Coverafbeelding Herb Alpert's Tijuana Brass - Tijuana Taxi/ Spanish Flea

Herb Alpert's Tijuana Brass

Tijuana Taxi/ Spanish Flea

  • Statistieken
  •   9 weken
  •   26 piekpositie
  •   88 punten
  •   1966

Artiestinformatie

Geboortedatum   31-03-1935
Land   Verenigde Staten

Herbert "Herb" Alpert is geboren in Los Angeles,en is een trompettist, muziekuitgever, arrangeur en producer.

Samen met Jerry Moss richtte hij in 1961 zelf een platenmaatschappij op, genaamd Carnival Records. Op dit label zijn twee singles van Alpert uitgebracht. Maar omdat er al een bedrijf met die naam bestond, werd de naam veranderd in A&M Records. De eerste single die op dit label verscheen heette The Lonely Bull, in de typische tijuanastijl, een easy-listeningvariant van de mariachistijl.
In Europa brak Alpert in 1966 door met de singles Taste of Honey en Tijuana Taxi. Zijn grootste hit met The Tijuana Brass was This Guy's in love with you (11e plaats in Top 40 van 1968).

Herb heeft wereldwijd 72 miljoen platen verkocht. Hij is de enige muzikant die op nummer 1 staat in de Amerikaanse Billboard Hot 100- hitlijst als zanger van This Guy's in Love with You 1968) en als instrumentalist ( Rise uit 1979).


A&M werd in 1990 verkocht aan Polygram voor 500 miljoen dollar. In 1994 richtten Alpert en Moss opnieuw een platenmaatschappij op, met de naam Almo Sounds.Songtekst

TIJUANA TAXI:

[instrumentaal]

____________


SPANISH FLEA:

[instrumentaal]

Songinformatie

Trivia

Bij de twee nummers op de single werden animatiefilmpjes gemaakt die gezien zouden kunnen worden als videoclips avant la lettre. In de video van Spanish Flea is een vlo te zien die een ezel, een kip en alle gasten van een hotel, inclusief de eigenaar, lastigvalt. In Tijuana Taxi is een taxi die stampvol muzikanten zit op weg naar het vliegveld om een vliegtuig te halen.
De twee filmpjes werden gekoppeld onder de naam: A Herb Alpert & The Tijuana Brass Double Feature. De animaties werden gemaakt door het echtpaar John en Faith Hubley, die in het verleden al twee keer (in 1959 en 1962) een Oscar gewonnen hadden voor beste korte animatie. Ook deze Double Feature werd genomineerd voor een Oscar en wist deze op 10 april 1967 tijdens de 39e Oscaruitreiking ook daadwerkelijk te verzilveren. Het is daarmee de enige 'videoclip' die ooit een Oscar heeft gewonnen.
ArtiestHerb Alpert
 A-kant
Titel Tijuana Taxi
Componist(en) E. Coleman
 B-kant
Titel Spanish Flea
Componist(en) J. Wechter
 
Platenlabel London
Catalogusnr FLX 3166
Album !!Going Places!!


Positieverloop