Golden Bis Band


Top 40

youtube video placeholder

"Summertime" is een aria uit de opera Porgy and Bess (1935). Het lied groeide vanaf het einde van de jaren 1930 uit tot een klassieker onder zowel jazz-, blues- als popliefhebbers. "Summertime" werd geschreven door George Gershwin (muziek) en DuBose Heyward (tekst). De tekst is gedeeltelijk ontleend aan de traditional "All my trials." Het nummer is door vele artiesten op de plaat gezet. In de Top 40 stonden 4 uitvoeringen: Billy Stewart (1966), Brainbox (1969), The Zombies (1968) en The Shake Spears (1978). Daarnaast stond het nummer nog enkele keren in verschillende uitvoeringen in de Tipparade.


Wist je dat? Belgische (begeleidings) band die met hun versie van "Summertime" enkele weken in de Tipparade stonden. Ook de Belgische Shake Spears (met roots in Rhodesië) stonden enkele weken in de Top 40.
A-kant Titel


A-kant Lengte


A-kant Componist(en)

George Gershwin, Du Bose Heyward

A-kant Producer(s)

Piet Roelen

B-kant titel

Good morning

B-kant lengte


B-kant componist(en)

A. Kraamer

B-kant producer(s)

Piet Roelen



Luister de Top 40-hits Luister de Top 40 op Spotify


And the livin' is easy
Fish are jumpin'
And the cotton is high

Oh, Your daddy's rich
And your mamma's good lookin'
So hush little baby
Don't you cry

One of these mornings
You're going to rise up singing
Then you'll spread your wings
And you'll take to the sky

But until that morning
There's a'nothing can harm you
With your daddy and mammy standing by

And the livin' is easy
Fish are jumpin'
And the cotton is high

Your daddy's rich
And your mamma's good lookin'
So hush little baby
Don't you cry

Alle Top 40-hits

Details Roxy Dekker - Sugardaddy
Details Cyril - Stumblin' In
Details Benson Boone - Beautiful Things
Details Joost - Europapa
Details Beyoncé - Texas Hold 'em
Details Noah Kahan - Stick Season
Details Dasha - Austin
Details Teddy Swims - The Door
Details Mark Ambor - Good To Be
Details Dua Lipa - Training Season
Details Meau - Stukje Van Mij
Details Frenna - Pretty Girls
Details Lost Frequencies & Bastille - Head Down
Details Douwe Bob - Nothing To Lose
Details Rondé - Undecided
Details Mr. Belt & Wezol - It's Not Right But It's Okay
Details Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
Details Di-Rect - My Blood
Details Flemming, Zoë Tauran, Ronnie Flex - Alles Op Gevoel
Details Kygo with Ava Max - Whatever
Details Zerb, Sofiya Nzau / Zerb, Tiësto & Sofiya Nzau - Mwaki / Mwaki - Tiësto's VIP Mix
Details Artemas - I Like The Way You Kiss Me
Details Michael Marcagi - Scared To Start
Details David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
Details Hozier - Too Sweet
Details Alex Warren - Before You Leave Me
Details Oscar and The Wolf - Angel Face
Details Hannah Mae - Waterdicht
Details Dua Lipa - Illusion
Details Chef'Special - Fly Like Me
Details Ariana Grande - We Can't Be Friends (Wait For Your Love)
Details Becky Hill - Outside Of Love
Details Galantis, David Guetta & 5 Seconds Of Summer - Lighter
Details Dua Lipa - Houdini
Details Chef'Special - Speed Of Light
Details Claude - Écoutez-Moi
Details La Fuente - Ratata
Details Purple Disco Machine & Ásdís - Beat Of Your Heart
Details Davina Michelle - I Said No Sir
Details David Guetta & Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)