Ellie Goulding hoogst nieuw in de Top 40

- Hitlijsten

 Ellie Goulding George Ezra
Ellie Goulding

Voorlopig is ze nog verwijderd van nummer 16, maar Ellie Goulding is deze week met Sixteen wel de hoogste binnenkomer in de Top 40, op 33. Pretty Shining People van George Ezra is ook nieuw in de lijst en valt binnen op 39.

33. SIXTEEN – Ellie Goulding

In de loop van dit jaar brengt Ellie Goulding een nieuw album uit. Het wordt haar vierde en als voorloper scoort de 32-jarige Britse zangeres haar twaalfde Top 40-hit. Sixteen is de titel en gaat over de tijd dat Ellie zelf die leeftijd had, inclusief alle voor- en nadelen die daarbij horen. De hit is mede geschreven door Rachel Keen, oftewel Raye. Haar ken je nog van de Top 40-hits die ze scoorde met respectievelijk Jonas Blue en Jax Jones. In de clip bij Sixteen zie je een look-a-like van een 16-jarige Ellie en voor het artwork vroeg ze vrienden om foto’s van toen zij zelf zo oud waren. Als je goed kijkt zie je ook Katy Perry er tussen staan. Hint: check de derde rij van onder, vierde foto van links. Qmusic koos Sixteen als Alarmschijf.

39. PRETTY SHINING PEOPLE – George Ezra

We zijn als mensen beter af mét elkaar, dan zonder. Dat is kort samengevat de boodschap die George Ezra uitdraagt in de tekst van zijn nieuwste hit. Pretty Shining People is de vierde single van het album Staying At Tamara’s uit 2018. Eerst kwam Don’t Matter Now niet verder dan de Tipparade. Vervolgens was er Shotgun, waarmee de 25-jarige Britse singer-songwriter twee weken op nummer 1 stond in de Top 40. Hold My Girl bleef daarna weer steken in de Tipparade. Dankzij Pretty Shining People heeft George zijn derde Top 40-hit te pakken. Behalve het genoemde Shotgun is er natuurlijk ook nog Budapest uit 2014. Op 13 mei staat George in Ahoy’ in Rotterdam en een maandje later kun je hem op Pinkpop zien.

Foto: BSR Agency