Nieuws
Worldwide Club 20

Desire pakt de leiding

Desire pakt de leiding
Calvin Harris  Sam Smith 

Calvin Harris en Sam Smith hebben de eerste plaats in handen in de nieuwe Worldwide Club 20.

Na een recordperiode van zeven weken op nummer 1 moet Peggy Gou dan deze week toch die favoriete plek in de lijst opgeven. It Goes Like Nanana zakt naar de tweede plaats en Desire van Calvin Harris en Sam Smith is de nieuwe nummer 1 in de lijst met de 20 grootste clubhits ter wereld. Het is voor Calvin zijn vierde nummer 1 in de Worldwide Club 20. In 2020 scoorde hij met Living Without Your Love (als Love Regenerator, 2 weken in 2020) zijn eerste nummer 1. Daarna volgden By Your Side (6 weken in 2021) en Miracle (6 weken in 2023). Sam Smith pakte vorig jaar al een eerste nummer 1-notering in de lijst via Unholy, zijn samenwerking met Kim Petras. De Disclosure-remix stond vijf weken op de eerste plek. Desire klimt met een sprong van 8 plaatsen naar de eerste plaats en is daarmee de snelste stijger in de lijst. Ook Miracle ging in april van dit jaar van nummer 9 naar nummer 1 in de tweede week.

De Swedish House Mafia is toe aan de achtste hit in de Worldwide Club 20. Het Zweedse drietal wist al vier keer de top van de Worldwide Club 20 te bereiken (It Gets Better (2021), Moth To A Flame (2021), Redlight (2022), en Turn On The Lights Again.. (2022)). Dit jaar scoorden ze met See The Light, hun samenwerking met Fridayy, een top 5-notering in de lijst. Die track werd ook toegevoegd aan de soundtrack van de nieuwste F1-game. De Swedish House Mafia kijkt ondertussen terug op een geslaagd Tomorrowland: “Deze was speciaal. We hebben hier vaak gedraaid, vele jaren, en dit publiek blijft het beste dat ik ooit heb gezien”, zo vertelde hij voordat ze hun set afsloten met Ray Of Solar. De track is de voorloper van een nieuw album dat later deze zomer moet verschijnen én de hoogste binnenkomer in de lijst op nummer 10.

Fisher heeft het tempo er goed inzitten. Take It Off zakt in de tiende week naar nummer 13 en inmiddels is daar de opvolger: Atmosphere. De Australische dj en producer schakelt nu landgenoot Kita Alexander in. “Dit nummer hoort bij mij en vertegenwoordigt mijn stijl. Gelukkig deelt Fisher dat met mij en heeft hij dat weten te omarmen. Samenwerken met een vriend en een Australische legende is een ongekende ervaring”, zo vertelt ze rond de track. Het is voor Paul Nicholas Fisher, zoals de voormalige surfdude in het dagelijks leven heet, zijn zesde notering in de Worldwide Club 20. Van de vijf voorgangers wist alleen Palm Beach Banga (met een vierde plek) niet in de top 3 te komen. Dat lukte met Just Feels Tight (#1 in 2021), It’s A Killa (#3 in 2022), Yeah The Girls (#2 in 2022) en Take It Off (#2 in 2023) wel. Atmosphere is nieuw op nummer 15.

Fred Again.. lijkt met zijn muziek een nieuwe weg in te slaan. Dat liet hij ook weten bij de release van Adore U: “Dit is het eerste nummer van een compleet nieuwe wereld voor mij. Ik kan niet wachten je er meer van te laten zien”, aldus Fred Gibson. Met de track introduceert hij Obongjayar die Adore U oorspronkelijk schreef voor zijn kleine broertje. De oorspronkelijke vocals zijn dan ook terug te vinden op zijn debuutalbum Some Nights in I Wish It Was Me. De in Nigeria geboren zanger bracht dat album uit in 2022. Adore U was al te horen op Coachella en de twee deden de track voor het eerst samen tijdens een set in Chicago. Adore U is de achtste Worldwide Club 20-hit voor Fred Again..

Bekijk hier de complete Worldwide Club 20.

1 ( 9) DESIRE- Calvin Harris & Sam Smith

10 (--) RAY OF SOLAR- Swedish House Mafia

15 (--) ATMOSPHERE- Fisher & Kita Alexander

19 (--) ADORE U- Fred Again.. & Obongjayar

(27/08/2023)

Alle Top 40-hits

Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dua Lipa - Houdini
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Loreen - Is It Love
Details Teddy Swims - The Door
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Son Mieux - Tonight
Details Ariana Grande - Yes, And?
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Claude - Écoutez-Moi
Details Dimitri Vegas & Like Mike x Tiësto x W&W & Dido - Thank You - Not So Bad
Details Dean Lewis - Trust Me Mate
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Antoon - Blindelings
Details Tate McRae - Greedy
Details P!nk - All Out Of Fight
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Kris Kross Amsterdam, Sera x Conor Maynard - Stay (Never Leave)
Details Jonna Fraser - Tuesday
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Rondé - Undecided
Details Cyril - Stumblin' In
Details Donnie & Marco Schuitmaker - Hier Mag Alles
Details Flemming & Boef - Champions League
Details Sera x YouNotUs - I Can't Be The Only One
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Di-Rect - My Blood
Details Sophie Ellis Bextor - Murder On The Dancefloor
Details Tiësto & Fast Boy - All My Life
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Dua Lipa - Training Season
Details Alok & Bebe Rexha - Deep In Your Love
Details Roxy Dekker - Satisfyer
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy