Bad Habits blijft Stay voor

- Hitlijsten

 Ed Sheeran The Kid Laroi Kris Kross Amsterdam Shaggy Conor Maynard Dua Lipa Calvin Harris Tom Grennan OneRepublic Suzan & Freek David Guetta Becky Hill Marshmello Jonas Brothers
Bad Habits blijft Stay voor

Ed Sheeran heeft met Bad Habits ook deze week de populairste hit van ons land in handen. De track blijft Stay van The Kid Laroi en Justin Bieber net voor.

Bad Habits is de vierde nummer 1-hit van de Britse zanger die nu, als zanger, de Nederlandse Top 40 voor 31 weken heeft weten aan te voeren. Omdat hij ook heeft meegeschreven aan een tweetal hits van Justin Bieber viert Ed Sheeran deze week zijn 40e week op nummer 1 als componist. Alleen Paul McCartney, John Lennon, John Ewbank en Max Martin wisten Sheeran daarin te overtreffen.

Stay naar 2
Stay, de samenwerking van The Kid Laroi en Justin Bieber, was afgelopen week de hoogste binnenkomer op nummer 9. Deze week klimt het nummer met 7 plaatsen winst naar nummer 2. Daarmee is de 13e top 3-hit voor Justin Bieber een feit. Met dat aantal komt hij op gelijke hoogte met Rihanna. Alleen als solo-artiesten scoorden Marco Borsato (22), Michael Jackson (17) en Madonna (15) scoorden meer top 3-noteringen. Olivia Rodrigo zakt met Good 4 U een plek naar nummer 3.

Dua Lipa evenaart J.Lo en Anouk
Early In The Morning van Kris Kross Amsterdam, Shaggy en Conor Maynard valt van 3 naar 5. Twee tracks stijgen de top 10 in. Dua Lipa evenaart deze week de prestaties van Anouk en Jennifer Lopez nu ze een 15e top 10-hit weet te scoren, door van 12 naar 7 te stijgen met Love Again. Ze evenaart de zangeressen op een wel heel overtuigende wijze, want van al haar Top 40-hits is nu 83% in de top 10 gekomen. Drie keer ging het ‘mis’: Hallucinate (#20), Un Dia – One Day (#13) en Levitating (#20) kwamen niet in het bovenste kwart. Toch blijft het ‘slagingspercentage’ enorm. Ter vergelijking: Anouk kreeg 42% van haar hits in de top 10, voor Jennifer Lopez lukte dat met 71%.

By Your Side van 11 naar 10
Ook voor Calvin Harris is het prijs: hij stijgt met zijn samenwerking met Tom Grennan, By Your Side, van 11 naar 10. Het is de dertiende top 10-hit voor de Schotse dj en producer. Voor Tom Grennan is het de tweede track die in de top 10 belandt, na Little Bit Of Love. Van de 13 Top 40-hits van Calvin wisten er overigens maar liefst 9 de top 5 te bereiken. Summer, Blame (met John Newman), How Deep Is Your Love (met Disciples) en One Kiss (met Dua Lipa) wisten op nummer 1 te komen.

OneRepublic komt eindelijk weer boven #14 uit
Onder By Your Side gaat Run van OneRepublic hard. De band van Ryan Tedder stond vorige week nog op 14 en stijgt door naar 11. Dat is best bijzonder, want de formatie staat momenteel op een totaal van 12 Top 40-hits, waarvan er nu 3 hoger wisten te komen dan de veertiende plaats. Nederland leerde de groep kennen via Apologize (met Timbaland), dat in de laatste week van 2007 naar nummer 1 klom. Met Counting Stars wisten de Amerikanen pas in 2013 de top 10 weer te bereiken, met een derde stek als hoogst behaalde positie. Meer dan 7 jaar na de laatste week van die track in de top 10, lijkt Run nu de volgende top 10-hit te gaan worden. 

Suzan & Freek gaan het hardst
De meeste winst in de lijst is weggelegd voor Suzan & Freek. Onderweg Naar Later is op nummer 13, met elf plaatsen winst, de snelste stijger. Het duo treedt deze week ook toe tot de 40 meest succesvolle Nederlandse acts waar ze, op nummer 40, de puntenscore van 2 Brothers On The 4th Floor weten te evenaren.

Remember en Leave Before You Love Me in de top 20
Via Heartbreak Anthem (met Little Mix en Galantis) scoorde David Guetta vorige week zijn 35e top 20-hit. Daar blijft het niet bij, zo blijkt nu, want met Remember (met Becky Hill) mag hij er weer één bijschrijven. Dat nummer gaat voorzichtig van 23 naar 20. Ook Marshmello en de Jonas Brothers belanden weer eens in de top 10, want Leave Before You Love Me gaat drie plaatsen omhoog naar 19. Het is voor de broers hun vijfde top 10-hit in 3 jaar tijd. Voor Marshmello is het in totaal zijn zesde top 20-hit en dat op een totaal van 7 Top 40-hits.

Één binnenkomer
Voor het eerst in anderhalf jaar telt de Top 40 slechts één binnenkomer. Het is voor de 17e keer in de ruim 56-jarige historie van de lijst dat er slechts één nieuwe hit te verwelkomen is. Me Pase is voor Farruko zijn eerste hit waar Enrique Iglesias ondertussen zijn 22e hit kan bijschrijven. De ex-Alarmschijf is nieuw op nummer 38. Lees hier alles over Me Pase. 

Bekijk hier de complete Top 40 van deze week!

Foto: YouTube