Nieuws
Worldwide Club 20

Drums naar 1

Drums naar 1

Drums van James Hype en Kim Petras is de nieuwe nummer 1 in de Worldwide Club 20.

De nummer 1-hit voor James Hype en Kim Petras diende zich al een beetje aan want al twee weken staat Drums bij de drie grootste clubhits ter wereld. James Hype had al zes keer eerder in de top 3 van de lijst gestaan maar een nummer 1-hit ontbrak nog. Die kan nu ook van zijn bucketlist dankzij de samenwerking met Kim Petras. Die zorgt meteen ook voor een bijzonderheidje want terwijl de dj nu pas zijn eerste nummer 1 weet te scoren komt Kim Petras al voor de tweede keer bovenaan de lijst. Eind vorig jaar stond haar samenwerking met Sam Smith, Unholy, vijf weken op nummer 1 en dus is Drums ‘al’ haar tweede nummer 1-hit in de lijst. Wellicht dat zelfs de volgende al in de maak is want het vorige week vrijdag verschenen When We Were Young (The Logical Song), een samenwerking met David Guetta, komt deze week ook al binnen in de lijst op nummer 17.

Saving Up van Dom Dolla verlaat deze week de hoogste trede van het erepodium. Na drie weken op nummer 1 staat de track nu op nummer 2. Ondertussen verwelkomen we dan weer een nieuwe naam die voor het eerst op dat erepodium staat. Kanye Grace klimt van 4 naar 3 met Strangers en daarmee is het brons deze week voor haar.

De meeste winst is voor één van de meest opvallende tracks van het moment. Vois Sur Ton Chemin is een nummer dat in 2004 in de film Les Choristes terug te vinden was. Op het nummer zijn de kinderstemmen van Les Petits Chanteurs De Saint-Marc te horen met een hoofdrol voor Jean-Baptiste Maunier. Bennett besloot de vocalen van dat nummer van stevige technobeats te voorzien en… voila… een enorme hit is het resultaat. Vois Sur Ton Chemin klimt deze week acht plaatsen en is daarmee de snelste stijger in de lijst. In omgekeerde richting zakt Jungle van Alok, The Chainsmokers en Mae Stephens als snelste. Met vier plaatsen verlies is dat, op nummer 20, de hekkensluiter in de Worldwide Club 20.

De hoogste nieuwe in de lijst komt op naam van Charlie Duncker, een naam waarbij misschien niet direct een belletje gaat rinkelen. Ook zijn dj-naam, Acraze, is misschien nog wat lastig. Toch heeft de Amerikaan al een nummer 1-hit op zak nadat hij in 2021 Do It To It, een hit van Cherish uit 2006, onder handen nam. Niet zonder resultaat want het was het duwtje wat hij nodig had. Daarna volgde bijvoorbeeld Believe, de samenwerking met Goodboys, die hem opnieuw in de top 3 van de Worldwide Club 20 wisten te brengen. Ook heeft hij dat jaar een vaste avond in de Hakkasan in Las Vegas. Voor zijn nieuwste hit nam hij Ready Set van Joey Valence & Brae onder handen. Acraze maakt zich ondertussen op voor zijn grote show in Queens (New York), dichtbij zijn geboorteplek Staten Island. Daar draait hij op 1 maart, met een aantal gasten, tijdens zijn eigen show.

Nathan Dawe heeft de vaart er goed in zitten als het om releases gaat. Terwijl op de radio nog met grote regelmaat 0800-Heaven uit de speakers knalt brengt hij met Heart Still Beating zijn volgende single al uit. Voor het eerst werkt de Britse dj en producer samen met Bebe Rexha. De 34-jarige Amerikaanse stond al één keer eerder in de Worldwide Club 20 en scoorde de meest verdienstelijke hit: een nummer 1-hit. I’m Good (Blue), haar samenwerking met David Guetta, stond zes weken bovenaan de lijst. Nathan Dawe is nog geen grootheid uit de Worldwide Club 20. Hoewel hij inmiddels toe is aan zijn vierde succes in de lijst kwam hij pas met twee tracks tot nummer 7 in de lijst; 21 Reasons (met Ella Henderson) in het voorjaar van 2022 en 0800-Heaven (met Joel Corry en wederom Ella Henderson) afgelopen voorjaar. De track met Bebe Rexha is nieuw op nummer 15.

David Guetta behoeft geen introductie meer; zijn samenwerking met Kim Petras vanzelfsprekend wel. Deze week scoort het Duitse icoon haar tweede nummer 1-hit in de lijst met Drums. When We Were Young (The Logical Song) is een bewerking van The Logical Song dat in 1978 door Supertramp werd opgenomen voor het album Breakfast In America. De oorspronkelijke versie was zeker niet te horen in de discotheken en kwam in de Nederlandse Top 40 tot nummer 20. Voor Guetta past het nummer prima in de serie van remakes en bewerkingen waar hij de laatste periode actief mee is. Afgelopen weekeinde verscheen de track en nu al mogen we het nummer al bijschrijven als de 27e hit van de Franse dj en producer.

Hier bekijk je de volledige Worldwide Club 20.

1 ( 2) DRUMS- James Hype ft. Kim Petras

13 (--) HEARD IT LIKE THIS- Acraze

15 (--) HEART STILL BEATING- Nathan Dawe x Bebe Rexha

17 (--) WHEN WE WERE YOUNG (THE LOGICAL SONG)- David Guetta & Kim Petras

19 (--) RULE THE WORLD- Tiësto & Tears For Fears & Niiko x Swae & Gudfella

(19/11/2023)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Joost - Europapa
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Teddy Swims - The Door
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Rondé - Undecided
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Benson Boone - Slow It Down
Details La Fuente - Ratata
Details Myles Smith - Stargazing
Details Di-Rect - My Blood
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Billie Eilish - Lunch
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Eminem - Houdini
Details Flemming - Hoop Dat Jij Me Mist
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Chef'Special - Fly Like Me