Nieuws
Tipparade

Baby Lasagna debuteert met Rim Tim Tagi Dim

Baby Lasagna debuteert met Rim Tim Tagi Dim
Baby Lasagna  FloyyMenor  Cris MJ  Rolf Sanchez  Lost Frequencies  David Kushner  Shaboozey  Yssi SB  Diquenza  Henkie T  Dopebwoy  Sera  Ronnie Flex  Purple Disco Machine  Benjamin Ingrosso  Nile Rodgers  Shenseea  Kendrick Lamar  John West  Danny De Munk  Flemming  Meduza  OneRepublic  Leony  Post Malone  Morgan Wallen  Loreen  Zoë Tauran  Jonna Fraser 

In de vierde week is het raak voor Floyymenor en Cris Mj: Gata Only stijgt van 3 naar 1 en neemt daarmee het stokje over van Mark Ambor’s Belong Together.

De stijging van Floyymenor en Cris Mj naar de koppositie van de Tipparade is deze week lang niet de enige verrassing in de lijst. De stijging van Un Chance van Rolf Sanchez (van 15 naar 4) is minstens zo verrassend, evenals die van In My Bones van Lost Frequencies en David Kushner (van 20 naar 9). Daartussen zit dan ook nog de snelste stijger van de week. Die eer gaat deze week naar A Bar Song (Tipsy) van Shaboozey (van 26 naar 6). Buiten de top is er nog goed nieuws voor Yssi SB met Diquenza, Henkie T & Dopebwoy, Sera, Ronnie Flex en Purple Disco Machine met Benjamin Ingrosso, Nile Rodgers en Shenseea.

De complete Tipparade van deze week kun je hier vinden. Hieronder stellen we de 8 binnenkomers aan je voor.

20 (--) NOT LIKE US – Kendrick Lamar
De Amerikaanse rapper Kendrick Lamar scoorde in de periode 2015-2018 een zestal hits, maar sindsdien wil het in de Top 40 niet meer echt vlotten. Eerder dit jaar bleef Like That (met Future & Metro Boomin) nog in de Tipparade steken, nu probeert hij het solo met Not Like Us. Momenteel is de rapper vooral in het nieuws vanwege zijn vete met rapper Drake.


21 (--) RIM TIM TAGI DIM – Baby Lasagna
Afgelopen dinsdag was de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival in het Zweedse Malmö. In die halve finale trad ook de Kroatische inzending Baby Lasagna op met Rim Tim Tagi Dim, de huidige favoriet bij de bookmakers. Na een spetterend optreden was het dan ook allesbehalve een verrassing dat de 28-jarige Marko Purišic, zoals Baby Lasagna in het echt heet, door was naar de finale van komende zaterdag. Zoals het er nu naar uit ziet, wordt hij de belangrijkste uitdager van Joost Klein (ervan uitgaande dat Joost het redt vanavond).

25 (--) TEQUILA – John West & Danny de Munk
De 35-jarige John West maakt deze week zijn debuut in de Tipparade. Ondanks zijn debuut is de Volkszanger allesbehalve een onbekende in het Nederlandse genre, maar hij draait dan ook al bijna 15 jaar mee in het circuit. Afgelopen maart stond John nog in de Ahoy, nu is hij nieuw in de Tipparade, samen met een oudgediende: Danny de Munk. De Amsterdamse zanger is de laatste tijd maar weinig in het nieuws geweest omwille van zijn muziek, maar daar komt nu verandering in. Danny scoorde in zijn carrière tot nu toe 7 hits in de enige echte.

26 (--) HOOP DAT JIJ ME MIST – Flemming
Flemming is alweer op weg naar zijn tiende hit in de Top 40, en dat na iets meer dan 2,5 jaar! Zijn collab met Zoë Tauran en Ronnie Flex (Alles Op Gevoel) ging de afgelopen maanden erg lekker, maar lijkt nu na 17 weken de Lijst der Lijsten te moeten verlaten. De hoogste tijd voor een nieuwe single: Hoop Dat Jij Me Mist, die eerder vanmiddag in première ging bij Qmusic.

27 (--) FIRE – Meduza, Onerepublic & Leony
Op de nieuwe single Fire komen 3 nationaliteiten bij elkaar: het Italiaanse dj-trio Meduza, de Amerikaanse band Onerepublic en de Duitse zangeres Leony. Waar Onerepublic inmiddels al 17 hits op hun naam hebben staan, moeten Meduza en Leony het doen met respectievelijk 5 en 2 hits. Fire is het officiële themanummer van het Europees kampioenschap voetbal, dat op 14 juni begint.

28 (--) I HAD SOME HELP – Post Malone & Morgan Wallen
Afgelopen augustus leek de Amerikaanse singer-songwriter Morgan Wallen op weg te zijn naar zijn eerste hit in de Top 40, toen One Thing At A Time de Tipparade haalde. Helaas bleef het echte succes uit, maar nu pakt hij het grootser aan met zwaargewicht Post Malone. Laatstgenoemde scoort momenteel een hit met Taylor Swift: Fortnight.

29 (--) FOREVER – Loreen
Wie in 2012 dacht dat Loreen een eendagsvlieg ging zijn, weet inmiddels dat hij of zij het goed mis had. Inmiddels is het 2024 en staat de teller op 4 hits in de Top 40, waarvan er 3 echt groot werden (Tattoo stond zelfs weken op nummer 1). Na Is It Love van afgelopen voorjaar, komt de Euphoria zangeres nu met Forever. Deze nieuwe track zal ze vanzelfsprekend aan het grote publiek laten horen tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival komende zaterdag.

30 (--) STIEKEM '24 – Zoë Tauran & Jonna Fraser
Zoë Tauran en Jonna Fraser gaan terug naar 2017 toen Zoë een track opnam met Jonna op zijn Blessed II-album, Solo Bent. De twee vonden het zeven jaar later wel weer tijd voor iets nieuws. Voor Stiekem ’24 laten inspireren door de track die Fouradi in 2011 opnam met Lange Frans. Niet alleen de track is zomers; ook in de bijbehorende clip straalt de zon volop want die draaiden ze in Marrakesh, Marokko.

(09/05/2024)

Alle Top 40-hits

Details Cyril - Stumblin' In
Details Bankzitters feat. Roxy Dekker - Huisfeestje
Details Sabrina Carpenter - Espresso
Details Dasha - Austin
Details Mark Ambor - Belong Together
Details Eminem - Houdini
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Myles Smith - Stargazing
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Yves Berendse - Terug In De Tijd
Details Dua Lipa - Training Season
Details Shaboozey - A Bar Song (Tipsy)
Details Post Malone feat. Morgan Wallen - I Had Some Help
Details Tino Martin & Anouk - Voor Je 't Weet
Details Jaxomy, Agatino Romero & Raffaella Carrà - Pedro
Details Kris Kross Amsterdam & Inna - Queen Of My Castle
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Armin Van Buuren & Chef'Special - Larger Than Life
Details La Fuente - Ratata / Ratata - Outsiders Remix
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Benson Boone - Slow It Down
Details Donnie & Snollebollekes - Engelengezang
Details Rondé - Undecided
Details Di-Rect - My Blood
Details Joost - Luchtballon
Details Meduza, OneRepublic & Leony - Fire
Details Robert Van Hemert - Zoet Zout Zuur
Details Teddy Swims - The Door
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Suzan & Freek - Verleden Tijd
Details Kygo with Zak Abel & Nile Rodgers - For Life
Details Frenna / Frenna feat. Jonna Fraser & Emms / Frenna feat. Davido & Dystinct - Pretty Girls / Pretty Girls (Remix) / More Pretty Girls
Details Dua Lipa - Illusion
Details Rolf Sanchez - Un Chance
Details Hannah Mae & Maksim - Ik Wil Dat Je Liegt