Nieuws
Streaming Top 40

Doja Cat verslaat Engelbewaarder

Doja Cat verslaat Engelbewaarder
Doja Cat 

Het is Doja Cat, na de Global Top 40, nu ook in de Streaming Top 40 gelukt om de eerste plaats te bemachtigen. Paint The Town Red wist de recordhoudende chart-topper Engelbewaarder van Marco Schuitmaker te onttronen. 

Maar liefst 21 weken (met een onderbreking van één weekje Tattoo van Loreen) wist Schuitmaker de bovenste positie van de Streaming Top 40 vast te houden. Deze week zakt hij naar nummer 3, net onder Prada van Cassö, Raye & D-Block Europe, die de tweede plek weer terugpakt.

In de top 10 vinden we twee enorme stijgers, die vorige week nog als enige binnenkomers hun debuut maakten op de twee laagste posities van de lijst. Suzan & Freek & Claude hebben met Vas-Y (Ga Maar) met 33 plaatsen winst (naar nummer 6) meteen een evenaring van snelste stijger van dit jaar tot nu toe. Op 1 februari steeg Therapie van Zoë Tauran (ook 33 plaatsen) van 37 naar 4. Die andere enorme streamingsuperstip deze week is voor de Britse Kenya Grace, die met Strangers van 40 naar 10 knalt.

We verwelkomen deze week vier binnenkomers. Lijpe mag je inmiddels wel een stamgast van de Streaming Top 40 noemen. Voor zijn nieuwste track schakelde hij de hulp in van Fatah en KA en op een door Trobi geproduceerde beat rapt hij over 100 Doezoe Cash. Doezoe is Amsterdamse straattaal voor duizend euro. 100 Doezoe Cash komt als hoogste binnen knallen (mede dankzij de videostreams van afgelopen week), op nummer 5 in de Streaming Top 40. Dit levert hem alweer z’n 37e (!) notering op in de lijst. Tevens is het één van de hoogste binnenkomers tot nu toe van dit jaar. Radio-dj Max Bolhuis kwam als Maks op 15 maart van dit jaar ook op nummer 5 binnen, met Dyscalculie. Precies een maand eerder, op 15 februari, wist Boef met Lil Kleine nog hoger binnen te komen met Herinnering op nummer 3.

Jaten Dimsdale alias Teddy Swims (acroniem van: someone who isn’t me sometimes) is een veelzijdige Amerikaanse singer-songwriter die de elementen van R&B, soul, hiphop en hedendaagse pop met elkaar weet te verweven. Hij werd beroemd via sociale media en plaatste eerst covers van zijn favoriete nummers (van Marvin Gaye tot Billy Eilish) voordat hij zijn publiek begon voor te stellen aan zijn eigen composities. In januari was hij voor het grote publiek te horen in de track Easy To Love van Armin Van Buuren, met medewerking van de Noorse dj Matoma. Afgelopen weekend verscheen zijn debuutalbum I’ve Tried Everything But Therapy, waarvan de eerste single Lose Control al enige weken in de Nederlandse Top 40 genoteerd staat. De single doet het naast de airplay nu ook erg goed op de streamingdiensten. Lose Control komt binnen op nummer 29.

Afgelopen week verscheen het tweede album van de jonge getalenteerde singer-songwriter Olivia Rodrigo en dat is niet onopgemerkt gebleven. Guts werd in no time het meest gestreamde album wereldwijd en de recensies waren lovend. De eerste single van het album, Vampire, is alweer 11 weken in de Streaming Top 40 te vinden en stijgt opnieuw, nu van 10 naar 8. De tweede single Bad Idea Right is inmiddels ook alweer vijf weken oud, maar is nu dankzij de streamingboost op haar album voor het eerst in de lijst te vinden op nummer 38. Het is de vijfde streaminghit voor Olivia, waarbij Drivers Licence en Good 4 U samen goed waren voor 13 weken nummer 1.

Via Club Brugge naar PSV en vervolgens de Streaming Top 40 in. De 24-jarige profvoetballer Noa Lang is nu ook officieel een rapper. Eminem, Snoop Dogg en Jay-Z rekent hij tot zijn grote voorbeelden. Afgelopen weekend dropte hij de track 7K Op Je Feestje op de streamingdiensten, die meteen viral ging. 7K Op je Feestje maakte hij samen met zijn jeugdvriend Antybanty en op basis van enkel weekendcijfers schiet de aanvaller van PSV hem al meteen de lijst in op nummer 40.


De volledige Streaming Top 40 vind je hier

1 (  2) PAINT THE TOWN RED- Doja Cat

5 (--) 100 DOEZOE CASH- Lijpe, Fatah & Ka feat. Trobi   

29 (--) LOSE CONTROL- Teddy Swims

38 (--) BAD IDEA RIGHT- Olivia Rodrigo 

40 (--) 7K OP JE FEESTJE- Noano & Antybanty

(21/09/2023)

Alle Top 40-hits

Details Tate McRae - Greedy
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Kenya Grace - Strangers
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Son Mieux - Tonight
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Dua Lipa - Houdini
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Zoë Tauran - Monster
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Marshmello, P!nk & Sting - Dreaming
Details Iñigo Quintero - Si No Estás
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Alok, The Chainsmokers & Mae Stephens - Jungle
Details Kevin feat. S10 - De Leven
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Loreen - Is It Love
Details Bankzitters - Cupido
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Tino Martin & Mart Hoogkamer - Hartslag Van De Stad
Details Bennett - Vois Sur Ton Chemin - Techno Mix
Details Ed Sheeran - American Town
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Tyla - Water
Details Post Malone - Enough Is Enough
Details Chef'Special - Miracles
Details Purple Disco Machine, Duke Dumont & Nothing But Thieves - Something On My Mind
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Luke Combs - Fast Car
Details Snelle - Hoodiedate