Calm Down meest gestreamde track

- Hitlijsten

 Rema Central Cee Rosa Linn Boef Numidia Cristian D Diquenza Tiësto Charli XCX
Calm Down meest gestreamde track

Rema heeft met Calm Down de meeste gestreamde track van het moment te pakken. Doja van Central Cee komt binnen in de top 3.

Na vier weken op nummer 1 moet Automatisch van Flemming plaatsmaken voor Calm Down van Rema. Die titel doet zijn naam eer aan. De zomerse track kwam in april binnen in de Streaming Top 40 en is in 15 weken tijd in alle rust naar de eerste plaats geklommen. Nooit eerder deed een nummer er zo lang over om op de eerste plaats in de Streaming Top 40 te komen. Het is niet voor het eerst dat een Nigeriaanse artiest de eerste plaats in de Streaming Top 40 bezet. De laatste keer dat dit gebeurde, was afgelopen najaar. Toen stond Love Nwantiti van CKay in verschillende versies zes weken boven aan de lijst.

De top 3 wordt volgemaakt door Automatisch van Flemming op 2 en Doja van de Britse rapper Central Cee op 3. Dit is de meteen ook de hoogste binnenkomer in de lijst. De laatste keer dat een track vanuit het niets meteen de top 3 binnenkwam, was op 6 april. Toen debuteerde Vanavond (Uit M'n Bol) van Kris Kross Amsterdam, Donnie & Tino Martin zelfs op nummer 2. Door de overmacht van As It Was van Harry Styles wist die track nooit de nummer 1-positie te pakken. Misschien heeft Central Cee meer geluk.

Naast Doja staat er nog één superstip in de lijst. Dat is Snap van de Armeense zangeres Rosa Linn. Ondanks haar teleurstellende resultaat op het Eurovisiesongfestival, heeft hij toch een wereldhit in handen. Dat komt vooral doordat haar liedje viraal is gegaan op TikTok. Ze stijgt deze week van 33 naar 18 en daarmee staat ze hoger dan dat ze op het songfestival is geëindigd. Daar strandde ze namelijk op de 20e plaats.

De overige nieuwe binnenkomers in de lijst van Flexxen zijn Boef, Numidia, Cristian D en Diquenza op nummer 33 en Hot In It van Tiësto & Charli XCX op nummer 40. Centraal Station van Antoon & Bilal Wahib keert na 3 weken afwezigheid weer terug in de lijst op nummer 37. Deze binnenkomers gaan ten koste van van Bon Gepakt, Break My Soul, Heaven Takes You Home en Late Night Talking. Deze tracks verlaten de lijst. De Bankzitters mogen zich ook zorgen gaan maken, want met 20 plekken verlies zakken zij naar de 30e plaats. Ook Amazin' van Idaly feat. Emms en Belly Dancer van Imanbek & Byor gaan hard onderuit.

We sluiten af met een bijzondere prestatie van Mart Hoogkamer. Precies een jaar geleden kwam hij met zijn track Ik Ga Zwemmen binnen in deze lijst en deze week staat hij voor de 52e week genoteerd. Een vol jaar dus. De goede rekenaar zal concluderen dat hij nu dan al 53 weken in de lijst zou moeten staat, maar dat klopt niet. Op 16 maart verdween hij namelijk uit de Streaming Top 40. De week daarna kwam Ik Ga Zwemmen direct weer terug in de lijst en sindsdien is Mart Hoogkamer niet meer weggeweest.

De volledige Streaming Top 40 bekijk je hier.

1 ( 3) CALM DOWN- Rema

3 (--) DOJA- Central Cee

33 (--) FLEXXEN- Boef x Numidia x Cristian D x Diquenza

40 (--) HOT IN IT- Tiësto & Charli XCX