Coverafbeelding Herman Brood & His Wild Romance - Still Believe

Herman Brood & His Wild Romance

Still Believe

  • Statistieken
  •   6 weken
  •   30 piekpositie
  •   43 punten
  •   1978

Artiestinformatie

Geboortedatum   05-11-1946
Land   Nederland

Hermanus (Herman) Brood was naast zanger ook kunstschilder, pianist, acteur en auteur. Hij onderscheidde zich door zijn kenmerkende zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van het credo Sex, drugs & rock 'n' roll.

Na wat onbekende bandjes stapte hij in 1967 over naar Cuby & The Blizzards en werkte mee aan hun bekendste album Groeten uit Grollo. Toen de platenmaatschappij vernam dat hij drugs gebruikte werd hij uit de band gezet.
Begin 1974 deed hij mee aan een Cuby & The Blizzards-reünie. Vanaf dit moment pakte hij zijn muzikale carrière weer op. begon zijn eigen formatie Herman Brood & His Wild Romance. In 1977 kwam het album Street uit,en In 1978 volgde Shpritsz. De single Saturday Night werd een grote hit. Duitsland en Frankrijk raakten geïnteresseerd. Herman werkte in 1979 mee aan de film Cha Cha van Herbert Curiël en trad in de film in het huwelijk met punk-operazangeres Nina Hagen. Ook bracht hij met een aantal leden van zijn band onder de naam De Breedbekkikkers een carnavalsnummer Maak van uw scheet een donderslag uit. In 1984 nam hij met Doe Maar-zanger Henny Vrienten de single Als je wint op, dat in de top 10 van de hitlijsten belandde. Naast dit nummer, nam hij dat jaar ook nog een ander, Engelstalig reggaenummer op, Tattoo song dat eveneens een bescheiden hit werd.

Eind jaren negentig trad hij samen met Bart Chabot en Jules Deelder op in het theater met de voorstelling Apocrief. Ook werd hij steeds actiever als kunstschilder. Hij werkte op groot formaat en met felle kleuren, waarbij zijn werk stond in de traditie van Cobra.

Door het gebruik van alle genotmiddelen was zijn lichaam tegen 2001 geheel uitgeleefd. Pogingen om af te kicken hadden geen succes. Vier maanden voor zijn vijfenvijftigste verjaardag pleegde hij zelfmoord, met een afscheidsbriefje op zak, door vanaf het dak van het Amsterdamse Hilton-hotel te springen.

Songtekst

You make me feel
Like I've drawn
A loser's card

But every time you walk out of me
I find myself left
With a broken heart

But it ain't my way to quit, mom
I came to win, child

May have run out of luck
But I'm pretty sure
It's gonna come back again
It's gonna come back

Keep on tryin', child (Keep on tryin')

Keep on tryin' (Keep on tryin')
'Cause I

Still believe that I can win
Still believe that I can win
Still believe that I can win
Your love

Found myself in a freight train
Rolling down the track
To the hazy landscape goin' to town

I scored myself some hard porno
New Playboy and the new Penthouse
Doin' the hand jive just to kill the time

But it ain't my way to quit, mom
I came to win

May have run out of luck
But I'm pretty sure
It's gonna come back again
It's gonna come, it's gonna come back

Keep on tryin' (Keep on tryin')
Gonna keep on tryin' (Keep on tryin')

Still believe that I can win
Still believe that I can win
Still believe that I can win
I still believe that I can win

Your love

Songinformatie

Still Believe is oorspronkelijk een nummer van de band Sweet d'Buster. Volgens Bertus Borgers kwam het nummer als volgt tot stand: "Ik heb het nummer samen met gitarist Paul Smeenk geschreven. We waren bezig met het album Friction en we vonden dat er nog een ballad op moest staan. We zijn op zoek gegaan naar een ballad en dus hebben we een ballad geschreven. In eerste instantie wilde de rest van de band er eigenlijk niet aan, die vonden het te soft. Toen hebben we toch doorgedrukt en in feite, de opname in de studio is gewoon de eerste keer dat we het hebben gespeeld, nadat we het hadden gerepeteerd. En toen zijn we het nummer eigenlijk ook vergeten. Niemand had er belangstelling voor verder, totdat Herman Brood het oppikte en die bracht het uit op single en toen begon iedereen te geloven in dat nummer."
ArtiestHerman Brood
 A-kant
Titel Still Believe
Lengte 3:10
Componist(en) P. Smeenk, B. Borgers
 B-kant
Titel Jilted
Lengte 2:09
Componist(en) De Jong, Lademacher, Brood
 
Platenlabel Ariola
Catalogusnr 100 054
Album Cha Cha


Positieverloop