Nieuws
Hitlijsten

Flowers voor de 12e week op nummer 1 in de Top 40

Flowers voor de 12e week op nummer 1 in de Top 40
Miley Cyrus  Metejoor  Hannah Mae  Tiësto  Maan  Goldband  P!nk  Libianca  Cian Ducrot  David Guetta 

Voor de twaalfde week op rij heeft Miley Cyrus de concurrentie afgeschud. Flowers is nog steeds met ruime afstand de nummer 1 in de Nederlandse Top 40.

Met 12 weken op nummer 1 is ze nu de vijfde zangeres die de Nederlandse Top 40 zo lang weet aan te voeren met een hit. Bebe Rexha en Camila Cabello kwamen ook tot 12 weken via een samenwerking (met respectievelijk David Guetta en Shawn Mendes). Dua Lipa (met Calvin Harris) stond 16 weken op 1 met One Kiss en Tones And I (solo) hield het met Dance Monkey 15 weken vol als lijstaanvoerder.

Twee Belgische acts in de top 5
Voor het eerst in de Top 40-geschiedenis weten twee Belgische artiesten twee plekken in de top 3 op te eisen. Metejoor maakte met Hannah Mae de hit Wat Wil Je Van Mij dat op nummer 2 blijft zitten. Lost Frequencies klimt met Back To You, zijn samenwerking met Elley Duhé en X Ambassadors, naar nummer 3.

Stiekem terug in de top 5
Maan en Goldband staan met Stiekem inmiddels 23 weken in de lijst en keren deze week terug in de top 5. Het is pas de tweede keer in de Top 40-geschiedenis dat een Nederlandstalige hit met 23 (of meer) weken in de top 5 weet terug te keren. Ruim 52 jaar geleden was Huilen Is Voor Jou Te Laat van Corry En De Rekels (in 1970) de eerste door in de 25e week van 7 naar nummer 5 te klimmen. Stiekem staat inmiddels bij de 6 grootste Nederlandstalige hits ooit. Ladada (Mon Dernier Mot) weet deze week de top 10 van grootste Nederlandstalige hits te bereiken. In de Top 40 van deze week zakt Claude van 10 naar 12. Trustfall van P!nk klimt juist naar nummer 10 en daarmee is de 18e top 10-hit voor P!nk een feit. Na Madonna (36 top 10-hits) en Rihanna (28 top 10-hits) komt P!nk op de derde plaats van zangeressen met een top 40-hit .

Tiësto is weer terug in de top 10
Lay Low van Tiësto stond begin deze maand al een week op 10, maar zakte toen terug. Deze week maakt de track weer een sprong de top 10 in en komt het nummer zelfs hoger dan het ooit stond: op nummer 7. De Nederlandse dj en producer staat momenteel op 30 Top 40-hits en Lay Low is de twaalfde hit van de 30 die hoger weet te komen dan de 8e plek. Voor Lethal Industry was de 7e plek in 2002 ook de piekpositie. Statistisch gezien komt een track van Tiësto die boven de 8 weet te komen, dan ook vaak hoger dan de huidige 7e plaats van Lay Low. Deze week staat er nog een dj boven de Nederlander. Calvin Harris en Ellie Goulding hebben er goed de vaart in en gaan van 9 naar 6. Daarmee staan de twee nu hoger dan hun vorige samenwerking die de top 10 haalde. Outside kwam in 2014 niet hoger dan 7.

P!nk scoort haar 18e top 10-hit
Trustfall van P!nk wint deze week één plaats en komt terecht op nummer 10. Daarmee is de 18e top 10-hit voor de Amerikaanse zangeres een feit. Van al die top 10-hits kwam alleen Trouble in 2003 niet verder dan de 10e plaats. People van Libianca, en in de remix-versies ook met bijdragen van Cian Ducrot, Ayra Starr en Omah Lay, stijgt 10 plaatsen naar nummer 22 en is de snelste stijger in de lijst. Baby Don’t Hurt Me, de samenwerking tussen David Guetta, Anne-Marie en Coi Leray, is op nummer 27 de hoogste van vier binnenkomers. Het is voor David Guetta inmiddels zijn 60e Top 40-hit. Het nummer is een bewerking van What Is Love, de hit van Haddaway uit 1993. Die track kwam exact 30 jaar geleden, op 17 april 1993, binnen op nummer 26. Lees hier alles over de nieuwkomers. 

De Top 40 bekijk je hier

Foto: YouTube

(14/04/2023)

Alle Top 40-hits

Details Dua Lipa - Dance The Night
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Tate McRae - Greedy
Details Kenya Grace - Strangers
Details Post Malone - Chemical
Details Doja Cat - Paint The Town Red
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Peggy Gou - It Goes Like Nanana
Details Rondé - Break My Heart
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details OneRepublic - Runaway
Details Luke Combs - Fast Car
Details Niklas Dee & Old Jim ft. Enny-Mae - Not Fair
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Marshmello & Farruko - Esta Vida
Details Miley Cyrus - Used To Be Young
Details Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes & Tinie Tempah - How You Samba
Details Tiësto - Drifting
Details Olivia Rodrigo - Vampire
Details Di-Rect - OMG It's Happening
Details P!nk - Runaway
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kylie Minogue - Padam Padam
Details Nick Schilder - Shatterproof
Details Billie Eilish - What Was I Made For?
Details Troye Sivan - Rush
Details Chef'Special - Miracles
Details Sera - Best Friend
Details Olivia Rodrigo - Get Him Back!
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Snelle - Radio
Details R3hab, Inna & Sash! - Rock My Body