David Guetta Top 40

- Hitlijsten

 David Guetta
David Guetta Top 40

Sinds juni 2021 is David Guetta officieel de succesvolste Top 40-artiest aller tijden. Eén belangrijk ding ontbrak echter nog in de omvangrijke hitcarrière van de Franse dj: een nummer 1-hit. Maar die heeft hij dankzij I'm Good (Blue) nu ook te pakken. Hoog tijd voor een Top 40 van de grootste hits van David Guetta. Acht highlights uit zijn hitcollectie lichten we hier voor je uit.

Just A Little More Love

In 2002 was David Guetta 35 jaar en nog een hoopvol talent. Dat voelt natuurlijk als heel lang geleden gezien de hoeveelheid grote hits die hij sindsdien scoorde. Toch was het niet vanaf moment één raak. Of eigenlijk niet moment twee. Zijn eerste Top 40-hit Love, Don’t Let Me Go bereikte namelijk wel de top 20 en deed het prima. De tweede was echter een stuk minder groot. Just A Little More Love is nog altijd de kleinste hit in de carrière van Guetta. Hij krijgt dan ook een eervolle vermelding aangezien hij uiteraard zijn eigen Top 40 niet haalt. De plaat kwam tot nummer 38 en scoorde niet meer dan 6 punten. De enige andere twee Top 40-noteringen waarmee Guetta minder dan 20 punten haalde waren What I Did For Love met Emeli Sandé en Just One Last Time met Taped Rai.

When Love Takes Over (ft. Kelly Rowland)

Tussen 2002 en 2009 groeide David Guetta uit tot een vaste waarde in de Nederlandse hitlijsten en een die consistent hits scoorde. Toch bleef het daar een beetje hangen en bleef dat ene succes dat zijn carrière naar een ander niveau zou tillen uit. Love Is Gone was in 2007 van zijn eerste drie albums de grootste hit met 202 punten en een piek van nummer 14. Maar toen kwam deze rammer. Het bombastische refrein met de ondergewaardeerde powerhouse vocalen van Destiny’s Child’s Kelly Rowland maakte het moeilijk om aan When Love Takes Over te ontkomen. Wereldwijd was een nieuwe superster achter de knoppen geboren. Dat werd ook wel duidelijk toen vervolgsingles van zijn vierde album One Love stuk voor stuk succesvol werden. Het nog altijd iconische Memories met Kid Cudi kwam op nummer 4, het ietwat controversiële Sexy Bitch bereikte nummer 3 en One Love met Estelle piekte op nummer 19.

Titanium (ft. Sia)

In 2010 deed Guetta wat hij later in zijn carrière steeds vaker deed: hits scoren als gastartiest op een liedje van iemand anders. Rihanna, Snoop Dogg, Flo Rida en nog een keer Kelly Rowland stonden allemaal in de Top 40 met een liedje waarop David Guetta de feature was. Het was een manier om de hype levend te houden in de aanloop naar de release van de opvolger van One Love. Ook Nothing But The Beat stond vol met de beste vocalisten ter wereld en grote poprefreinen die zouden uitgroeien tot dikke hits. De plaat die echter hoe dan ook het meest zal bijblijven van dat album was Titanium. Niet alleen vanwege de grootsheid van de plaat, die nog altijd dagelijks van alle kanten gecoverd wordt, maar ook zeker vanwege de geboorte van een nieuw iconisch duo. Het was namelijk de eerste keer dat de ijzige en kenmerkende stem van Australische zangeres Sia op een Guetta-productie te horen was. En laten we zeggen dat het verre van de laatste keer was. Ze scoorden tot eind 2021 maar liefst zes Top 40-hits samen en niet eens alle liedjes die ze samen opnamen haalden ook daadwerkelijk de lijst. Over een vruchtbare samenwerking valt dus wel te spreken…

Dangerous (ft. Sam Martin)

Na jarenlang de succesvolste dj ter wereld te zijn, vertraagde het succes in 2012 en 2013 enigszins. De doorbraak van Avicii die met een heel nieuwe sound EDM mixte met elementen van folk en country, maakte de sound van David Guetta een beetje minder in trek. Dat hij zelf ook niet helemaal meer wist waar hij heen moest werd duidelijk op de singles waarmee hij in 2014 de Top 40 haalde. Shot Me Down, Bad en Lovers On The Sun waren internationaal niet heel succesvol en wisten in Nederland ook niet het succes van voorgaande hits te bereiken. De muziek ging een beetje alle kanten op en het leek soms wel alsof hij het succes van Avicii wilde nabootsen waardoor hij zichzelf een beetje kwijtraakte. Gelukkig was dat maar van korte duur, want eind 2014 werd Dangerous uitgebracht als eerste officiële single van zijn volgende album Listen. Dat was weer een ouderwetse banger zoals we die van Guetta gewend waren. Hij herpakte zichzelf er zelfs zo sterk mee dat Dangerous, dat werd ingezongen door Amerikaanse singer-songwriter Sam Martin, uitgroeide tot zijn grootste hit tot dan toe. De plaat stond 23 weken in de lijst en haalde in totaal een prachtige 713 Top 40-punten.

Hey Mama (ft. Nicki Minaj, Bebe Rexha & Afrojack)

De gastenlijst voor Listen was werkelijk bizar. Op elke plaat werd weer een nieuwe grote ster uit de kast getrokken en alles was groot, groter, grootst. Niet gek dus ook dat op dat album weer een wereldwijd grote hit te vinden was. In de jaren daarvoor had hij in Europa zeker geen moeite met hits scoren, maar vooral in de VS bleef het echte succes een beetje uit. Hey Mama bracht daar verandering in. Samen met Nicki Minaj, Bebe Rexha en Afrojack, drie namen met wie hij allemaal meerdere Top 40-hits scoorde, werd de plaat een top 10-hit in de VS, UK en op heel veel andere plekken. Maar niet hier. In Nederland piekte hij in 2015 op nummer 12.

This One’s For You (ft. Zara Larsson)

Doe je er wel echt toe als artiest als je nooit een anthem hebt mogen maken voor een groot sportevenement? David Guetta vindt vast van niet, want in 2016 maakte hij het officiële liedje voor het EK voetbal dat toen in zijn thuisland werd gehouden. Frankrijk moest uiteindelijk de winst in verlenging toch aan zich voorbij laten gaan waardoor Portugal het toernooi won. Nederland wist zich voor het toernooi niet eens te kwalificeren. Toch werd het officiële EK-liedje ook hier een dikke hit. Misschien vanwege Guetta, misschien vanwege de toen enorm populaire Zweedse zangeres Zara Larsson. Uiteindelijk bereikte This One’s For You de vijfde plek in de Lijst der Lijsten.

Flames (ft. Sia)

Het succesvolste gelegenheidsduo dat de Top 40 ooit kende strikes again. Het leek gewoon een kwestie van ‘laten we het gewoon nog eens proberen’. Wat David Guetta en Sia alleen niet konden verwachten was dat precies deze track zou doen wat al hun eerdere platen niet konden. Hij stond maar liefst 27 weken in de Top 40 en uiteindelijk groeide het voor beide sterren uit tot de grootste hit uit hun carrières. De plaat piekte op nummer 2, maar was wekenlang niet van de radio te slaan en duidelijk was dat de match tussen David Guetta en Sia een onuitputtelijke was. Dat bleek daarna opnieuw toen ze in 2020 en 2021 nog eens twee keer samen de top 10 behaalden. Hoewel Flames met 801 punten dus Guetta’s grootste hit is, werd het geen nummer 1-hit. Daar moest hij nog vier jaar geduld voor hebben.

I'm Good (Blue) (with Bebe Rexha)

David Guetta heeft een paar keer in de Top 40 gestaan met een bewerking van een oude Top 40-hit. In 2014 haalde hij de lijst met Shot Me Down en in 2018 met Goodbye. Inmiddels zijn we weer vier jaar verder en scoort hij opnieuw met een remake. In I'm Good (Blue) - de subtitel verraadt het al - is duidelijk Blue (Da Ba Dee) van Eiffel 65 uit 1999 te herkennen. 23 jaar later presteert I'm Good hetzelfde als zijn voorganger. Het bereikt de eerste plaats in de Top 40 en daarmee is de eerste nummer 1-hit van David Guetta een feit. Het is de kroon op de hitcarrière van de populaire dj, die de afgelopen jaren zo'n beetje alle Top 40-records die er te bedenken zijn naar zich toe heeft weten te trekken. Het feit dat hij 59 hits nodig had om zijn eerste nummer 1-hit te scoren is uiteraard ook een record.

Check hier de volledige David Guetta Top 40.