Nieuws
Tipparade

Davina Michelle pakt snelste stijger

Davina Michelle pakt snelste stijger
Davina Michelle  Ski Aggu  Joost  Otto Waalkes  Troye Sivan  Cian Ducrot  Nicki Minaj  Ice Spice  Aqua  Luke Combs  Post Malone  Doja Cat  Lucas & Steve  Philip Strand  Chef'Special  Olivia Rodrigo 

Nieuw in de top 3 is deze week Rush van Troye Sivan. De track overleefde met gemak Repeat Of Niet bij Qmusic en de Australische zanger lijkt zich nu op te kunnen gaan maken voor zijn eerste solo hit. Cian Ducrot staat met Heaven inmiddels het langst in de lijst. Nu de airplay wat toeneemt worden zijn hitkansen ook wat groter. In de top 10 van de lijst zijn Barbie World (Nicki Minja, Ice Spice en Aqua) en Fast Car (Luke Combs) nieuw op respectievelijk nummer 9 en 10. De snelste stijger is voor de Dating The Devil van Davina Michelle (van 29 naar 12).

De complete Tipparade kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 5 binnenkomers aan je voor.

26 (--) ENOUGH IS ENOUGH – Post Malone
Vorige week verscheen de uitgebreidere versie van het album Austin, dat Post Malone onlangs uitbracht. Verwacht niet al te veel verrassingen, want op de nieuwe versie staat slechts één extra track: Joy. Net als op de eerder verschenen variant staat ook de huidige hit Chemical op de bonuseditie van Austin en het nummer Enough Is Enough. Dat laatste gaat over het verlangen om van de grond geraapt te worden en te worden geholpen. Want uit de tekst blijkt wel hoe slecht het met Post gesteld is: hij heeft veel te diep in het glaasje gekeken en ligt languit op de grond. Hij kan niet meer overeind komen en heeft die hand van die ene lieve dame echt nodig. Maar Post Malone zou Post Malone niet zijn, als er geen diepere betekenis uit de tekst te halen is.

27 (--) PAINT THE TOWN RED – Doja Cat
De Amerikaanse rapster en zangeres Doja Cat brengt naar verluid nog dit jaar haar vierde studio album uit, waarvan de titel nog onbekend is. Afgelopen juni was Attention de eerste single van dit nieuwe album, die de Tipparade niet wist te halen. Wat dat betreft gaat het Paint The Town Red nu beter af. Op deze nieuwe track horen we een sample van Walk On By van Dionne Warwick.

28 (--) BEST OF ME – Lucas & Steve feat. Philip Strand
De Britse singer-songwriter Philip Strand is inmiddels geen onbekende meer voor Lucas & Steve. Hij werkte mee aan hun Top 40-hit Paper Planes (met Tungevaag) en was te horen op Lions Roar, dat moest dienen als oppeplied voor het Nederlands Elftal tijdens het WK in Qatar. Op Best Of Me maken de Limburgers opnieuw gebruik van de schrijf- en vocale talenten van Philip. De track gaat over iemand die door diepe dalen gaat, maar telkens weer wordt opgepakt door dat ene lichtpuntje in het leven: de persoon die hem of haar lief heeft.

29 (--) MIRACLES – Chef’Special
Het is alweer ruim 2 jaar geleden dat de heren van Chef’Special hun grootste hit scoorden met Afraid Of The Dark (#2). Vervolgens bleven 3 tracks in de Tipparade hangen. Het is nu aan Miracles om deze trend te doorbreken. Op de Instagram pagina van de band uit Haarlem is al een kleine preview van het nummer te horen. Één ding is zeker: bedroefd zal je er niet van worden!

30 (--) BAD IDEA RIGHT – Olivia Rodrigo
Olivia Rodrigo is back! De Drivers License zangeres bracht eind juni na bijna 2 jaar nieuw werk uit. Vampire is de leadsingle van Guts, Olivia’s tweede studio album dat op 8 september uit zal komen. Hoewel Vampire nog altijd lekker gaat in de charts (waaronder een nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Hot 100) is daar nu al de opvolger Bad Idea Right. Olivia over de track: “the song is pretty different from 'Vampire' & shows another side of Guts that's a little more fun & playful”.

(10/08/2023)

Alle Top 40-hits

Details Joost - Europapa
Details Cyril - Stumblin' In
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Teddy Swims - The Door
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Rondé - Undecided
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix)
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Dua Lipa - Training Season
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Post Malone & Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Dua Lipa - Illusion
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Hozier - Too Sweet
Details La Fuente - Ratata
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Di-Rect - My Blood
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Taylor Swift feat. Post Malone - Fortnight
Details Nemo - The Code
Details Imagine Dragons - Eyes Closed
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter