Dean Lewis nadert Top 40-record

- Hitlijsten

 Dean Lewis
Dean Lewis nadert Top 40-record

How Do I Say Goodbye staat voor de achtste week op de derde plek in de Top 40. Daarmee nestelt Dean Lewis zich bij vier andere hits die de derde plaats het vaakst wisten te bezetten in de Top 40-historie.

Door de achtste week op 3 is Dean Lewis nu La Tortura van Shakira en Alejandro Sanz (2005), Fight For This Love van Cheryl Cole (2010), Venus van Shocking Blue (1969) en I Follow Rivers van Lykke Li voorbij. Die hits stonden ieder 7 weken op de derde plaats. How Do I Say Goodbye evenaart nu We Found Love van Calvin Harris en Rihanna (2011) en Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle (2019), Shut Up van The Black Eyed Peas (2003) en Grenade van Bruno Mars (2010), waarbij moet worden aangetekend dat Shut Up en Grenade maar liefst 9 keer de derde plek wisten aan te tikken. 

Statistisch gezien weinig hoop op nummer 1
Opvallend genoeg wist alleen Hoe Het Danst uit dit rijtje nummers op de eerste plek van de Nederlandse Top 40 te komen. Grenade en Shut Up kwamen ieder tot de tweede stek, terwijl We Found Love op 3 bleef steken. Als we aan kansberekening zouden doen en we kijken naar de 9 nummers die het langst op 3 stonden, dan zouden de plekken 2 en 3 in de Lijst der Lijsten het meest voor de hand liggen als piekpositie. Beide posities waren voor vier nummers het eindstation. Alleen Hoe Het Danst ontsprong die dans, maar die track stond vooral op nummer 3 nadat de eerste plek al was behaald. 

Deze 5 nummers stonden het vaakst op nummer 3 in de Top 40.

1. GRENADE - Bruno Mars (9 weken op #3)

2. SHUT UP - The Black Eyed Peas (9 weken op #3)

3. HOE HET DANST - Marco Borsato & Armin van Buuren & Davina Michelle (8 weken op #3)

3. WE FOUND LOVE - Calvin Harris feat. Rihanna (8 weken op #3)

3. HOW DO I SAY GOODBYE - Dean Lewis (8 weken op #3)

Foto: YouTube