Blijven Slapen van Snelle en Maan stijgt naar 1

- Hitlijsten

 Snelle Maan Suzan & Freek Riton Nightcrawlers Mufasa & Hypeman Rolf Sanchez Justin Bieber ATB Topic A7S P!nk Willow Sage Hart Imagine Dragons Ed Sheeran Metejoor Babet Masked Wolf
Blijven Slapen van Snelle en Maan stijgt naar 1

Blijven Slapen van Snelle en Maan is de nieuwe nummer 1 in de Nederlandse Top 40. Het gelegenheidsduo verslaat Wellerman (220Kid x Billen Ted Remix) van Nathan Evans in een bijzondere week.

Als we alle weken van de noteringen in de Top 40 namelijk bij elkaar optellen, is de lijst van deze week de ‘jongste’ in 9,5 jaar tijd. De Lijst der Lijsten telt 292 opgetelde weken en dat is er eentje meer dan de lijst van 3 december 2011. Die lijst van 3 december noemen we dan ook maar even in het bijzonder, want dat was ook de lijst waarin 3Js voor het laatst in de Top 40 binnen wisten te komen. En dat is nu opnieuw het geval.

Snelle evenaart Guus Meeuwis
Snelle scoort deze week zijn vierde nummer 1-hit. Een bijzondere prestatie, want vanaf zijn eerste nummer 1-hit deed hij er 78 weken over om tot zijn vierde te komen. In de historie van de Top 40 zijn er slechts twee acts die hun eerste vier nummer 1-hits nog sneller wisten te boeken: The Beatles (31 weken) en Justin Bieber (52 weken). Kijken we naar de Nederlandse acts, dan is Snelle de allersnelste voor Ch!pz (93 weken) en The Cats (105 weken). Snelle evenaart deze week het aantal nummer 1-hits van Guus Meeuwis. Alleen Marco Borsato en Jan Smit zijn de Nederlandse mannen die vaker een nummer 1-hit wisten te scoren. Voor Maan is Blijven Slapen haar tweede nummer 1-hit en daarmee staat ze meteen op een gedeelde tweede plaats bij de Nederlandse zangeressen die meer dan één nummer 1-hit wisten te scoren. Maan heeft op die plek gezelschap van Anita Meyer en Sita. Alleen Davina Michelle wist nog een derde nummer 1-hit te scoren.

Snelle blijft Maan net voor
Nog een leuk weetje: met Blijven Slapen scoort Snelle zijn negende week op nummer 1. Daarmee heeft hij de Top 40 precies één week meer mogen aanvoeren dan Maan die via Hij Is Van Mij, de samenwerking met Kris Kross Amsterdam, Tabitha en Bizzey, tot zeven kwam en deze week voor een achtste week op 1 staat.

Friday (Dopamine Re-Edit) evenaart het origineel
Wellerman zakt onder Blijven Slapen terug naar de tweede plek, terwijl Bilal Wahib na een bizarre week met 501 (met Ronnie Flex) op nummer 3 blijft plakken. Friday (Dopamine Re-Edit) van Riton, Nightcrawlers en Mufasa en Hypeman komt deze week op dezelfde positie, als het origineel in 1995 (Push The Feeling On – New MK Mixes van Nightcrawlers) wist te presteren: de vierde plek. De track was al de derde top 10-hit voor Nightcrawlers en is dus deze week ook nog de tweede top 4-hit voor de Schot John Reid. Suzan & Freek maken de top 5 compleet met Goud, dat van 7 naar 5 gaat. Het is de vierde hit van het muzikale koppel die zich bij de 5 populairste nummers van ons land weet te voegen. Als Het Avond Is (#1), Blauwe Dag (#4) en De Overkant (met Snelle, #2) gingen Goud voor.

Vierde top 10-hit voor Rolf Sanchez
Without You van The Kid Laroi blijft zakken en dondert deze week de top 5 uit, door van 4 naar 6 te dalen. All We Got van Robin Schulz en Kiddo bewijst dat dit nog niets hoeft te betekenen. De track leek op weg naar de uitgang van de top 10, maar snoept er deze week nog wat plaatsen bij. Vorige week stonden de twee acts nog op 9 en deze week vinden we ze terug op 7. Love Not War (The Tampa Beat) van Jason Derulo en Nuka is nog altijd de meest gedraaide hit op de Nederlandse radio, maar zakt in de Top 40 van 6 naar 8. Ook Drivers Licence van Olivia Rodrigo staat op verlies, al is het maar één plaats. De ex-nummer 1 komt daarmee op 9 uit. Ven Ven van Rolf Sanchez is tenslotte de nummer 10 van deze week. Het nummer komt van 15 en levert Rolf na Voy A Bailar (met Ali B, Boef en Redone, #9), Pa Olvidarte (met Emma Heesters, #2) en Más Más Más (#1) zijn vierde top 10-hit in Nederland op.

P!nk op weg naar zeventiende top 10-hit
Your Love (9PM) van ATB, Topic en A7S leek te azen op een plek in de top 10, maar blijft deze week op de elfde plek plakken, met vlak achter zich Cover Me In Sunshine van P!nk en Willow Sage Hart. Moeder en dochter winnen drie plaatsen. Het kan volgende week de zeventiende top 10-hit voor de Amerikaanse zangeres worden. Hypnotized van Purple Disco Machine en Sophie And The Giants is na 11 weken in de lijst nog niet klaar. Het project van de Duitse producer Tino Piontek en de Britse groep stijgen van 18 naar 14. Eerder stond het nummer al op nummer 11 en dat is nog altijd de hoogst behaalde positie. Daaronder vinden we nog een stijger: Hold On van Justin Bieber. Die single gaat bij de verschillende streamingdiensten nu erg hard, na het vorige week verschenen album Justice. En The Biebs heeft ook al een nieuw ijzer in het vuur, want deze week komt Peaches de Tipparade binnen en ook die wordt al flink gestreamd.

Grootste stijger voor Imagine Dragons
Afterglow van Ed Sheeran wint dan weer terrein op airplaygebied. Na 13 weken stijgt Eds losse single – een album is nog niet in zicht – met drie plaatsen naar de negentiende stek. Verderop maakt ook Bed van Joel Corry, Raye en David Guetta voorzichtige stappen vooruit, door van 25 naar 22 te gaan. Follow You van Imagine Dragons is met 9 plekken winst de grootste stijger van deze week. Vorige week was het nummer Alarmschijf en kwam het direct binnen op 36. Een snelle rekensom leert ons dan dat Follow You nu op 27 te vinden is, voor twee andere stippen: 1 Op Een Miljoen van Metejoor en Babet (van 35 naar 29) en Astronaut In The Ocean van Masked Wolf (van 34 naar 30).

Binnenkomers
Deze week verwelkomen we 6 nieuwe tracks in de enige echte hitlijst van Nederland. Angels Like You van Miley Cyrus is de hoogste nieuwe op 34 en vlak daarachter komen Little Bit Of Love van Tom Grennan (#35) en Nobody Is Perfect van Davina Michelle (#36) de Top 40 binnen. Vreemde Leegte van de 3Js (#38), Rise van Lost Frequencies (#39) en Sacrifice van Bebe Rexha (#40) maken het zestal nieuwelingen compleet. Je leest hier alles over ze.

Check hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube