Coverafbeelding Gloria Estefan - Reach
  • Statistieken
  •   5 wkn Tipparade
  •   1996

Artiestinformatie

Geboortedatum   01-09-1957
Land   Verenigde Staten

Gloria Estefan (artiestennaam van Gloria María Milagrosa Fajardo García) werd geboren in Havana (Cuba) en emigreerde op jonge leeftijd met haar ouders naar Amerika. Vooral in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw scoorde ze veel hits. Ze geldt als de succesvolste Latijns-Amerikaanse zangeres aller tijden en wordt door sommigen ook wel gezien als de "Queen of Latin Pop". Met meer dan 150 miljoen verkochte platen wereldwijd kan zij zich met de groten meten. Ook heeft ze vijf Grammy's gewonnen.

In 1977 trad ze op tijdens een Cubaanse bruiloft, waarna ze door Emilio Estefan Jr. werd benaderd om leadzangeres te worden van de Miami Sound Machine. Gloria stemde toe en werkte met de band aan nummers voor een aankomend debuutalbum, dat datzelfde jaar verscheen en het eerste volledig Spaanstalige album was. Na diverse singles en meerdere Spaanse platen maakte de Miami Sound Machine de overstap naar Engels repertoire. Van het album Eyes Of Innocence (1984) verscheen de klapper Dr. Beat. Hoewel dit nummer niet hun definitieve doorbraak betekende (in de VS haalde het de hitlijsten niet), werd Dr. Beat wel een succes in een aantal Europese landen, waaronder Nederland met een top 3-notering in de Top 40. Conga uit 1985 van het album Primitive Love werd wereldwijd de bestseller. Hierna volgde een reeks van hits.


Op 20 maart 1990 - tijdens de Get On Your Feet World Tour - raakte Gloria zwaargewond als gevolg van een ernstig busongeluk. Een tractor raakte de tourbus, waardoor Gloria haar rug brak en ernstige schade opliep aan haar ruggengraat. Een jaar lang was ze uit de running, terwijl men verwachtte dat haar herstel langere tijd in beslag zou nemen. In 1991 maakte Gloria een comeback met het album Into The Light, waarvan de single Coming Out Of The Dark de grootste hit werd. De Into The Light World Tour volgde. Na het verzamelalbum Greatest Hits uit 1992 verscheen in 1993 opnieuw een Spaans album. Mi Tierra was met name in de Spaanse gebieden van de wereld een bestseller. Het grote succes nam echter geleidelijk af.

In 2015 kwam de musical On Your Feet! op Broadway en buiten de VS kwam de musical als eerste naar Nederland in het Beatrix Theater in Utrecht.

Songtekst

Some dreams live on in time forever
Those dreams, you want with all your heart

And I'll do whatever it takes
Follow through with the promise I made
Put it all on the line
What I hoped for at last would be mine

If I could reach, higher
Just for one moment touch the sky
From that one moment
In my life I'm gonna be stronger
Know that I've tried my very best
I'd put my spirit to the test
If I could reach

Some days are meant to be remembered
Those days we rise above the stars

So I'll go the distance this time
Seeing more the higher I climb
That the more I believe
All the more that this
Dream will be mine

If I could reach, higher
Just for one moment touch the sky

From that one moment in my life
I'm gonna be stronger
Know that I've tried my very best
I'd put my spirit to the test
If I could reach

If I could reach, higher
Just for one moment touch the sky
From that one moment in my life
I'm gonna be stronger
I'm gonna be so much stronger
Yes I am
I put my spirit to the test

If I could reach, higher
If I could, if I could,
If I could reach
Reach, I'd reach, I'd reach
I'd reach, I'd reach so
Much higher
Be stronger

Songinformatie

ArtiestGloria Estefan
Platenlabel Epic


Positieverloop