Coverafbeelding Glennis Grace - Somewhere In Time
  • Statistieken
  •   3 wkn Tipparade
  •   1995

Artiestinformatie

Geboortedatum   19-06-1978
Land   Nederland

Glennis Grace (echte naam: Glenda Hulita Elisabeth Batta) is een in Amsterdam geboren zangeres die opgroeit in de Jordaan. Ze zingt al veel als kind. In 1994 wint ze, op haar 15e, de Soundmixshow met een nummer van haar grote idool Whitney Houston. Het levert haar een platencontract op en haar eerste hit: I'm Gonna Be Strong haalt de 13e plaats in de Top 40.

In de jaren die volgen werkt ze hard aan meer successen maar die blijven uit. In 2003 verschijnt Glennis' tweede album Secrets Of My Soul, maar dat flopt. In 2005 gaat ze in op het aanbod om namens Nederland mee te doen aan het Eurovisiesongfestival. In Kiev lukt het niet om My Impossible Dream naar de finale te zingen. Het wordt -na ruim 10 jaar wachten- wel haar tweede Top 40-hit.

In 2007 gooit Grace het over een Nederlandstalige boeg, maar tot 2011 haalt geen enkele single de Tipparade. Pas in 2011 is het weer raak, dankzij haar deelname aan het tv-programma De Beste Zangers Van Nederland. Grace zingt Afscheid, waar Volumia! in 1998 een top 4-hit mee had. De versie van Glennis staat even lang in de lijst en verzamelt iets minder punten, maar komt wel tot nummer 2. Eind 2011 scoort ze nog een Nederlandstalige top 5-hit: het duet Wil Je Niet Nog 1 Nacht met Edwin Evers.

Sindsdien is ze definitief niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. In 2013 is Grace jurylid in het SBS6-programma The Next Pop Talent en wordt, naar aanleiding van het overlijden van Whitney Houston, de formatie Ladies Of Soul opgericht. Met Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Candy Dulfer en Berget Lewis zou ze nog jaren uitverkochte shows geven.

In 2018 speelde Glennis Grace de rol van Maria in The Passion en deed ze mee aan het programma America's Got Talent. Haar auditie, met -uiteraard- een nummer van Whitney Houston, ging meteen viral, maar ze won de competitie niet.
Songtekst

No, it's not easy waiting
But I'm learning somehow
I won't compromise
With just anyone now
I could take a lover
I could lean on a friend
But I know in my heart I'm gonna find you
But baby, baby, I just don't know when

[Chorus]:
Somewhere in time
In a place beyond reason and rhyme
I imagine you lips touching mine
I know that you're out there
And I'll find you somewhere in time

I know I don't your face
I don't know your name, but I'll recognize you
'Cause there's a man for every woman
And a woman for every woman
I'm gonna give you all that I am

[Chorus]

And it's taking forever
To come together in a moment of truth
But every second, every minute, every hour
Brings me one step closer to you

[Chorus]
[2x]

Songinformatie

ArtiestGlennis Grace
Lengte 03:46
Platenlabel Dureco


Positieverloop