Ava Max voor de derde week op 1 in de Top 40

- Hitlijsten

 Ava Max Kris Kross Amsterdam Maan Tabitha Panic! At The Disco Mark Ronson Miley Cyrus Lady Gaga Calvin Harris Rag'n'Bone Man David Guetta Bebe Rexha J Balvin Martin Garrix
Ava Max voor de derde week op 1 in de Top 40

Ava Max flikt het opnieuw: ze staat voor de derde week op nummer 1 in de Top 40 met Sweet But Psycho en daarmee laat ze opnieuw onder andere High Hopes van Panic! At The Disco achter zich. Al lijkt die track afgehaakt in de race om de nummer 1 van Nederland.

Al wekenlang probeert High Hopes vergeefs op de eerste plek te komen, maar nu lijkt het toch echt voorbij voor Panic! At The Disco. Het nummer moet een plaats inleveren, omdat Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam, Maan en Tabitha populairder is geworden. De drie acts staan nu op 2, terwijl de eenmansformatie van Brendan Urie nu genoegen moet nemen met nummer 3. Het zou Ava Max een worst wezen: haar track staat voorlopig nog stijf bovenaan.

Miley en Mark stijgen weer
Miley Cyrus en Mark Ronson melden zich opnieuw in de Top 5. Nothing Breaks Like A Heart stond eerder al op de vierde plek, maar leek al snel weg te zakken. Niets blijkt minder waar, want deze week krabbelt het duo weer op door van 6 naar 5 te stijgen.

Shallow blijft onverminderd populair
Hoewel op volger Always Remember Me This Way de afgelopen week Alarmschijf was en deze week de Top 40 binnenkomt, zit Lady Gaga’s Shallow juist flink in de lift. Vorige week kwam het duet met Bradley Cooper de top 10 binnen en deze week stijgt de track twee plaatsen naar nummer 8. Dat is een positie in de Top 40, die Gaga nog niet vaak heeft bezet. Met haar tracks Just Dance en Telephone (met Beyoncé) stond ze beide een week op de achtste plaats.

Rihanna’s record wankelt
Het is een kwestie van tijd voordat David Guetta de langst genoteerde artiest ooit in de Top 40 wordt. Deze week zakt Say My Name van 8 naar 9 in de Top 40. De Franse dj en producer heeft nu 588 weken in de Top 40 gestaan en dat zijn er nog maar 2 minder dan recordhouder Rihanna. Dat lijkt dus te gaan betekenen dat David RiRi deze maand zal gaan evenaren én overtreffen.

Calvin Harris 150 weken in de top 10
Giant (met Rag’n’Bone Man) gaat deze week van 12 naar 10 en dat is meteen een mijlpaal voor Calvin Harris. De Britse dj is de vierde man ooit die het aantal van 150 weken in de top 10 op zijn naam weet te schrijven. Qua mannen heeft Marco Borsato het record, met 203 weken, in handen. Rihanna stond nóg wat langer in het bovenste kwart: 224 weken.

High On Life in bijzonder rijtje
High On Life kwam niet in de top 10 van de Top 40 – twee keer plek 12 was het beste resultaat. Inmiddels staat de track van Martin Garrix en Bonn al 20 weken in de lijst en iedere week krijgt een nummer punten: 1 voor een notering op nummer 40 en zo oplopend naar 40 voor een notering op 1. High On Life komt nu dicht bij de tien grootste hits ooit die nooit in de top 10 hebben gestaan. Where Are Ü Now is de meest succesvolle ooit en High On Life staat in dat aller tijdenlijstje inmiddels op nummer 13.

De complete Top 40 van deze week check je hier!

0 Reacties

Log in om te reageren.

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste!