Coverafbeelding Guus Meeuwis - Jij bent de liefde
  • Statistieken
  •   8 wkn Tipparade
  •   2015

Artiestinformatie

Geboortedatum   23-03-1972
Land   Nederland

Een romantisch weekeinde met vriendin Valerie in het Belgische Brugge vormt de basis voor Het Is Een Nacht, waarmee Guus Meeuwis in 1994 het eerste Studentensongfestival wint. Zijn begeleidingsband wordt vernoemd naar zijn lievelingscafé Vagant en nog geen jaar later staat het nummer voor zeven weken bovenaan de Top 40. Ook de opvolger, Per Spoor (Kedeng Kedeng) staat in het vroege voorjaar van 1996 op nummer 1, vrij snel gevolgd door het debuutalbum Verbazing.

Na het derde album, 1 Voor Allen, stopt Vagant en gaat Meeuwis met enkele leden (waaronder zijn broer Marc) verder. Van het album Guus Meeuwis krijgt Brabant het stempel ‘onofficiëel Brabants volkslied’. Dat nummer bleef in 2003 steken in de Tipparade.

In 2004 zingt hij bij de uitvaartplechtigheid van André Hazes in de Amsterdam ArenA het nummer Geef Mij Je Angst, dat eerder al als B-kant was verschenen op de single Ik Wil Je (een Tipparade-notering). Geef Mij Je Angst wordt de derde nummer 1-hit voor Meeuwis. De single is dusdanig succesvol dat het uitgroeit tot zijn grootste hit in de Top 40. In het Philips Stadion geeft hij drie uitverkochte concerten, de start van een succesvolle reeks onder de noemer Groots Met Een Zachte G.

In 2007 staat de zanger met Tranen Gelachen op nummer 1.

Begin mei 2014 geeft Meeuwis een concert op Texel onder de noemer Groots Overzee. Daar laat Meeuwis een nieuw nummer, Zonder Jou, horen dat later die maand als nieuwe track verschijnt.

In 2015 zingt Guus Meeuwis het nummer Jij Bent De Liefde, geschreven door Kenny B. Het tweetal brengt het nummer ook samen tijdens de Groots-concerten in Eindhoven. Die concertreeks bestaat op dat moment 10 jaar.

In het najaar verschijnt een nieuw album, Morgen, waarmee de zanger het jubileumjaar rond het 20-jarig artiestenbestaan afsluit. Van dat album worden Dankjewel en Kus Van Mij de singles die nadrukkelijk onder de aandacht komen.


Eind januari 2016 wordt bekend gemaakt dat Guus Meeuwis coach zal zijn in het zevende seizoen van The Voice Of Holland. Op dat moment vervangt hij Marco Borsato die zijn stoel ter beschikking stelt. In december neemt hij zijn Groots Met Een Zachte G voor een winter-editie mee naar Amsterdam. Met Diggy Dex maakt hij een muzikaal jaaroverzicht met het nummer Tabee. In het voorjaar van 2018 verschijnt zijn elfde album, Geluk, met daarop onder meer de singles Je Staat Niet Alleen en Je Moet Het Voelen.

Tijdens een vakantie in Portugal hoort Guus Meeuwis het nummer Oquelávai van D.A.M.A. In het voorjaar van 2019 is de Nederlandstalige versie van dat nummer, Kom We Gaan, zijn volgende single. In november verschijnt er via Nooit Meer Verliefd een samenwerking met Sunnery James en Ryan Marciano waarna hij in 2020 zijn debuut hit uit 1995 laat vermaken tot Nacht in een samenwerking met Kraantje Pappie. In de zomer verschijnen er met Was Jij Maar Hier en Echte Mannen daarna weer solonummers. Een jaar later komt hij met de single Net Als Dansen.

Songtekst

Geef mij je hand
Kijk in mijn ogen
Ik ben vol van iets dat jij me geeft
Heel mijn hart
Heb ik aan jou gegeven
En zo zal het altijd zijn

Twijfel niet
Aan hetgeen wij samen delen
En geloof me
Ik twijfel niet aan jou
Beloof me
Dat jij jezelf zult blijven
Het is goed zo
Verander niet voor mij

Voor mij ben jij de liefde
Voor mij
Voor mij ben jij het beste wat er is
En niets meer dan ik zou willen
Je bent alles voor mij

Geef mij je hand
Ik wil één zijn met je
Mijn plaats is hier bij jou
Voor heel mijn leven
Ik weet niet zeker
of je weet wat je doet met mij
Soms krijg ik kippenvel van jou

Ik word elke dag weer verliefd
Op de zelfde vrouw
En jij maakt me zo blij
Als je even naar me lacht
Tot aan mijn laatste adem
Tot aan mijn laatste herfst
Tot in de eeuwigheid
Zal jij het zijn

Voor mij ben jij de liefde
Voor mij
Voor mij ben jij het beste wat er is
En niets meer dan ik zou willen

En als het tegenzit
Wil ik dichter bij je zijn
En ik wil voor je zorgen
Jouw pijn is mijn pijn
Niets te veel voor mij van jou
Jij bent het
Jij bent het

Voor mij ben jij de liefde
Zo onverklaarbaar mooi ben jij, ben jij, ben jij
Voor mij ben jij het beste wat er is
En niets meer dan ik zou willen

Voor mij ben jij de liefde
Voor mij, voor mij
Voor mij ben jij het beste wat er is
En niets meer dan ik zou willen
Je bent alles voor mij

Songinformatie

ArtiestGuus Meeuwis
Titel Jij Bent De Liefde
Lengte 3:55
Componist(en) Joost Jellema; Memru Renjaan; Kenneth Bron
Producer(s) Gordon Groothedde
Platenlabel Universal
Catalogusnr digital download
Releasedatum 15-05-2015
Album Morgen


Positieverloop