Global Top 40: Old Town Road terug op 1

- Hitlijsten

Lil Nas X

Old Town Road, de hit van Lil Nas X en Billy Ray Cyrus, weet deze week terug te keren op de eerste plek van de Global Top 40.

Lil Nas X en Billy Ray Cyrus stonden al twee weken op nummer 1 maar moesten vorige week plaats maken voor Me!, de nieuwe track die Taylor Swift maakte met Brendon Urie. Dat nummer levert nu, in de tweede week, vier plaatsen in en zakt naar nummer 5. Old Town Road staat daardoor nu voor de derde week bovenaan de Global Top 40.

Shawn Mendes voert een rij van drie binnenkomers aan. De Canadese zanger scoort met If I Can’t Have You zijn achtste hit in de Global Top 40 maar wist nog niet eerder de tweede plaats te bereiken. Zowel Treat You Better als Stitches kwamen in 2016 niet verder dan de derde plek. De nieuwste hit van Mendes komt binnen op nummer 2. Billie Eilish completeert met Bad Guy de top 3. Die track staat nu zes weken in de lijst en scoorde daarbij alle weken een ‘podiumplek’. Haar andere hits hebben het inmiddels een stuk lastiger. Wish You Were Gay zakt in de 9e week naar nummer 40 waar Bury A Friend deze week, als snelste zakker, 18 plaatsen verliest en daarmee op nummer 36 komt.

Dat Spaanstalige hits het goed doen in de Global Top 40 is duidelijk. Deze week staan er liefst 8 Spaantalige hits in de bovenste helft van de lijst. Daarbij is de samenwerking tussen Sean Paul en J Balvin de snelste stijger, hun Contra La Pared klimt 15 plaatsen naar nummer 16.

De volledige Global Top 40 bekijk je hier

1 ( 2) OLD TOWN ROAD / – REMIX- Lil Nas X / feat. Billy Ray Cyrus
Bekijk hier de songtekst van Old Town Road

2 (--) IF I CAN’T HAVE YOU- Shawn Mendes
Bekijk hier de songtekst van If I Can’t Have You

 

7 (--) HOMICIDE- Logic & Eminem
Bekijk hier de songtekst van Homicide

15 (--) OTRO TRAGO- Sech & Darell

16 (31) CONTRA LA PARED- Sean Paul & J Balvin