Coverafbeelding Go-Go's - Vacation
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1982

Artiestinformatie

Land   Verenigde Staten

Deze band werd opgericht in 1978 door Belinda Carlisle en Jane Wiedlin. Samen met Charlotte Caffey, Margot Olaverra en Elissa Bello vormden zij de band de Misfits. Niet veel later veranderden zij hun naam in The Go-Go’s. De samenstelling van de band veranderde nog wel eens in de loop der jaren.

In de new wave genre werden zij in de jaren 80 één van de succesvolste Amerikaanse bands. Daarnaast waren zij de eerste meidenrockband in de Amerikaanse geschiedenis die met zelfgeschreven nummers en zelfbespeelde instrumenten een album uitbrachten dat de eerste plaats in de hitlijsten bereikte. Met hun debuutalbum Beauty And The Beat knalden zij direct de hitlijsten in. De albums die daarop volgden waren ook zeer succesvol, maar konden het debuutalbum niet overtreffen.

Eind 1984 begonnen de eerste scheuren in de band zichtbaar te worden wat uiteindelijk resulteerde in de breuk van The Go-Go’s in 1985. Vijf jaar later kwamen de dames bij elkaar voor een benefietconcert. Hierdoor kregen zij de smaak weer te pakken. In 1994 verscheen het album The Return To The Valley Of The Go-Go's. Tegen het einde van de jaren 90 besloten de dames elke zomer op tournee te gaan. In 2016 werd er besloten om voortaan losse optredens te doen.

Na maar liefst 19 jaar brachten ze in 2020 een nieuwe single uit genaamd Club Zero.Songinformatie

ArtiestGo-Go's
 A-kant
Titel Vacation
Lengte 2:55
Componist(en) K. Valentine, C. Caffey, J. Weidlin
Producer(s) Richard Gotteherer
Engineer(s) Thom Panunzio
 B-kant
Titel Beatnik Beach
Componist(en) C. Caffey, B. Carlisle
Producer(s) Richard Gotteherer
Engineer(s) Thom Panunzio
 
Platenlabel Illegal
Catalogusnr ILSA 2557
Album Vacation

Positieverloop