Coverafbeelding Heart ((USA)) - This Man Is Mine
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   1982

Artiestinformatie

Land   Verenigde Staten

Heart is een Amerikaanse rockband, gevormd medio jaren 70 in Seattle, rond de zussen Wilson, met Nancy Wilson op gitaar en zang, en Ann als leadvocalist.

Heart is in tegenstelling tot wat veel gedacht wordt geen Canadese band. Omdat Mike Fisher (broer van leadgitarist Roger Fisher en roadmanager in de jaren zeventig) de dienstplicht wilde ontduiken, verkaste de band in haar geheel naar het nabijgelegen Vancouver in Canada begin jaren zeventig.De carrière van de band valt uiteen in twee duidelijk te onderscheiden delen, de jaren zeventig en de jaren tachtig/negentig, met daartussen een overgang die gepaard ging met het wegtrekken van drie muzikanten. De altijd al prominent aanwezige zussen Ann en Nancy Wilson bleven de spilfiguren, ook bij latere samenstellingen van de band.

De groep mixt op een vrij eigenzinnige manier melodieuze rock met folkinvloeden. Crazy on You, Hearts grootste hit (uit 1977) in Nederland (hoogste Top 40-notering: No 2), toont de krachtige zang van Ann Wilson. Andere bekende 'hardrock'-songs uit deze periode zijn Magic Man en Barracuda. Een nummer als Dreamboat Annie toont een zachtere kant.

Heart scoorde midden jaren tachtig weer hits met These Dreams (1985), Alone (1987) en All I Wanna Do is Make Love to You (1990).

De groep toert nog steeds voornamelijk in de Verenigde Staten en Canada.


Songinformatie

ArtiestHeart ((USA))
 A-kant
Titel This Man Is Mine
Lengte 3:01
Componist(en) A. Wilson, S. Ennis, N. Wilson
Producer(s) Connie, Howe
 B-kant
Titel America
Lengte 2:27
Componist(en) A. WIlson, S. Ennis
Producer(s) Connie, Howe
 
Platenlabel Epic
Catalogusnr A 2436
Album Private Audition

Positieverloop