Blinding Lights achtste week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Snelle Alicia Keys Sheppard Dua Lipa Maan Robin Schulz Alida Kris Kross Amsterdam Tino Martin Emma Heesters Racoon
The Weeknd

Ook afgelopen week was Blinding Lights van The Weeknd onverslaanbaar. Toch moet de Canadees zich zorgen gaan maken.

Doordat 17 Miljoen Mensen van Davina Michelle en Snelle pas op maandag uitkwam, behoudt Blinding Lights nog zijn voorsprong. De track van de Nederlandse zangeres en dito rapper vliegt deze week al binnen op 24 en is bovendien de komende week Alarmschijf op Qmusic. Mogelijk moet The Weeknd dus volgende week zijn eerste plek inleveren. 

Eerste keer op 2 voor Racoon
Ondertussen kruipt Racoon nog dichter naar de top. De Zeeuwse band lijkt een eerste nummer 1-hit voor het grijpen te hebben, maar waarschijnlijk steekt 15 Miljoen Mensen daar een stokje voor. Het Is Al Laat Toch steeg vorige week al van 4 naar 3 en gaat deze week van 3 naar 2. En dat is best bijzonder. Tussen 2005 en 2015 wist Racoon 13 Top 40-hits te scoren. Daarbij wisten Love You More (2005) en No Mercy (2011) het hoogst te komen in de lijst met een derde plaats. Het Is Al Laat Toch is dus de eerste track van de band van Bart van der Weijde die tot nummer 2 weet te komen.

Derde top 5-hit voor Robin Schulz
Before You Go van Lewis Capaldi moet deze week een plek inleveren en komt op 3 terecht en ondertussen maakt Loop Niet Weg van Kris Kross Amsterdam, Tino Martin en Emma Heesters de titel waar: het nummer verroert geen vin en blijft plakken op 4. Robin Schulz en Alida maken dan wel weer stappen, want In Your Eyes stijgt van 7 naar 5. Het is voor de derde keer dat de Duitser de top 5 weet te bereiken. Eerder deed hij dat al Prayer In C (#1 in 2014) en met Sugar (#4 in 2015) .

Winst voor Justin Bieber en Quavo
Alone, Pt II van Alan Walker en Ava Max staat stevig op 6 en Smoorverliefd van Snelle valt uit de top 5. Het nummer gaat van 5 naar 7. In de personen van Justin Bieber en Quavo hebben we dan weer twee winnaars voor ons. Intentions gaat in de zesde week van 9 naar 8. Het is daarmee de elfde track van The Biebs die hoger dan 9 weet te komen.

Nog lang geen exit voor Sheppard
Dua Lipa, die deze week een gloednieuwe track én haar album Future Nostalgia uitbracht, zakt met Physical van 8 naar 9. Maan besluit de top 10 met Ze Huilt Maar Ze Lacht. Ze kan het allebei, want haar hit blijft plakken op de tiende plek. Na 17 weken blijft Sheppard verbazen, want met Die Young gaan de Australiërs van 16 naar 13. Daarmee komen zij dicht in de buurt van de hoogste positie die zij met hun tweede Top 40-hit behaalden: Coming Home kwam namelijk tot 12. De grootste hit voor de band is nog altijd Geronimo, dat in 2014 tot 4 kwam.

Winnaars
Vorige week ging Doja Cat keihard in de Lijst der Lijsten, door van 33 naar 18 te stijgen. Deze week gaat ze wel omhoog, maar minder hard. Say So wint drie plekken en komt op 15 terecht. Ook Davina Michelle had er vorige week de vaart in en steeg met Beat Me zes plekken. Ook deze week heeft ze er zin in, want de track gaat vier plaatsen omhoog. De laatste stijger binnen de top 20 staat op naam van Alicia Keys. Ze neemt het in haar nummer Underdog, alsof het zo had moeten zijn, op voor de mensen die zich op dit moment zo inzetten voor ons. Misschien gaat ze daarom wel van 22 naar 18.

Check hier de complete Top 40 van deze week, met nog veel meer stijgers!

Foto: YouTube