Nieuws
Top 40-preview

Cyril jaagt Roxy Dekker op

Cyril jaagt Roxy Dekker op
Roxy Dekker 

De afgelopen week zagen we de voorsprong van Roxy Dekker al slinken en ook deze week mag de concurrentie dichterbij komen.

Sugardaddy heeft aan het begin van de week nog een voorsprong op Stumblin’ In maar de komende dagen zou Cyril wel eens heel dichtbij die eerste plaats van de Nederlandse Top 40 kunnen komen. De Australische producer, Cyril Riley, maakte een nieuwe versie van de nummer 3-hit van Chris Norman en Suzi Quatro. In 1979 kwam dat nummer tot de derde plek in de Top 40. Die prestatie wist Cyril inmiddels al te overtreffen. Een nummer 1-hit zou een kroon op zijn werk zijn.

Pretty Girls van Frenna kreeg afgelopen vrijdag een aantal remixen. Achter het origineel zien we nu ook dat de versie met Jonna Fraser en Emms ook scoort binnen streaming en daarmee zou Pretty Girls in de top 10 nog verder kunnen stijgen. Ondertussen bewegen Mr. Belt en Wezol richting de top 10. It’s Not Right But It’s OK klom afgelopen week met vijf plaatsen winst naar nummer 11. Het origineel van Whitney Houston kwam in 1999 tot nummer 10 en voor een evenaring hebben ze de allerkleinste stijging nodig.

Undecided van Rondé staat inmiddels 13 weken in de lijst en in al die weken noteerde de track in slechts één week positieverlies. De Utrechtse band is inmiddels opgeklommen naar plek 14. Afgelopen week wist het nummer weer wat extra stappen te zetten op de radio en daarmee ligt er voor aankomend weekeinde dus ook weer positiewinst in het verschiet.

Fortnight (Taylor Swift en Post Malone), Voor Je ’t Weet (Anouk en Tino Martin) en Pedro (Jaxomy, Agatino Romero en Raffaella Cara) waren de drie nieuwe hits van afgelopen week. Deze week zullen ze alle drie plekken winnen. Fortnight, de meest succesvolle track van het nieuwe Taylor Swift-album, heeft de beste papieren om als snelste stijger in de lijst te komen. Ratata, de snelste stijger van afgelopen week, zal voor La Fuente ook deze week positiewinst gaan opleveren.

Queen Of My Castle kent een voortvarende start. Daarmee gaan we Kris Kross Amsterdam en Inna komende week verwelkomen in de lijst. Ook Espresso (van Sabrina Carpenter) en Paranoia (van Maan) staan bovenaan het lijstje van de grote kanshebbers. Voor Robert Van Hemert blijft de Top 40 heel dichtbij. Zoet, Zout, Zuur heeft een goede week op streaming achter de rug maar op de radio is dat ene extra zetje nog wel nodig om de track de lijst in te duwen. Dat duwtje blijft ook nodig voor Belong Together van Mark Ambor. De 26-jarige Amerikaan staat nog steeds in de top 10 met Good To Be maar heeft die hit op streaming inmiddels al ruimschoots overtroffen met de opvolger. Voor Eyes Closed (van Imagine Dragons) is de afstand naar de Top 40 deze week wat groter geworden.

Komende vrijdag wordt, vanaf 14.00 uur op Qmusic, duidelijk hoe de lijst er uit zal zien in de uitzending met Domien Verschuuren. In de aanloop naar die lijst hoor je, iedere werkdag om 18.00 uur, de belangrijkste ontwikkelingen in de Top 40 Update.

(29/04/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt