Nieuws
Worldwide Club 20

Drums naar 1

Drums naar 1

Drums van James Hype en Kim Petras is de nieuwe nummer 1 in de Worldwide Club 20.

De nummer 1-hit voor James Hype en Kim Petras diende zich al een beetje aan want al twee weken staat Drums bij de drie grootste clubhits ter wereld. James Hype had al zes keer eerder in de top 3 van de lijst gestaan maar een nummer 1-hit ontbrak nog. Die kan nu ook van zijn bucketlist dankzij de samenwerking met Kim Petras. Die zorgt meteen ook voor een bijzonderheidje want terwijl de dj nu pas zijn eerste nummer 1 weet te scoren komt Kim Petras al voor de tweede keer bovenaan de lijst. Eind vorig jaar stond haar samenwerking met Sam Smith, Unholy, vijf weken op nummer 1 en dus is Drums ‘al’ haar tweede nummer 1-hit in de lijst. Wellicht dat zelfs de volgende al in de maak is want het vorige week vrijdag verschenen When We Were Young (The Logical Song), een samenwerking met David Guetta, komt deze week ook al binnen in de lijst op nummer 17.

Saving Up van Dom Dolla verlaat deze week de hoogste trede van het erepodium. Na drie weken op nummer 1 staat de track nu op nummer 2. Ondertussen verwelkomen we dan weer een nieuwe naam die voor het eerst op dat erepodium staat. Kanye Grace klimt van 4 naar 3 met Strangers en daarmee is het brons deze week voor haar.

De meeste winst is voor één van de meest opvallende tracks van het moment. Vois Sur Ton Chemin is een nummer dat in 2004 in de film Les Choristes terug te vinden was. Op het nummer zijn de kinderstemmen van Les Petits Chanteurs De Saint-Marc te horen met een hoofdrol voor Jean-Baptiste Maunier. Bennett besloot de vocalen van dat nummer van stevige technobeats te voorzien en… voila… een enorme hit is het resultaat. Vois Sur Ton Chemin klimt deze week acht plaatsen en is daarmee de snelste stijger in de lijst. In omgekeerde richting zakt Jungle van Alok, The Chainsmokers en Mae Stephens als snelste. Met vier plaatsen verlies is dat, op nummer 20, de hekkensluiter in de Worldwide Club 20.

De hoogste nieuwe in de lijst komt op naam van Charlie Duncker, een naam waarbij misschien niet direct een belletje gaat rinkelen. Ook zijn dj-naam, Acraze, is misschien nog wat lastig. Toch heeft de Amerikaan al een nummer 1-hit op zak nadat hij in 2021 Do It To It, een hit van Cherish uit 2006, onder handen nam. Niet zonder resultaat want het was het duwtje wat hij nodig had. Daarna volgde bijvoorbeeld Believe, de samenwerking met Goodboys, die hem opnieuw in de top 3 van de Worldwide Club 20 wisten te brengen. Ook heeft hij dat jaar een vaste avond in de Hakkasan in Las Vegas. Voor zijn nieuwste hit nam hij Ready Set van Joey Valence & Brae onder handen. Acraze maakt zich ondertussen op voor zijn grote show in Queens (New York), dichtbij zijn geboorteplek Staten Island. Daar draait hij op 1 maart, met een aantal gasten, tijdens zijn eigen show.

Nathan Dawe heeft de vaart er goed in zitten als het om releases gaat. Terwijl op de radio nog met grote regelmaat 0800-Heaven uit de speakers knalt brengt hij met Heart Still Beating zijn volgende single al uit. Voor het eerst werkt de Britse dj en producer samen met Bebe Rexha. De 34-jarige Amerikaanse stond al één keer eerder in de Worldwide Club 20 en scoorde de meest verdienstelijke hit: een nummer 1-hit. I’m Good (Blue), haar samenwerking met David Guetta, stond zes weken bovenaan de lijst. Nathan Dawe is nog geen grootheid uit de Worldwide Club 20. Hoewel hij inmiddels toe is aan zijn vierde succes in de lijst kwam hij pas met twee tracks tot nummer 7 in de lijst; 21 Reasons (met Ella Henderson) in het voorjaar van 2022 en 0800-Heaven (met Joel Corry en wederom Ella Henderson) afgelopen voorjaar. De track met Bebe Rexha is nieuw op nummer 15.

David Guetta behoeft geen introductie meer; zijn samenwerking met Kim Petras vanzelfsprekend wel. Deze week scoort het Duitse icoon haar tweede nummer 1-hit in de lijst met Drums. When We Were Young (The Logical Song) is een bewerking van The Logical Song dat in 1978 door Supertramp werd opgenomen voor het album Breakfast In America. De oorspronkelijke versie was zeker niet te horen in de discotheken en kwam in de Nederlandse Top 40 tot nummer 20. Voor Guetta past het nummer prima in de serie van remakes en bewerkingen waar hij de laatste periode actief mee is. Afgelopen weekeinde verscheen de track en nu al mogen we het nummer al bijschrijven als de 27e hit van de Franse dj en producer.

Hier bekijk je de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 2) DRUMS- James Hype ft. Kim Petras

13 (--) HEARD IT LIKE THIS- Acraze

15 (--) HEART STILL BEATING- Nathan Dawe x Bebe Rexha

17 (--) WHEN WE WERE YOUNG (THE LOGICAL SONG)- David Guetta & Kim Petras

19 (--) RULE THE WORLD- Tiësto & Tears For Fears & Niiko x Swae & Gudfella

(19/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Dua Lipa - Houdini
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kenya Grace - Strangers
Details Son Mieux - Tonight
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Zoë Tauran - Monster
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bankzitters - Cupido
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Tate McRae - Exes
Details Loreen - Is It Love
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Jack Harlow - Lovin On Me
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Snelle - Hoodiedate
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind