Antoon heerst over Streaming Top 40

- Hitlijsten

 Antoon Kris Kross Amsterdam Sigourney K Bankzitters Meau Suzan & Freek Donnie Mart Hoogkamer Flemming Big2 Cristian D Bilal Wahib La$$a
Antoon heerst over Streaming Top 40

Hallo blijft nummer 1 en hij staat met in totaal vijf tracks in de lijst.

Antoon is een waar streamingkanon. Vorige week steeg zijn hit Hallo naar de eerste plaats in de Streaming Top 40 en deze week blijft hij daar staan. Daarnaast stijgt Vluchtstrook, zijn samenwerking met Kris Kross Amsterdam en Sigourney K terug naar de tweede plek en stijgt Hotelschool zes plekken van 12 naar 6. Hij is daarmee de eerste artiest sinds Boef in de zomer van 2020 die met drie tracks in de top 10 weet te staan. Onder de top 10 staat hij nóg twee keer waaronder met Tantoe Lekker met Big2 dat nieuw binnenkomt op nummer 26.

Buiten Antoon is er nog meer Nederlands succes in de bovenste regionen van de Streaming Top 40. Zo scoren Suzan & Freek de snelste stijger door met Honderd Keer van 18 naar 5 te gaan. Ze scoren hun zesde top 5-notering. Daarachter stijgen Donnie en Mart Hoogkamer zeven plekken naar 7 met Bieber Van De Kroeg. Het wordt voor Donnie zijn derde top 10-hit en voor Mart zijn tweede. Aangevuld door Je Blik Richting Mij van Bankzitters op 3, Meau’s Dat Heb Jij Gedaan op 4 en Amsterdam van Flemming op 8, bestaat de gehele top 8 voor het eerst uit Nederlandstalige tracks en de hele top 9 uit tracks van Nederlandse bodem.

Ook de twee binnenkomers zijn allebei Nederlandstalig. De hoogste is de tweede gelijktijdige top 20-notering voor Cristian D. Met Amsterdam staat hij nog op plek 16, maar zijn nieuwe single 1234 met Bilal Wahib en La$$a komt binnen op nummer 19.