Dat Heb Jij Gedaan staat voor de vijfde week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Meau Kris Kross Amsterdam Antoon Sigourney K Rondé Ed Sheeran Flemming The Weeknd Stromae Adele OneRepublic Lauren Spencer-Smith
Dat Heb Jij Gedaan staat voor de vijfde week op 1 in de Top 40

Meau heeft ook deze week de populairste hit van ons land in handen. De top 3 van de Nederlandse Top 40 zit muurvast.

Voor de tweede week dit jaar hebben we een ongewijzigde top 4. Op 8 januari van dit jaar bleef zelfs de complete top 5 zitten en telde de hele Top 40 liefst 15 zittenblijvers. Deze week blijft de top 4 zitten en zijn ook de plekken 7 (Heat Waves) en 14 (In M’n Bloed) gelijk aan die van vorige week. Dat Heb Jij Gedaan van Meau is de 28e Nederlandstalige hit die het meer dan vier weken weet vol te houden op de eerste plaats van de Top 40. Davina Michelle is bij de voorgangers de enige solozangeres. Zij bracht haar totaal aantal weken op nummer 1 in 2019 op 11.

Vluchtstrook wéér op 2
Vluchtstrook van Kris Kross Amsterdam, Antoon en Sigourney K staat voor de vijfde achtereenvolgende week op nummer 2. Daarmee is het de 599e hit ooit die, vooralsnog, tot de tweede plaats van de Top 40 wist te komen. The Motto van Tiësto en Ava Max completeert de top 3.

Rondé toch weer in de top 5
Hard To Say Goodbye van Rondé keert deze week terug in de top 5. De hit van de Utrechtse groep staat inmiddels 20 weken in de lijst. Slechts twee Nederlandse hits wisten met 20 of meer weken in de Top 40 nog winst te pakken als top 5-notering. Zo klom Huilen Is Voor Jou Te Laat (van Corry & De Rekels) in de 25e Top 40-week naar nummer 3 en wist The Business (van Tiësto) in de 23e Top 40-week nog naar nummer 4 te stijgen. 

Twaalfde top 6-hit voor Ed Sheeran
Achter Hard To Say Goodbye weet Overpass Graffiti van Ed Sheeran opnieuw een flinke winst te pakken. De track stijgt van 10 naar 6 en daarmee is het de twaalfde track van de Britse zanger die de top 6 weet te halen. Net niet de helft daarvan (5) kwam op nummer 1 terecht, met als recentste voorbeeld natuurlijk Merry Christmas (met Elton John). Met die nummer 1-hits meegerekend, wisten er 8 de top 3 te bereiken.

Flemming en The Weeknd nieuw in de top 10
Zij Wil Mij van Flemming en Sacrifice van The Weeknd zijn nieuw in de top 10. Voor de Brabander is het zijn tweede top 10-hit in korte tijd, terwijl het voor The Weeknd alweer in totaal zijn negende top 10-hit is. Moth To A Flame (met Swedish House Mafia) was de voorganger van Sacrifice en die kwam niet verder dan de positie waar de huidige solosingle van de Canadese superster staat: nummer 10. Flemming piekte met Amsterdam op nummer 7.

Stromae schiet boven de 14
De snelste stijger van deze week is voor Adele. Oh My God klimt 11 plaatsen naar nummer 21. Ghost van Justin Bieber sprint ook hard omhoog: van 27 naar 20. Daarmee komt The Biebs weer wat dichter in de buurt van de hoogste positie waarop het nummer heeft gestaan: de zestiende plek. Fingers Crossed van Lauren Spencer-Smith (van 22 naar 16), Sunshine van OneRepublic (van 20 naar 15) en en l'Enfer van Stromae (van 16 naar 13) weten ook aardig wat plekken te winnen. Stromae staat voor het eerst sinds 8 maart 2014 weer eens boven de veertiende plek. 

Hoogste nieuwkomer
Cristian D, $hirak, Brysa en Ashafar zijn met Amsterdam de hoogste binnenkomer op nummer 27. Het is voor de vierde keer dat de Nederlandse hoofdstad als Top 40-titel in de lijst komt. Flemming staat met Amsterdam deze week op nummer 33. Eerder zagen we ook de hits van Buck Owens & His Buckaroos (in 1970) en Maggie MacNeal (in 1980). Lees hier alles over de nieuwkomers. 

De complete Top 40 bekijk je hier

Foto: YouTube