Bigger The Better) van Nelly Furtado. Dat is niet bepaald haar grootste hit. In 2012 kwam ze er mee tot de 26ste plek in de Top 40 en stond vier weken genoteerd. Fred Gibson ken je ook onder zijn alias Fred Again.. Zijn hit Marea (We’ve Lost Dancing) met The Blessed Madonna stond deze zomer negen weken in de Top 40. Ook werkte Fred mee aan de hits Bad Habits en Shivers van Ed Sheeran. Talk About is een samenwerking met de Ierse dj Craig Gorman.