Coverafbeelding Hal Dorado - 240024
  • Statistieken
  •   3 weken
  •   29 piekpositie
  •   25 punten
  •   1974

Artiestinformatie

Land   Nederland

De naam Hal Dorado werd bedacht door Harry van Hoof en Peter Koelewijn en doet denken aan het woord eldorado (= het ideale land). De opzet van het project was instrumentale platen te gaan maken met behulp van studiomuzikanten. Het project leverde twee hits op: The Bull And I (in 1970) en 240024 (in 1974).

Songtekst

[instrumentaal]

Songinformatie

Oorspronkelijk is dit lied een gedeelte uit "What Love (Suite)", een 19 minuten durend muziekstuk van The Collectors (te vinden op de B-kant van de lp "The Collectors", het debuutalbum uit 1967 van deze Canadese rockgroep) en dat gedeelte is in 1973 gebruikt als achtergrondmuziek bij een reclamespotje van de ledenwerfactie voor de Veronica Omroep Organisatie. De opname op deze plaat is de befaamde saxofoonsolo uit dat gedeelte, uitgebreid onder leiding van Peter Koelewijn en gespeeld door de formatie Hal Dorado. Er is een andere, veelbetekenende titel aan het lied gegeven: het gironummer van de Veronica Omroep Organisatie destijds.

Trivia

De saxofoonsolo roept bij veel Veronicafans van weleer zekere emotie op. Vele jaren is dit lied gedraaid door Veronica-diskjockeys. Bij de afsluiting van de laatste uitzending van zeezender Radio Veronica was dit ook de voorlaatste muzikale bijdrage.
ArtiestHal Dorado
 A-kant
Titel 240024 (What Is Love)
Componist(en) Miller, Henderson, Lawrence, Vickers, Turney, H. v. Hoof, P. Koelewijn
Producer(s) Peter Koelewijn, Harry van Hoof
 B-kant
Titel Hurry Harry
Componist(en) P. Koelewijn, H. v. Hoof
Producer(s) Peter Koelewijn, Harry van Hoof
Engineer(s) E. Bakker
 
Platenlabel Philips
Catalogusnr 6012 400
Album [diverse artiesten] Top 40 Hitdossier 1973-1974


Positieverloop