Angels Like You is de hoogste binnenkomer in de Top 40

- Hitlijsten

 Miley Cyrus Tom Grennan Davina Michelle Lost Frequencies Bebe Rexha
Angels Like You is de hoogste binnenkomer in de Top 40

Afgelopen week had Angels Like You van Miley Cyrus nog de Alarmschijf te pakken, maar deze week is het de hoogste binnenkomer in de Nederlandse Top 40. Naast deze track, komen er nog vijf andere nummers de lijst binnen. Een overzicht.

34 (--) ANGELS LIKE YOU – Miley Cyrus
Ondanks dat Miley Cyrus pas 28 jaar is, is ze gek op muziek uit de jaren ’70 en ’80. Zo covert ze bij live-concerten hits van bijvoorbeeld Blondie en Pink Floyd. Op haar nieuwste album Plastic Hearts zijn enkele van haar helden uit het verleden te horen, zoals Stevie Nicks van Fleetwood Mac, Billy Idol en Joan Jett. Qua sound is het album ook duidelijk een eerbetoon aan wat oudere muziek. Angels Like You is na Midnight Sky en Prisoner, Miley’s samenwerking met Dua Lipa, de derde single én de derde Top 40-notering van Plastic Hearts. De tekst van Angels Like You gaat volgens geruchten over Kaitlynn Carter. Met haar had Miley in 2019 korte tijd een relatie. Qmusic koos Angels Like You als Alarmschijf.

35 (--) LITTLE BIT OF LOVE – Tom Grennan
De namen Mike Needle en Dan Bryer zeggen je waarschijnlijk weinig tot niets, maar de twee Britse producers en songschrijvers waren de afgelopen jaren achter de schermen verantwoordelijk voor een paar grote Top 40-hits. Het duo zat onder meer achter This Town van Niall Horan en ook Skin van Rag‘n’Bone Man werd door hen geschreven. Daarnaast werkten ze met onder anderen One Direction, Gavin James en ook Duncan Laurence heeft een liedje van de twee opgenomen. Hun nieuwste Top 40-hit is Little Bit Of Love, dat ze schreven voor Tom Grennan. Hij is een 25-jarige Britse singer/songwriter, die als tiener de ambitie had om profvoetballer te worden, maar nu dus op een andere manier beroemd wordt.

36 (--) NOBODY IS PERFECT – Davina Michelle
Voor de coronapandemie vloog elk jaar een aantal bekende Nederlandse artiesten per helikopter kriskras over Nederland om als Ambassadeur van de Vrijheid op te treden op meerdere Bevrijdingsfestivals. Dat is dit jaar natuurlijk helaas niet mogelijk. In plaats daarvan zullen de drie ambassadeurs van 2021, Jonna Fraser, Tino Martin en Davina Michelle, online optreden. In aanloop naar 5 mei gaat het drietal op zoek naar wat vrijheid precies voor hen betekent. Ook riep Davina haar volgers op sociale media op om verhalen te delen. De inspiratie die dat opleverde gebruikte ze voor de tekst van Nobody Is Perfect. ‘Er is maar één persoon zoals jij, dus wees trots op wie je bent!, aldus Davina over haar boodschap.

38 (--) VREEMDE LEEGTE – 3JS
Twee weken geleden was Jan Dulles te gast in de talkshow Humberto op RTL4. Met presentator Humberto Tan praatte hij over het verschrikkelijke drama dat hij afgelopen december meemaakte. Het drie maanden oude dochtertje van Jan, Donna, kwam plotseling te overlijden. De emoties die dat losmaakte verwerkte Jan door het nummer Vreemde Leegte te schrijven. ‘Vreemde Leegte gaat over het nare, verscheurde gevoel dat we hadden toen na de uitvaart het leven om ons heen weer zo genadeloos doorging alsof er niks was gebeurd’, vertelde Jan aan Humberto. Vreemde Leegte is pas de derde Top 40-notering voor de 3JS, na Wat Is Dromen (met Ellen ten Damme) uit 2010 en Je Vecht Nooit Alleen een jaar later.

39 (--) RISE – Lost Frequencies
Rise is in zekere zin een nieuwe start voor Felix de Laet, zoals de Vlaamse dj en producer die achter Lost Frequencies zit, in het dagelijks leven heet. Begin dit jaar veranderde hij van platenlabel, er werd een gloednieuw Lost Frequencies-logo gelanceerd dat je onder andere op zijn website en in videoclips ziet, en natuurlijk is het nu ook tijd voor een nieuwe single. Rise is de achtste Top 40-notering voor de Belg. De tekst gaat over het eerste coronajaar, dat we er inmiddels met z’n allen op hebben zitten, en dan vooral over dat we nog even vol moeten houden en dat er hopelijk snel betere tijden zullen aanbreken. Rise is de voorloper op een nieuw album van Lost Frequencies, zijn vierde, dat in de loop van dit jaar moet verschijnen.

40 (--) SACRIFICE – Bebe Rexha
Met Sacrifice scoort Bebe Rexha haar twaalfde Top 40-hit, maar dit is pas haar derde solonotering. De negen andere hits zijn stuk voor stuk samenwerkingen. Zo werkte de 31-jarige Amerikaanse de afgelopen jaren samen met grote namen als David Guetta, Martin Garrix en The Chainsmokers. Op Sacrifice staat Bebe er voor de verandering dus weer eens helemaal alleen voor. Ze schreef de track ook helemaal zelf. Als je een filmfan bent moet je zeker de bijbehorende videoclip even checken. Daarin is Bebe onder meer als vampier te zien, maar de clip bevat ook een flink aantal verwijzingen naar bekende films. Zo heeft Bebe zich duidelijk zichtbaar laten inspireren door onder meer Blade en de trilogie van The Matrix.

Foto: YouTube