Nieuws
Worldwide Club 20

Hannah Laing blijft feesten

Hannah Laing blijft feesten
Calvin Harris  Sam Smith 

Calvin Harris en Sam Smith hebben ook deze week de grootste clubhit ter wereld in handen. De teller voor de Britse tandem komt deze week op vijf weken.

Nu al kunnen we stellen dat dit het jaar is voor Calvin Harris in de Worldwide Club 20. De Britse dj en producer heeft de toppositie in de lijst dit jaar al elf weken in handen gehad. Voor Desire stond hij namelijk ook zes weken op nummer 1 met Miracle. Zijn nieuwste samenwerking, met Sam Smith, komt deze week op vijf. De voornaamste dreiging komt deze week van Atmosphere waarmee Fisher en Kita Alexander deze week voor het eerst op nummer 2 komen. Voor Fisher is het inmiddels zijn vierde top 2-notering in de lijst. Just Feels Tight (zelfs #1), Yeah The Girls en Take It Off hoorden eerder ook al bij de twee grootste clubhits ter wereld. Prada (van Cassö, Raye en D-Block Europe) zakt, na twee weken op nummer 2, naar nummer 3.

This Is The Sound was vorige week de laagste van drie binnenkomers in de lijst. Low Steppa werkte opnieuw samen met de uit Madrid afkomstige Crusy en deze week sprinten ze vooruit. Met tien plekken winst is het op nummer 8 de snelste stijger.

Een aantal van de nieuwste clubhits moeten je deze week bekend in de oren klinken want ook nu zien we flink wat recycle-tracks in de Worldwide Club 20. De hoogste nieuwe luistert naar de titel Party All The Time. In 2006 stond diezelfde titel in de Nederlandse Top 40 als hit voor Sharam. Daarmee stond hij toen op nummer 16. Toch is dát niet de oorsprong van Party All The Time want die lag in 1985 in de winkels als single van komiek en acteur Eddy Murphy. Mij maakte het nummer samen met Rick James die in die tijd een succesvol producer was nadat hij zelf natuurlijk de grote man van Superfreak was. Eddy Murphy was uitgedaagd door een collega-komiek om te bewijzen dat hij een duizendpoot was en ook kon zingen. Vocaal bleek het geen sterke zet van Eddy. Toch leeft het nummer ook in 2023 nog; nu dankzij de versie die Hannah Laing en HVRR maakten. Eerder dit jaar maakte Hannah Laing haar debuut in de lijst. Good Love (met RoRo) stond twee weken op nummer 4.

Door naar de volgende bekende deun in de Worldwide Club 20. Grondleggers voor de oorwurm Lady (Hear Me Tonight) is Modjo. Het Franse duo, bestaande uit Romain Tranchart en Yann Destagnol, maakten de track in het voorjaar van 2000. Niet veel later werd het een top 3-hit in ons land. Bestanddelen uit die track zijn dan weer terug te vinden in Soup For One dat Chic al in 1982 uitbracht. Mark Knight zette de track in alle sets die hij sinds maart van dit jaar draaide en dat deed hij niet zonder succes. De track met James Hurr werd in augustus uitgebracht en heeft deze week dus ook een plekje in de lijst als binnenkomer op nummer 12.

Op nummer 14 zien we de nieuwste track van Chase & Status. Het duo heeft daarmee twee tracks achter elkaar in de lijst want ook drukten ze nadrukkelijk hun muzikale stempel op Disconnect van Becky Hill. Twee drum-‘n-bass-tracks die dus ongekend succesvol zijn in de clubs. Saul Milton en Will Kennard (de mannen van Chase & Status) lieten de Britse dj Bou er zijn gevoel in stoppen. “We hebben eigenlijk iedereen die we kenden ingeschakeld om mee te werken maar het kwam pas eigenlijk echt tot stand toen we met Bou bezig waren. Het was dan misschien wel een beetje uit onze comfortzone maar we vonden het fantastisch wat hij er mee deed”. De track komt deze week binnen op nummer 14.

Bekijk hier de volledige Worldwide Club 20

1 ( 1) DESIRE- Calvin Harris & Sam Smith

10 (--) PARTY ALL THE TIME- Hannah Laing & HVRR

12 (--) LADY (HEAR ME TONIGHT)- Mark Knight, James Hurr

14 (--) BADDADAN- Chase & Status & Bou feat. Irah, Flowdan, Trigga & Takura

16 (--) NEED YOU NOW- D.O.D x Jax Jones

18 (--) SUNSHINE (MY GIRL)- Wuki

(24/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy